Populiarumo banga atsirito iš Azijos

Produktai su egzosomomis šiemet labai sparčiai užkariavo Europos rinką. Nors Azijoje šie produktai žinomi ir naudojami jau keletą metų, tačiau Europa šių nano dalelių panaudojimu ypatingai susidomėjo šiemet didžiosiose tarptautinėse dermatologų ir kosmetologų mugėse. Naujausiomis tendencijomis aktyviai besidominti gydytoja dermatovenerologė Paulina Grušelionytė pasakoja, jog dermatologijoje procedūros su egzosomomis atliekamos po procedūrų su lazeriu, po įvairių veido odos atjauninimo procedūrų, taip pat po chirurginių procedūrų. Tokios procedūros veiksmingos, duoda gerus rezultatus.

Gydytoja dermatovenerologė Paulina Grušelionytė

Egzosomos yra regeneracinės medicinos ateitis, nes darbas su egzosomomis žada kur kas geresnį efektą negu darbas su kamieninėmis ląstelėmis ar procedūros su trombocitais papildyta plazma. Apie tai daug buvo kalbama šių metų dermatologų suvažiavimuose Paryžiuje ir Monake“, - pasakoja gydytoja.

Kartu su „Optimum Derma Aciditate“ komanda gydytoja testavo įvairių gamintojų pateiktą produkciją, kol galų gale paieškos komandą atvedė pas Lietuvos mokslininkus, kurių laboratorijoje buvo atliekama turimų produktų analizė. Po ilgų svarstymų ir analizės, egzosomų tiekėju produkcijai buvo pasirinkta Lietuvos biotechnologijų bendrovė „Exolitus“, kurios įkūrėjai yra grupė Lietuvos mokslininkų.

ODA LT pradėjo produktų su egzosomomis gamybą

Odos jaunystei palaikyti ir atkurti

Lietuviškais produktais su egzosomomis pradedama prekiauti rugsėjo 15 dieną vyksiančiame didžiausiame Lietuvos kosmetologų ekspertų forume „OPTIMUM DERMA ACIDITATE FORUMAS’24“. Čia kosmetologai galės įsigyti egzosomų procedūrų sistemą „EXO-HEAL®“, kuri skirta gerinti odos būklę ir išvaizdą. Tai unikali sistema, tinkanti visiems odos tipams, ypač brandžiai, probleminei ir ypatingai jautriai odai. Joje naudojamos pieno egzosomos turi biologiškai aktyvių molekulių, baltymų, augimo faktorių, lipidų, RNR (mRNR) ir mikro RNR (miRNR) nukleorūgščių.

ODA LT pradėjo produktų su egzosomomis gamybą

Forume taip pat bus galima įsigyti klientams namuose skirtą naudoti kremą „EXO-HEAL®“, kuris skirtas odos priežiūrai namuose. Kremo sudėtyje esančios pieno egzosomos, hidrolizuota hialurono ir ferulo rūgštys skatina odos sugebėjimą atsinaujinti.

Egzosomų pavadinimas naudojamas reklamai

Gydytoja dermatovenerologė P.Grušelionytė pasakoja, jog Azijos šalyse, iš kur į Europą atkeliavo egzosomų naudojimo mada, reglamentavimas gerokai skiriasi nuo Europos - ten leidžiama naudoti gyvulinės kilmės egzosomas, kas draudžiama Europoje.

„Egzosomos šiandien yra paskutinis mados klyksmas grožio ir estetikos pasaulyje. Nuo jo stengiasi neatsilikti ir kosmetologai, kurie ieško veiksmingų priemonių su egzosomomis“, - pasakoja P.Grušelionytė.

ODA LT pradėjo produktų su egzosomomis gamybą

Tačiau ji atkreipė dėmesį į situaciją, kurią suformavo didžiulis produktų su egzosomomis poreikis rinkoje. Anot gydytojos, pasitaiko nemažai produktų, kuriuose neva yra egzosomų, tačiau gydytojui, kosmetologui ar paprastam vartotojui neįmanoma patikrinti, ar produkte jos yra panaudotos, ar jų kiekis yra pakankamas. Ji pripažino, kad ieškant partnerių pasitaikė ir nesėkmių.

„Testavome produktus, tačiau susidūrėme su situacija, kad kai kuriais atvejais neturėjome laukiamo rezultato. Pasitaikė ir labai brangių, ir labai pigių produktų. Testuojant matėme, kad skirtingų tiekėjų produktų padaromas poveikis labai skirtingas“, - pasakoja P.Grušelionytė. Ji spėja, kad tokia situacija gali būti dėl kelių priežasčių - gali būti, kad testuotuose produktuose egzosomų koncentracija yra per maža arba egzosomų visai juose nėra, taip pat gali būti, kad naudojama egzosomų rūšis yra neveiksminga arba panaudotos egzosomos nebuvo apsaugotos nuo suirimo.

ODA LT pradėjo produktų su egzosomomis gamybą

Gydytoja atkreipia dėmesį, kad egzosomos nėra pigus malonumas, todėl produktai su jomis tikrai nebus pigūs. Lietuvoje šiuo metu procedūros su egzosomomis kaina svyruoja nuo 100 iki 500 eurų, atsižvelgiant į procedūros pobūdį.

ODA LT pradėjo produktų su egzosomomis gamybą

„Optimum Derma Aciditate“ – produktų rinkinys

Profesionalams gaminama „Optimum Derma Aciditate“ kosmetologinių produktų linija turi įvairioms profesionalioms procedūroms reikalingų produktų rinkinį. Kūno ir veido procedūros ODA klinikose atliekamos naudojant profesionalią organinėmis rūgštimis praturtintą kosmetiką, sukurtą bei pagamintą Lietuvoje. Remdamiesi moksliniais tyrimais, ilgametės praktikos patikrintomis priemonėmis ir nuosekliu darbu su klientais, „Optimum Derma Aciditate“ siūlo pagal individualius poreikius priderintus, saugius ir intensyviai veikiančius odos problemų sprendimus.