UAB „Litcargus“ skaičiuoja jau daugiau nei 30 veiklos metų. Tai pirmoji privataus kapitalo antžeminio orlaivių ir keleivių oro uostuose aptarnavimo paslaugas teikianti įmonė Lietuvoje, pradėjusi savo veiklą 1994 m. Šiuo metu įmonėje dirba arti 400 darbuotojų, kurie rūpinasi keleivių ir lėktuvų antžeminiu aptarnavimu Vilniaus ir Kauno oro uostuose, taip pat dirba „Litcargus“ krovinių ir pašto transportavimo centre. Įmonės personalo vadovė Asta Jurėnaitė pastebi, kad darbas visose su aviacija susijusiose srityse, reikalauja itin aukštos kvalifikacijos ir specifinio profesinio pasiruošimo. Tad darbą „Litcargus“ renkasi žmonės, svajojantys apie įvairiausias profesijas, susijusias su lėktuvais.

„Vieni mūsų darbuotojai ateina pas mus norėdami artimiau susipažinti su aviacija ir rasti šioje srityje savo vietą, kiti turėdami svajonę pakilti į padanges piloto kabinoje, treti – nori padėti aviacijos srityje augti kitiems. Visus juos vienija noras siekti profesionalumo ir stipri motyvacija. Mūsų, kaip darbdavių, noras ir pareiga – suteikti jiems visas galimybes įgyvendinti svajones dirbti ir tobulėti aviacijoje“, – sako A. Jurėnaitė.

Anot „Litcargus“ personalo vadovės, darbuotojo paruošimas ir apmokymas darbui tokioje specifinėje srityje kaip aviacijos industrija yra ilgai trunkantis procesas, o kvalifikuoto personalo poreikis - didžiulis. Todėl bendradarbiaujant su Vilniaus technologijų ir inžinerijos mokymo centru (Techin) „Litcargus“ komanda inicijavo oro uostų keleivių aptarnavimo ir orlaivių antžeminio aptarnavimo mokymo programų profesinėje mokykloje atsiradimą. „Idėjome daug darbo tiek į šių studijų kokybę, tiek į mokinių pritraukimą, o pameistrysčių vykdymas pagal šias mokymų programas – tai mūsų iniciatyvų, siekiant ugdyti kvalifikuotus specialistus darbui aviacijoje tąsa.“, – teigia A. Jurėnaitė, pridurdama, jog įmonė, pirmą kartą įmonės istorijoje vykdydama mokymą pameistrystės būdu, pakvietė dešimt Techin studentų, besimokančių būtent šių profesijų, iš kurių nuolatines darbo sutartis jau pasirašė net 5 buvę pameistriai.

Įmonėje „Litcargus“ pameistriai kasdien mokėsi dirbdami realiomis sąlygomis įvairiose orlaivių ir keleivių aptarnavimo srityse: oro uosto salėje pasitinkant ir išlydint keleivius, bagažo ir krovinių skyriuje, orlaivių parkavime, komandose, aprūpinančiose lėktuvus skrydžiui būtinais dalykais ir kt. „Įmonėje labai skatiname vidinį darbuotojų augimą. Turime stiprią mokymų bazę, mokymų instruktorius, mentorius, kurie naujai atėjusiam pameistriui padeda įsilieti į kolektyvą ir kuo greičiau perprasti procesus. Mūsų tikslas – stabili ir motyvuota komanda.“, – teigia Asta Jurėnaitė. „Litcargus“ personalo vadovė įsitikinusi: pameistrystė skatina besimokančiuosius į išsilavinimą žiūrėti atsakingai, siekti savo svajonių profesijos bei saugiai jaustis, žinant, kad po studijų turės darbą ir įsilies be papildomų pastangų į konkurencingą rinką.

Konkursas „Metų pameistrys 2024“ yra organizuojamas įgyvendinant projektą „Pameistrystės viešinimas Lietuvoje“. Projektas finansuojamas Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ lėšomis .Balsuokite už Jums patikusią istoriją!

Norite tapti panašių istorijų dalimi? Raginame įmones bendradarbiauti su profesinio mokymo įstaigomis, sužinoti daugiau apie pameistrysčių finansavimą bei teikti paraiškas iki 2024 m. spalio 18 d. (paraiškas teikia profesinė mokymo įstaiga). Dėl išsamesnės informacijos kreipkitės el.paštu pameistryste@esf.lt.