Šiandieninės technologijos leidžia akinius pritaikyti kiekvienam žmogui individualiai – pagal darbo specifiką, laisvalaikio pomėgius ir kasdienius įpročius. Pavyzdys – visame pasaulyje pripažinti, o ir Lietuvoje akinių nešiotojų vis labiau mylimi daugiafunkciai „Varilux“ akiniai, kitaip vadinami progresiniais, leidžiantys patogiai matyti įvairiu atstumu.

Jų pagalba galima išspręsti net tris problemas: koreguoti trumparegystę, senatvinę toliaregystę ir kartu padėti matyti tarpiniu atstumu, pavyzdžiui, dirbant prie rašomojo stalo.

Taigi, juos nešiojant išvengsite pastovaus akinių keitimo – tai didelė pagalba žmonėms, kurių akys turi dažnai reaguoti į greitai besikeičiančias situacijas bei įvairius nuotolius.

Nors šie akiniai siūlo daugybę privalumų, apie juos sklando daugybė mitų, teigiančių, kad jie yra nepatogūs, prie jų sunku priprasti arba kad jie yra nekokybiški dėl sukeliamų nemalonių pojūčių, atsirandančių vos pirmą kartą užsidėjus. Bene dažniausiai girdimas mitas, kad prie „Varilux“ yra sunku priprasti. Tiesa ta, kad kai kurie žmonės gali jausti tam tikrą diskomfortą pirmosiomis dienomis, tačiau jei jis jaučiamas ištisas savaites, būtina ieškoti to priežasčių. Svarbu pabrėžti, kad yra labai svarbi optometrijos specialisto, skiriančio daugiafunkcius akinius, kompetencija, kuris ne tik ištirs jūsų regos būklę, išsiaiškins apie jūsų darbo pobūdį, mėgstamas veiklas, akinių nešiojimo ir skaitymo įpročius, bet ir atliks tam tikrus optometrinius matavimus: nustatys tikslų atstumą tarp akių vyzdžių centrų, išmatuos lęšio centravimą, patikrins atstumą nuo lęšio iki ragenos viršūnės ir t.t. Net ir keleto milimetrų netikslumas gali sukelti šalutinį poveikį: akių nuovargį, savijautos pablogėjimą arba galvos skausmus.

Varilux daugiafunkciniai akinių lešiai

Antras svarbus žingsnis - išsirinkti tinkamus rėmelius daugiafunkciams akinių lęšiams. Atsižvelgiant į jūsų refrakcijos sudėtingumą, „Fielmann“ optikos specialistai padės išsirinkti tinkamo dydžio ir formos akinių rėmelius, kurie nespaustų, nesmuktų, patogiai priglustų prie veido tilteliu arba balneliais, kojelių galai tvirtai glaustųsi prie galvos už ausų, neliestų smilkinių ir ausies kaušelių. Tik užtikrinus visus šiuos niuansus bei išmokus tinkamai jais naudotis pagal „Fielmann“ specialistų išduodamą atmintinę, su jais jausitės itin patogiai ir pamiršite pirmųjų nešiojimo dienų nepatogumą.

Dar vienas mūsų specialistų neretai girdimas mitas - „Varilux“ akiniai sukelia galvos skausmus ir akių nuovargį dėl lęšių perėjimo nuo vieno matymo lauko prie kito. Tiesa yra ta, kad tik netinkamai pritaikyti akiniai, o ne pats daugiafunkcių akinių lęšių dizainas su trimis skirtingo matymo zonomis, gali sukelti tokius pojūčius. Dėl šios priežasties labai svarbu, kad juos pritaikytų aukštos kompetencijos optometrijos specialistas, nes, skirtingai nuo bifokalinių ar trifokalinių akinių, tik tiksliai parinkti naujausios technologijos daugiafunkciai lęšiai užtikrina sklandų perėjimą tarp matymo zonų, taigi, akys nėra per daug apkraunamos, o galvos skausmo rizika yra labai maža.

Varilux daugiafunkciniai akinių lešiai

Dar vienas gajus mitas, kad progresiniai akiniai, įskaitant daugiafunkcius „Varilux“, yra per brangūs lyginant su kitais akinių tipais. Retas kuris susimąsto, kad treji akiniai skirtingiems matymo atstumams dažnais atvejais kainuoja tiek pat, kiek vieneri daugiafunkciai. Visų antra, nuolat kaitaliojant akinius, jie žymiai greičiau dėvisi, todėl tenka dažiau keisti naujais. Galiausiai nepamirškime ir apie akinių naudojimo komfortą - turint tris poras akinių, kaskart esame priversti sukti galvą kur juos padėti nusiėmus, nepatogu nešiotis, nes užima daug vietos ir pan. Tuo tarpu daugiafunkcius užsidėjus ryte, nusiimame juos tik vakare, o jei jie dar turi ir papildomą TRANSITIONS® GEN STM funkcionalumą, ne tik apsaugome savo akis nuo išmaniųjų ekranų skleidžiamos šviesos, bet ir sutaupome saulės akiniams. Reaguodami į UV spindulių intensyvumą, jie akimirksniu tampa 3 tamsumo kategorijos saulės akiniais, o įėjus į patalpą - akimirksniu atšviesėja, tad akys nepatiria papildomos įtampos, kad ypač aktualu itin jautrias akis turintiems žmonėms.

Varilux daugiafunkciniai akinių lešiai

Sutikime, kad daugiafunkciai „Varilux“ akiniai suteikia neįkainojamą matymo patogumą ir universalumą, leidžia aiškiai matyti bet kuriuo atstumu ir užtikrina natūralų matymo perėjimą be vaizdo iškraipymų. Dar 1959 m. sukurta revoliucinė technologija yra nuolat tobulinama mokslininkų tam, kad maksimaliai užtikrintų „Varilux“ lęšių efektyvumą ir atitiktų šiuolaikinio žmogaus gyvenimo poreikius. Užsukite į „Fielmann“ optikos salonus ne tik nemokamai regos aštrumo patikrai, bet ir konsultacijai apie geriausiai jūsų regos poreikius bei lūkesčius išpildantį sprendimą.