Kas yra lazerinė depiliacija?

Lazerinė depiliacija tai procedūra, kurios metu specialaus lazerio pagalba yra pašalinami kūno plaukeliai.

Lazerio spinduliai prasiskverbia į plaukelio šaknį ir yra sugeriami jame natūraliai randamo melanino (pigmento). Lazerio skleidžiama šviesa kaitina plaukelio šaknį ir suardo aplink ją esančias ląsteles. Po kelių procedūrų ciklo, dalis lazeriu pašalintų plaukelių nebeatauga nuo kelių mėnesių iki keleto metų. Net ir ataugę plaukeliai yra pastebimai šviesesni ir plonesni. 

Modernūs lazeriai gali saugiai ir efektyviai plaukelius pašalinti nuo veido srities, kojų, pažastų, bikini srities, nugaros ir kitų kūno vietų, išskyrus aplink akis. Tai itin efektyvi procedūra, norintiems ilgam atsikratyti nepageidaujamų kūno plaukelių. Jei ir jūs norėtumėte išbandyti lazerinę depiliaciją, bet jaudinatės, kad ji bus skausminga ar gerokai patuštins piniginę, norime paneigti dažniausiai pasitaikančius mitus.

Mitas 1: Lazerinė depiliacija yra skausminga procedūra

Turbūt esate girdėję, kad lazerinė depiliacija sukelia daug skausmo. Tačiau, jei procedūrą atlieka profesionalus gydytojas dermatologas, naudodamas naujausias lazerines technologijas, skausmas yra minimalus. 

Priklausomai nuo depiliuojamos kūno vietos, tikėtina, kad jausite šiek tiek diskomforto. Odos jautrumas priklauso nuo to, kurioje kūno vietoje yra atliekama procedūra, jūsų skausmo tolerancijos ir procedūrų skaičiaus. Tačiau plaukelių šalinimas lazeriu yra daug mažiau skausminga procedūra nei depiliacija vašku.

Mitas 2: Lazerinė depiliacija netinka tamsiai odai

Ilgą laiką tamsesnią odą turintys žmonės vengdavo lazerinės depiliacijos, nes buvo manoma, kad ši procedūra gali sukelti odos nudegimų. Tačiau tyrimai rodo (straipsnis Safety and efficacy for hair removal in dark skin types III and IV with a high-powered, combined wavelength (810, 940 and 1060 nm) diode laser: A single-site pilot study iš pubmed.ncbi.nlm.nih.gov), jog naujausios lazerinės technologijos pasirenkant diodinį lazerį užtikrina saugų plaukelių šalinimą, nepažeidžiant odos aplink plaukelius net ir tamsesnės odos savininkams. 

Vienas populiariausių lazerių rinkoje, tinkančių tamsią odą turintiems žmonėms, yra diodinis lazeris. Plaukelių šalinimas diodiniu lazeriu veiksmingai ir ilgam pašalina kūno plaukelius net ir nuo jautrių kūno vietų ir turint itin tamsią odą.

Mitas 3: Lazerinė depiliacija yra brangi procedūra

Jei pažiūrėtumėte į lazerinės depiliacijos procedūrų paketo kainą, ji tikrai gali pasirodyti brangesnė nei kitos plaukelių šalinimo priemonės. Tačiau atlikus procedūrų ciklą, net iki kelių metų galite mėgautis švelnia ir lygia oda ir pamiršti apie plaukelių šalinimą. Jums nereikės gaišti laiko bei leisti pinigų brangioms skutimo ir depiliavimo priemonėms ar skausmingoms kitoms plaukelių šalinimo paslaugoms. 

Mitas 4: Lazerinė depiliacija pašalina plaukelius visam laikui

Lazerinė depiliacija veiksmingai ir ilgam laikui pašalina didžiąją dalį kūno plaukelių, bet ši procedūra nepašalina jų visam laikui. Priklausomai nuo procedūrų skaičiaus, depiliuojamos kūno vietos bei kiekvieno individualaus organizmo rezultatai gali išlikti net iki keleto metų. Net ir ataugę plaukeliai bus retesni, šviesesni ir plonesni. 

Mitas 5: Lazerinė depiliacija gali sukelti šalutinį poveikį

Pagrindinis šalutinis poveikis po lazerinės depiliacijos yra laikinas odos paraudimas. Kai kuriems žmonėms jis gali trukti kelias dienas po procedūros, bet paraudimas ar odos sudirgimas yra laikinas. Retais atvejais, galimi odos ar net apgamų nudegimai. Šie šalutiniai reiškiniai, dauguma atvejų yra išvengiami pasirinkus licencijuotą specialistą.

Šalutinio poveikio išvengsite, jei procedūrai rinksitės patvirtintą grožio kliniką, kurioje dirba licencijuoti specialistai. Norėdami rasti patikimą kliniką, pasidomėkite šalia jūsų esančių įstaigų teikiamomis paslaugomis ir klientų atsiliepimais. Tai padaryti galite į interneto paieškos sistemą įrašę frazę „Depiliacija lazeriu“ ir savo vietovę, pvz.: „Depiliacija lazeriu Vilnius“.