Viešosios erdvės – esminis krašto infrastruktūros elementas ir neatsiejama komfortiško gyvenimo dalis, nes jose telkiasi bendruomenės, žmonės skatinami bendrauti, aktyviai judėti, sveikai gyventi. Per Prienų miestą teka Nemuno upė, šalia kurios naujai įrengta ir atnaujinta keletas viešųjų erdvių, tapusių vietos ir aplinkinių gyventojų bei mieste besilankančių svečių traukos centru.

Kaip teigia Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, vienas iš Savivaldybės tikslų – įtraukti upę į miesto gyvenimą, pakrantes paversti patrauklesnėmis, pratęsti pėsčiųjų ir dviračių takus, sukurti veiklas laisvalaikiui. „Dalis takų abiejose upės pakrantėse jau yra įrengta. Atnaujintas buvęs populiarus miesto paplūdimys prie Greimų tilto, įkurtos funkcionalios viešosios erdvės šalia upės. Šiuo metu mūsų ambicijos – pėsčiųjų ir dviračių taku sujungti miesto Beržyno parką ir LDK Kęstučio paminklo (prie tilto) prieigas (daugiau nei kilometras tako jau įrengta). Na, o vėliau taką pratęsti iki paukščių stebėjimo vietos. Sala, kurioje susirenka perėti paukščiai, įspūdinga pavasarį ir unikali paukščių įvairove. Žinoma, toks projektas – ne vienerių metų užmojis. Turime atlikti nemažai namų darbų, nes laukiamas projektas sudėtingas dėl Nemuno krantinės sutvirtinimo ir kitų aplinkosauginių reikalavimų, tačiau tikimės, kad susitelkę, išrinkę gerą idėją ir pasinaudoję ES fondų parama per keletą metų vieną etapą įgyvendinsime“, – viliasi Prienų rajono savivaldybės meras.

Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas

Savivaldybės paskelbto Nemuno pakrantės įveiklinimo idėjos konkurso tikslas – išrinkti techniniu, architektūriniu ir ekonominiu požiūriu tinkamiausią projekto idėją. Šio konkurso I–III vietas užėmusių projekto pasiūlymų dalyviams bus skiriamos premijos – atitinkamai 7000 Eur, 5000 Eur ir 3000 Eur.

Konkurso dalyvis, kurio idėja bus pripažinta geriausia, turės suprojektuoti pėsčiųjų (dviračių) taką (įvertinant Nemuno kairiosios krantinės sutvirtinimą), tiltelius, poilsio aikšteles, apžvalgos/stebėjimo aikšteles, lauko grilines, automobilių parkavimo aikštelę (-es), mažąją architektūrą (suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai, pavėsines ir pan.), takų ir aikštelių apšvietimą, pritaikytą pėstiesiems ir dviratininkams, ir įveiklinti aplinkinę gamtinę teritoriją.

Kviečiame architektus aktyviai dalyvauti konkurse ir siūlyti savo idėjas.

Informacija apie konkursą skelbiama: