Saugios ir ypač plonos bei trumpos sterilios adatėlės sukuria kanalėlius, kuriais gilyn į odą perkeliamos veikliosios medžiagos – tokios, kokių tuo metu reikia jūsų odai. Pavyzdžiui, drėkinamieji, šviesinamieji, senėjimą stabdantys ar kitas užduotis atliekantys ingredientai. Yra ir kitas mikroadatinės terapijos tikslas – tai natūrali kolageno ir elastino skaidulų gamybos stimuliacija nenaudojant papildomų aktyviųjų ingredientų. Jaunystę palaikančių skaidulų didėjimą lemia intensyvi organizmo reakcija į mikroskopinius dūrius – kūnas į traumas atsako sutelkdamas atkuriančias, regeneruojančias ir jauninančias jėgas.

Apie mikroadatinės terapijos naujoves bei tendencijas pasakoja UAB “Grožio galia” kosmetologė, mokymų vadovė Giedrė Kadonaitė.

Mikroadatinė terapija, skirta kolageno indukcijai ir mikroadatinė terapija, skirta medžiagų įvedimui yra dvi skirtingos procedūros, tačiau jos abi vadinamos taip patmikroadatinės terapijos procedūra, kodėl?

Mikroadatinė terapija, skirta kolageno indukcijai, sukelia odos uždegimą, taip skatindama kolageno gamybą ir odos atsinaujinimo procesą. Mikroadatinė terapija, skirta medžiagų įvedimui, nepažeisdama dermos atveria daug mikrokanalų, kuriais procedūroje naudojami produktai giliau prasiskverbia ir atneša greitesnį bei efektyvesnį rezultatą. Medžiagos patenka tiesiai į ląsteles. Lyg kareivėliai, kurie įbėgę į mūšio lauką žino ką, kur, ir kaip daryti, todėl odos gydymo procesas yra ypatingai greitas ir rezultatyvus.

Šiuo metu adatos gaminamos iš įvairiausių medžiagų, jų pavadinimai taip pat įvairūsnano, mikro, silikoninės, metalinės, plastikinės. Kokie jų skirtumai ir kas naudingiausia odai?

Kosmetologijoje dažnai girdime žodį „inovatyvu“, tačiau tikrovėje pasitaiko, jog senai atrasta technologija ar medžiaga tiesiog pavadinama naujai. Adatos kosmetologijoje egzistuoja jau kurį laiką, jų poveikis ištirtas. Mikroadatinę terapiją tikrai inovatyvia verta vadinti tuomet, kai procedūros metu naudojamos adatos atitinka technologiją, garantuojančią tikslų ir saugų dūrį* – nesukeliant odos uždegimo. Tokios adatos rinkoje sutinkamos retai, sukurti jas yra sudėtinga – juk adata visuomet yra dirgiklis.

Dermia Solution prekės ženklo laimėjimas – rankų darbo adatos, kurių dūris pirmas dešimt minučių nesuaktyvina odos imuniteto, tad kol produktas skverbiasi, odoje uždegimas nekyla. Patentuotos adatos saugo odos ląsteles nuo pažaidos – atveria kanalėlį medžiagų skverbimuisi gilyn. Mikroadatinės terapijos procedūroje svarbu išvengti kraujagyslių pažeidimo, nes tokiu atveju kanalėlis užsipildys krauju. Kraujas užvertų kanalus trukdydamas medžiagoms skverbtis giliau. Tad renkantis mikroadatinės terapijos būdą, svarbiausia yra rinktis ne adatų rūšį, o technologiją.

Kosmetologas gali dirbti epidermio lygmenyje, t.y. 0,5mm gylyje. Tačiau Dermia Solution patentuotos technologijos adatos leidžia dirbti iki 0,6mm, o Medical adatos – 1,2mm gylio.

Kuo išsiskiria „Dermia Solution“ mikroadatinė terapija?

Dermia Solution procedūrų protokolas yra nuoseklus, sukurtas apgalvojant kiekvieną žingsnį. Pirmame etape naudojame bemuilį prausiklį, antrame – švelnų šveitiklį, trečiame poliabrazijos antgali, kuris mechaniškai, labai švelniai, pašalina negyvas odos ląsteles. Visi trys etapai yra tam, kad kuo saugiau ir švelniau paruošti odą mikrokanalų atvėrimui, kad ji nespėtų parausti ar patinti. Tuomet prasideda mikroaktyvinimas, renkamės adatas pagal odos tipą.

Dermia Solution turi 3 charakteristikų adatų variacijas. Pagrindinis, Dermia Solution adatas išskiriantis technologijos bruožas yra „geluonies“ principas. Bitės geluonio forma leidžia nuodams kuo giliau ir greičiau pasiekti ląsteles, lygiai taip pat Dermia Solution adatos procedūrų metu užtikrina efektyvų medžiagų „įsodinimą“ į odą. Kad procedūra būtų beskausmė lemia rankų darbo adata apvalintu galu ir šiurkščios jos briaunos. Šiurkščioji dalis papildomai užtikrina, kad dūrio metu nesusidarys vakuumas, todėl medžiagos, patekusios į odą, joje ir pasiliks. Skausmo iš tiesų nėra - Dermia Solution stimuliavimo adatomis dažnis toks didelis, kad receptoriai nereaguoja į skausmą, todėl prieš procedūrą nebūtinas nuskausminimas.

Dermia Solution veiksmingumas įvertintas kosmetologų visame pasaulyje. Tačiau kokio realaus poveikio gali tikėtis kosmetologų klientai po procedūros?

Procedūros poveikis matomas jau po pirmojo karto, ir tai nestebina – Dermia Solution yra šiuolaikiniais moksliniais tyrimais besiremianti kompanija, patobulinusi daugiau nei 30 metų kosmetologijoje naudojamos mikroadatinės terapijos technologiją, bei išskirtinai padidinusi jos teikiamą naudą specialiais itin koncentruotais inovatyviais produktais – Booster‘iais – tai priemonės, kurioms sukurti pasitelkta paviršiaus įtampos įveikimo technologija, užtikrinanti ingredientų prasiskverbimą pro apsauginį odos barjerą bei biomimetinė inkapsuliacija, padedanti stabilizuoti medžiagas ir nekeičiant jų struktūros pernešti jas tiesiai į ląstelę.


Booster‘ių aktyvių medžiagų koncentracija yra ne mažesnė nei 40 % - tai reiškia, jog procedūros metu apčiuopiamai didesnė reikalingų medžiagų dalis kanalėliais pasiekia tikslą ir veikia odos problemą. Savo ruožtu žymiai mažesnė medžiagų dalis paveikiama aplinkos ir oksidacijos procesų. Dermia Solution, kurdami šį produktą pasitelkė fizikos inovacijas, o laimėjimą – tokią didelę aktyvių medžiagų koncentraciją – savo praktikoje įvertino aukščiausio lygio kosmetologai. Todėl procedūra yra viena inovatyviausių kosmetologijos rinkoje. Ji sparčiai ir ilgam atitolina pagrindines odos problemas – pigmentaciją, uždegimus, senėjimą. Tad vienas iš svarbiausių kriterijų – veiksmingumas – pasiekiamas įrodytais moksliniais būdais ir fizikos dėsnių pritaikymu, bei iš karto atsispindi kosmetologo kliento odos būklėje. Tai kelia pasitikėjimą šiuolaikine kosmetologija bei efektyviai išpildo klientų lūkesčius.

Dėkojame už pokalbį.