Šioje vietoje visiškai įgyvendinama „15 minučių miesto“ koncepcija: gyventi, dirbti ir turėti reikalingiausias paslaugas galima negaištant laiko kelionėms, išvengus varginančių patogaus ir modernaus būsto miesto centre paieškų.

„Mūsų pagrindiniai klientai – jauni profesionalai, universitetus baigę žmonės, kurie dar neturi nuosavo būsto, bei į Lietuvą atvykstantys tarptautinių įmonių darbuotojai iš užsienio, sudarantys apie pusę visų mūsų „co-living“ gyventojų. Taip pat, žinoma, vietos gyventi ieškantys studentai, kuriems siūlome vadinamuosius „Draugų“ apartamentus. Jauni žmonės renkasi gyventi „co-living“ apartamentuose, nes jie atitinka jų gyvenimo būdą, grįstą dalijimosi principu. Jie dalijasi ne tik automobiliais, paspirtukais, bet ir mėgsta bendras darbo ir gyvenamąsias erdves, kur gali susipažinti ir bendrauti su kitais žmonėmis, ir jiems nebereikia individualių terasų,“, – mus pasitikusi kalba Vita Žutautaitė, „Liv_in Vilnius New town“ įrengusio nekilnojamojo turto plėtotojo „Eriadas“ vadovė.

Vedžiodama po pirmo aukšto patalpas, ji tuo pat metu rūpinasi pirmojo aukšto vestibiulyje pakabinti didelį spalvingą paveikslą, pridurdama – „Kad gyventojams būtų maloniau“.

Vilniaus „co-living“ projektas „Liv_in Vilnius New town“

Esmė – bendruomeniškas gyvenimas

Tokia dvasia yra įrengtas visas naujasis „Liv_in Vilnius New town“ projektas, semiantis patirties iš ankstesnio „Liv_in Vilnius Ozas“, pirmojo tokio projekto visame Vilniuje.

„Kadangi didžioji dalis sprendimų pasiteisino, naujajame projekte stengėmės padaryti dar geriau, kad būtume išskirtiniai, ir čia gyvenantys žmonės išties jaustųsi kaip namie“, – sako V. Žutautaitė.

Naujamiesčio kvartale, kur įsikūręs „Liv_in Vilnius New town“, vyksta daug buvusių visuomeninių pastatų konversijų. Šis projektas taip pat neatsirado tuščioje vietoje: anksčiau čia buvo sporto salė, kurią mena rūsyje įrengtame garaže išlikusi mūro siena.

Vilniaus „co-living“ projektas „Liv_in Vilnius New town“

Pastate sukurta daug poilsio ir bendravimo erdvių. Pirmajame pastato aukšte jau veikia kavinė, gyventojų laukia 20 vietų kino salė, žaidimų kambarys, sporto salė, kuri, kaip rodo patirtis, niekada nebūna tuščia. Antrame aukšte įrengta dar viena daugiafunkcė salė, kurios spintose išdėlioti jogos kilimėliai. Čia galės būti rengiamos grupinės treniruotės arba mokymai, konferencijos ir kitokie renginiai. V. Žutautaitė šypsosi, kad įmonėms čia bus patogu rengti ne tik savo vidaus renginius, bet ir spaudos konferencijas.

„Tiek Ozo, tiek ir Naujamiesčio projektuose būtent dėl bendrųjų erdvių gyventojai gali naudotis tokiais pranašumais, kokių neturėtų gyvendami įprastuose būstuose“– sako ji.

Vilniaus „co-living“ projektas „Liv_in Vilnius New town“

Kiekvienas apartamentas turi balkoną

Liftu pakilę į viršutinius aukštus, apžiūrime keletą apartamentų. Čia įrengti 6 skirtingų tipų apartamentai: „Liv_in Vilnius New town“ jų yra 195, iš viso gali gyventi iki 300 žmonių.

Projekte yra ir didesnių, apie 38 kv. metrų ploto apartamentų, panašesnių į įprastą dviejų kambarių butą, tačiau, pasak V. Žutautaitės, Ozo parko projekte paklausūs ir visada užimti minėtieji „Draugų“ koncepcijos apartamentai, taip pavadinti pagal populiarųjį serialą, su bendra svetaine ir virtuve bei atskirais miegamaisiais, privačiais vonios kambariais ir balkonais kiekvienam gyventojui. Šie apartamentai gali būti dviviečiai, triviečiai ar keturviečiai.

Vilniaus „co-living“ projektas „Liv_in Vilnius New town“

Iš užsienio atvykusiems klientams, norintiems gyventi drauge, tai yra įprastas ir mėgstamas gyvenimo modelis. Tokio tipo kambariai dėl ekonomiškumo ir prieinamos kainos ypač paklausūs ir tarp studentų.

Dirbti galima ir išskirtinėse terasose

Po kelis gyvenantiems „Liv_in Vilnius New town“ svečiams įrengti nedideli tylieji kambariai, kuriuose galima ramiai padirbėti, skambinti telefonu arba jungtis į nuotolinius susitikimus. Galvodami apie dirbančiųjų hibridiniu būdu patogumą, vystytojai kartu su projektuotojais numatė kelis pasitarimų kambarius, kuriuose gali susirinkti iki 10 žmonių, bei erdvų darbo kambarį su vaizdu į stogo terasą.

Nors kiekvienas apartamentas turi savo funkcionalią virtuvėlę, daugumoje aukštų įrengtos ir erdvios bendros virtuvės, kad gyventojai turėtų galimybių kuo daugiau bendrauti. Dvi virtuvės turi išėjimus į dideles apželdintas stogo terasas, kurios iš pirmo žvilgsnio primena atostogų nuotraukose prie baseino užfiksuotus vaizdus.

„Terasas planavome su mintimi, kad gyventojai čia galės ir dirbti, ir kartu vakarieniauti, ilsėtis ir vakaroti. Tokio dydžio terasų su vaizdais į Vilniaus panoramą iki šiol nėra pasiūlęs joks kitas „co-living“ projektas“, – sako V. Žutautatė.

Gyventojų patogumui „Liv_in Vilnius New town“ teikiamos įvairios papildomos paslaugos: gyvenamosios vietos registracija, asmeninė pašto dėžutė, požeminės automobilių stovėjimo vietos, elektrinių paspirtukų bei dviračių saugykla, daiktų saugykla, apartamentų valymo ir kitos paslaugos, taip pat suteikiama galimybė gyventi su naminiais augintiniais.