Mitas: spuogai išdžiūsta nuo saulės spindulių.

Realybė: saulė nedžiovina spuogų, jos spinduliai tiesiog veikia tų spuogų sukėlėją. Sukėlėjo dauginimasis sustoja, nes ultravioletiniai spinduliai sustabdo dauginimosi procesus. Tuomet uždegimą sukėlusi bakterija inkapsuliuojasi, aplink ją susidaro dviguba ar net triguba sienelė, tokiu būdu ji apsisaugo nuo žūties. Buvo net toks laikas, kai žmonės, norėdami „išdžiovinti“ spuogus, vaikščiojo į soliariumus.

Tačiau tas įsikapsuliavęs bakterijų darinys, negaudamas ultavioletinių spindulių, po kurio laiko vėl pasidaro gyvybingas. Todėl ateina ruduo ir spuogas vėl pradeda vystytis. O mes tuo metu atitinkamai pastebime, kad odą vėl pradeda berti, nes bakterijos vėl pasidarė aktyvios.

Todėl akivaizdu, kad saulės spinduliai tik kuriam laikui sustabdo procesus, tačiau neišnaikina spuogų. Norint spuogus panaikinti, reikia atlikti reikalingas veido priežiūros procedūras, kurios būtinos pagal Jūsų odos būklę.

Vis dar tikime mitais

Mitas: Pas kosmetologą reikia lankytis tik tada, kai atsiranda problemų.

Realybė: su odos priežiūra situacija yra analogiška, kaip ir su dantų higiena. Jei norime turėti sveikus dantis, periodiškai, 1-2 kartus per metus reikia atlikti burnos higieną. Lygiai tokia pati situacija yra ir su odos valymu – veido odą reikėtų valyti vieną ar du kartus per metus, tokiu atveju oda bus švari ir sveika. Jei atsiranda kažkokia problema, jai išspręsti konsultuojamės su kosmetologu ir atliekame reikalingas procedūras, dažniausiai problemoms išspręsti prireikia kelių procedūrų, kad oda pasveiktų.

Mitas: Oda pripranta prie naudojamų priemonių, jos tampa nebeveiksmingos, todėl priemones reikia keisti.

Realybė: Jei kasdien valgote varškę, ar po pusės metų ji nustoja turėti tas medžiagas, kurios reikalingos mūsų organizmui? Žinoma, kad ne. Ji nei po pusės metų, nei po metų nenustoja turėti baltymų, kalcio ar kitų medžiagų, kurios pakliuvę į organizmą veikia jį taip pat, kaip ir prieš kurį laiką.

Analogiška situacija yra ir su odos priežiūros priemonėmis – jose esančios veikliosios medžiagos nenustoja veikti nei po pusmečio, nei po metų. Kartais tenka išgirsti nuomonių, neva nuo kai kurių priemonių odą pradeda berti, atsiranda odos nelygumų ir pan. Noriu atkreipti dėmesį į tai, kad odos reakcija atsiranda ne dėl priemonėse esančių veikliųjų medžiagų, kurios reikalingos odai, bet nuo pagalbinių medžiagų – konservantų, emulsiklių, tirštiklių, tirpiklių ir kitų medžiagų, be kurių pramoninių būdu niekaip negalima pagaminti priežiūros priemonių. Tos medžiagos, nuolat tepamos ant odos, kaupiasi ir iššaukia tam tikras reakcijas. Tuomet situaciją gali palengvinti priemonės pakeitimas į kitas, kuriose naudojamos kitos balansinės medžiagos.

Optimum Derma Aciditate“ produktų asortimentas

Noriu atkreipti dėmesį į tai, kad daugiausiai balansinių medžiagų naudojama tose priemonėse, kurios gaminamos labai didelės partijos, priemonės transportuojamos labai ilgą kelią. Gamintojas tokiu atveju rūpinasi produkto išvaizda, kvapu, konsistencija, o ne Jūsų oda. Jam svarbu, kad kremas nesugestų, neišsisluoksniuotų. Todėl paprastai apsidraudžia – tarkim, konservanto įdeda kelis kartus daugiau, nei būtina. Tuo tarpu profesionalios kosmetikos „Optimum Derma Aciditate“ gamintojai konservantų naudoja tiek, kiek būtinai reikia, nes transportavimo laikas ir partijų dydis tikrai leidžia pasirūpinti ne tik gaminio išvaizda, bet ir jo poveikiu Jūsų odai.

Mitas: agurko griežinėlis gali puikiai pakeisti odos priežiūros priemones.

Realybė: nuo agurko griežinėlio ar šaukšto aliejaus tikrai blogiau nepasidarys. Tačiau jei naudodami tik natūralias priemones tikitės pasiekti gerų rezultatų – taip nebus, situacija nepagerės. Gali būti ir natūralių priemonių nepageidaujamas poveikis – tarkime, kai kurie aliejai užkemša poras, braškės ar grietinė gali sukelti alerginę reakciją ir pan.

Natūralios priemonės taip pat nebus veiksmingos, jei turite odos problemų – spuogų, odos uždegimą, pigmentines dėmes, labai gilias raukšles ar panašiai. Natūralios priemonės problemų neišspręs, nors odos būklę galima kiek pagerinti. Tačiau siekiant išsaugoti odos savybes laikui bėgant, gydyti kylančias problemas efektyviausia pasitelkti mokslo pažangą ir įvairias priemones, prisotintas odai reikalingų medžiagų, kas leidžia daug greičiau ir efektyviau pasiekti pageidaujamo rezultato.

„Optimum Derma Aciditate“ produktas

Mitas: nudegusiai odai pirma pagalba yra kefyras.

Realybė: Nudegus kefyras ar alijošius tikrai nėra blogai, ypač, jei neturi kitokių priemonių po ranka. Tačiau patepus kefyro atsiranda nemalonus kvapas, jį būtinai reikia nuplauti. Ir tai yra tik pagalba tuo momentu.

Šiandien nuo odos nudegimo tikrai yra efektyvių priemonių, kurios ne tik gydo odą, bet ir skatina jos atsistatymą, rūpinasi, kad neatsirastų pigmentinių dėmių ir pan. Natūralių priemonių poveikis tokiu atveju nėra pakankamas.

„Optimum Derma Aciditate“ produktas

„Optimum Derma Aciditate“

Profesionalams gaminama „Optimum Derma Aciditate“ kosmetologinių produktų linija turi įvairioms profesionalioms procedūroms reikalingų produktų rinkinį. Kūno ir veido procedūros ODA klinikose atliekamos naudojant profesionalią organinėmis rūgštimis praturtintą kosmetiką, sukurtą bei pagamintą Lietuvoje. Remdamiesi moksliniais tyrimais, ilgametės praktikos patikrintomis priemonėmis ir nuosekliu darbu su klientais, „Optimum Derma Aciditate“ siūlo pagal individualius poreikius priderintus, saugius ir intensyviai veikiančius odos problemų sprendimus.