O nupirkti universalią, kai kiekvieno šeimos nario interesai skirtingi, atrodo neįgyvendinama misija. Į pagalbą skuba „Pigu.lt“ ekspertai, kurie šeimai, auginančiai vaikus, rekomenduoja dovanoti… stalo žaidimą. Dabar jų pasirikimas beribis, o kartu su žaidimu dovanosite ir kartu praleistą laiką bei geras emocijas. O ar žinote, kad stalo žaidimai turi ir teigiamos įtakos sveikatai?

Stalo žaidimai didina endorfino kiekį

Žaidžiant stalo žaidimus apima teigiamos emocijos – džiugesys, juokas, azartas bei, žinoma, noras laimėti. Pozityvios emocijos teigiamai veikia ir žmogaus sveikatos būklę. Nors žaisdami stalo žaidimus net nesusimąstome, tačiau teigiamos emocijos didina endorfino, laimės hormono, kiekį kraujyje.

Tai padeda raumenims atsipalaiduoti ir sumažina kraujo spaudimą. Taip stalo žaidimai gali tapti puikiu pagalbininku, norint įveikti stresą. 2006 m. RealNetworks.Inc atlikta apklausa parodė, kad 53 proc. apklaustųjų renkasi žaidimus kaip būdą atsipalaiduoti ir nors trumpam nukreipti mintis nuo apnikusių problemų.

Pastebėta, kad teigiamos emocijos žaidimo metu gali prisidėti ir prie imuninės sistemos stiprinimo. Streso hormonų mažėjimas ir endorfino lygio didėjimas kraujyje suaktyvina smegenis ir padeda smegenų ląstelėms išlikti aktyvioms ilgesnį laiką, o tai lemia efektyvesnę imuniteto apsaugą nuo įvairių ligų.

Prie stalo žaidimų teikiamos naudos galima priskirti ir atminties bei strateginio mąstymo lavinimą. Žinoma, šių gebėjimų ugdymas priklauso nuo žaidimo tipo – vieni jų labiau orientuoti į strategiją, kiti – į atmintį, o dar kiti – į kognityvinius gebėjimus. Šie faktai patvirtina, kad stalo žaidimas – dovana ne tik vaikams.

Stalo žaidimų įvairovė įtiks bet kokiam skoniui

„Dabar galima rinktis iš begalės įvairiausių stalo žaidimų, patiksiančių net išrankiausiam skoniui. Prieš perkant stalo žaidimą, rekomenduoju susipažinti su asortimentu ir neskubėti rinktis tradicinius „Monopolį“ ar „Alias“. Žaidimą išsirinksite lengviau, jeigu įvertinsite žmonių, kuriems dovanosite, gyvenimo būdą ir pomėgius“, – pataria Giedrė Vilkė, „Pigu.lt“ rinkodaros direktorė.

Štai keletas idėjų, kokių žaidimų dairytis skirtingo gyvenimo būdo ir pomėgių draugams ir artimiesiems:

- Keliauninkams. Jei ketinate dovanoti žaidimą asmeniui ar šeimai, kurie mėgsta keliauti ar bent jau aktyviai leisti laiką, visada naudingiau išrinkti kelioninę, šiek tiek optimalesnę žaidimo versiją, kuri galėtų keliauti kartu su šeimininkais. Tarp tokių žaidimų galima rasti ,,Quoridor Mini”, „Raktas“ (,,Clue”), „Atspėk, kas?“ (,,Guess Who”), „Laivų mūšis“ („Battleship“).

- Žiniukams. Jei dovanos gavėjas(ai) pasižymi žingeidumu, daug skaito, mėgsta gilintis į faktus ir istorijos subtilybes, padovanokite žaidimą, kuris leis šiuos pomėgius realizuoti. Vienas populiariausių žaidimų faktų mėgėjams – „Aš žinau“ („iKNOW”) kuriame reikia ne tik taikyti turimas žinias, bet ir strategiškai planuoti savo ėjimus. Tiesa, šis žaidimas skirtas vyresnio amžiaus vaikams, todėl mažiesiems šeimos atstovams jis gali būti šiek tiek per sudėtingas.

- Visai šeimai. Tačiau, jei, visgi ieškote lavinančio žaidimo visai šeimai, „Pigu.lt“ žaidimų ekspertai pataria rinktis žaidimą ,,Lietuva”. Jame rasite viską, ką turi žinoti kiekvienas lietuvis – nuo geografijos klausimų iki kultūrinių subtilybių. Žaidimas patogus ir tuo, kad galite rinktis iš kelių sudėtingumo lygių, taip pat išleista ir kelioninė versija.

- Vijurkams. Jei manote, kad geriausia dovana - aktyvus žaidimas, kurio tikslas nelaikyti žaidėjų prie stalo, o leisti pajudėti – tuomet tinkamas pasirinkimas būtų „Twister” ar „Activity”. Abu žaidimai įtraukia žaidžiančiuosius į įvairias interaktyvias veiklas.

- Dideliam būriui. Jei ieškote linksmo, tačiau nesunkaus žaidimo, kurį galėtų žaisti ypač didelė kompanija, tuomet jums patiks žaidimas „Mafija”. Jį gali žaisti net iki 22 žmonių – tiek suaugusieji, tiek vaikai žaidime ras įdomių ir įtraukiančių aspektų. „Mafija” – vienas azartiškiausių žaidimų, todėl, kai pradėsite jį žaisti, nesitikėkite greitai pakilti nuo stalo!

- Mažiausiesiems. Na, o jei ieškote įdomaus žaidimo patiems mažiausiems, pasidomėkite tokiais pasirinkimais kaip „The Magic Labyrinth”, „Splash!” ar „Enchanted Tower”. Šie žaidimai pritaikyti jaunajai auditorijai, todėl juose dažniausiai vyrauja įdomi žaidimo priešistorė bei paprastos taisyklės.

Dovanodami stalo žaidimą galite būti tikri, kad jūsų dovana – tai ne tik smagus vakaro užsiėmimas, bet kartu ir laikas, praleistas geroje kompanijoje, juokas bei daugybė kitų teigiamų emocijų.

Užsakymo nr.: PT_72972796