Marijampolėje įsikūrusi UAB „CIE LT Forge“, yra viena didžiausių įmonių Marijampolės regione bei automobilių komponentų gamybos lyderė Baltijos šalyse. UAB „CIE LT Forge“ specializuojasi plieninių komponentų kalime, o jų klientų tarpe net ir tokie žinomi prekių ženklai kaip „Audi“, „Volkswagen“, „Renault“ bei kiti. „CIE LT Forge“ įmonė taip pat yra aktyvi Marijampolės verslo bendruomenės narė, dalyvauja įvairiose švietimo iniciatyvose, glaudžiai bendradarbiauja su Marijampolės miesto ugdymo įstaigomis.

Šiemet UAB „CIE LT Forge“, bendradarbiaudama su Marijampolės profesinio rengimo centru, pirmą kartą prisijungė prie jungtinio projekto „Pameistrystė – nauja galimybė man!”. Vien šiais, pirmaisiais metais, įmonėje profesinių įgūdžių mokėsi 9 pameistriai, iš kurių 7 jau sėkmingai įgijo metalo apdirbimo staklių operatoriaus diplomus, o likusieji du tęsia studijas.

„Pameistrystė naudinga visiems: mokiniui leidžia derinti teorines žinias su praktika, greičiau įsilieti į darbo rinką, o įmonei sutaupo laiko mokydama profesinių kompetencijų naują darbuotoją. Ne visi nauji darbuotojai turi pakankamai įgūdžių iškart pradėti dirbti. Pameistrystė padeda greičiau paruošti kvalifikuotą darbuotoją, kartu su profesinio mokymo centru dalį įgūdžių apmokant iškart darbo vietoje.“ – sako UAB „CIE LT Forge“ generalinis direktorius.

Didžiausi Baltijos šalyse automobilių detalių gamintojai ypač didžiuojasi stipria mokymo baze, kur mokiniai turi galimybę dirbti su moderniausiomis technologijomis, įskaitant ir specialiai naujų specialistų apmokymui įrengtą robotų mokymo laboratoriją. Svarbus ir žmogiškasis faktorius: stipri, didelę patirtį sukaupusi įmonės komanda nuoširdžiai dalinasi savo žiniomis su mokiniais. Kaip tarptautinės grupės dalis, įmonė užtikrina, kad pameistriai gautų aukščiausios kokybės mokymus ir galėtų dirbti su naujausia įranga. Tai leidžia ugdyti kvalifikuotus specialistus, kurie yra vertingi tiek pačiai įmonei, taip pat kuria pridėtinę vertę visai šalies pramonei bei regionui.

Išskirtinis atvejis – Marijampolės profesinio rengimo centro mokinė Dominyka Vidutytė, atėjusi į UAB „CIE LT Forge“ pameistrystės būdu mokintis pagal Automatinių sistemų mechatronikos programą. Įmonės darbuotojo, Ryčio Bortkevičiaus dėka, išmoko automatinio valdymo įrenginių programavimo kalbos, vizualinio programavimo. D. Vidutytė po mokymosi pameistrystės būdu liko dirbti UAB „CIE LT Forge“, sėkmingai prižiūri robotizuotas linijas bei elektrines krosnis, kur vyksta metalo grūdinimas.

UAB „CIE LT Forge“ ypač didžiuojasi, kad Dominyka atrado šią sritį ir puikiai joje realizuoja save. Pasak D. Masionio, įmonės „pirmojo karto“ sėkmę dalyvaujant profesiniame pameistrių mokyme liudija ir faktas, kad UAB „CIE LT Forge“ meistras Rytis Bortkevičius, apmokęs Dominyką, konkurse „Metų pameistrys 2024“ išrinktas tarp trijų geriausiųjų „Metų meistro“ kategorijoje.

Konkursas „Metų pameistrys 2024“ yra organizuojamas įgyvendinant projektą „Pameistrystės viešinimas Lietuvoje“. Projektas finansuojamas Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ lėšomis .Balsuokite už Jums patikusią istoriją!

Norite tapti panašių istorijų dalimi? Raginame įmones bendradarbiauti su profesinio mokymo įstaigomis, sužinoti daugiau apie pameistrysčių finansavimą bei teikti paraiškas iki 2024 m. spalio 18 d. (paraiškas teikia profesinė mokymo įstaiga). Dėl išsamesnės informacijos kreipkitės el.paštu pameistryste@esf.lt.