Vieta, kurioje turėtų prasidėti pažintis su Palanga

Įprasta, kad aktyviajam vasaros sezonui pasibaigus, tempą sulėtinę kurortai svečius vilioja mažesnėmis kainomis. Rudenį už apgyvendinimą galite tikėtis sumokėti ženkliai mažiau – kai kuriuose viešbučiuose, svečių namuose ar kitose apgyvendinimo įstaigose kainos už nakvynę mažinamos kone perpus. Tai – puiki galimybė pasimėgauti kokybišku poilsiu ir atrasti aksominio rudens Palangoje išskirtinumus.

„Rudenį Palanga išties ypatinga – šiek tiek ramesnė, nei įprastai, tačiau pripildyta kokybiško laiko sau ir šeimai. Apgyvendinimo įstaigų pasirinkimas mūsų kurorte išties platus, tad kiekvienas atras sau tinkamą variantą tiek kainos, tiek paslaugų spektro ar kokybės atžvilgiu“, – sako Palangos Turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė, pažintį su rudenėjančia Palanga kviečianti pradėti būtent nuo šio centro.

Palanga rudenį

Nors Palangos Turizmo informacijos centre dažnesni svečiai – turistai iš užsienio, vis dažniau į jį užsuka ir aktyviai kurorte laiką praleisti norintys lietuviai. Centro vadovė juokiasi, kad kai kuriuos lankytojus jau atpažįsta iš veidų ir tuo pačiu pasidžiaugia, kad tai – geras ženklas, mat darbuotojai įdeda išties daug pastangų nuolatos atnaujindami informaciją ir kurdami kaskart įdomesnes ekskursijas ir pažintinius maršrutus.

„Mūsų turizmo informacijos centre gausu įvairios informacijos bei lankstinukų apie lankomus objektus ir veiklas ne tik Palangoje bet ir apylinkėse – kiekvienas užsukęs lankytojas mums labai svarbus, tad stengiamės išgirsti jų norus ir padėti atrasti įdomiausias Palangos kurorto puses – vieniems tai pažintis su intriguojančia kurorto istorija, kitiems – turtingas kultūrinis ir pramoginis kurorto gyvenimas“, – sako R. Kmitienė.

Nuo iliuzijų pasaulio iki naujų potyrių

Palangoje įdomaus laisvalaikio praleidimo idėjų atranda kiekvienas, tad nerimauti, ar vaikams neteks nuobodžiauti, tikrai neverta.

Kai pajūris išvaikščiotas, gaivaus oro įkvėpta ir mintys sudėliotos į savas vietas, metas pasidairyti aktyvesnių pramogų – ką manote apie pažintį su mistika ir magija iliuzijų name. Ši išskirtinė erdvė rudens sezono metu duris atveria nuo penktadienio iki sekmadienio. Trijų aukštų pastate rasite daugiau nei šešiasdešimt įvairiausių įdomybių, kurios paskatins pasukti galvą ir privers stebėtis kone kiekviename žingsnyje.

Nenorintiems nutolti nuo mistikos tematikos, tikrai verta užsukti į Lietuviškų pasakų parką – jame gausu išskirtinių „kalbančių“ skulptūrų, pasakojančių lietuvių liaudies pasakas. Parkas užima beveik du hektarus, tad pasivaikščiojimams skirkite bent porą valandų.

Palanga rudenį

Tikru džiaugsmu ne tik vaikams, bet ir visiems naminių gyvūnėlių mylėtojams bus apsilankymas vieninteliame Baltijos šalyse šunų muziejuje – tai privati, beveik ketvirtį amžiaus renkama, geriausių žmogaus draugų šuniukų kolekcija.

Naujus potyrius visai šeimai padovanos ir pačioje Palangos širdyje, J. Basanavičiaus gatvės pradžioje, įsikūręs apverstas namas. Smalsu, kaip aukštyn kojom atrodo miegamasis, ar patogi sofa svetainėje ir kokie sprendimai pritaikyti virtuvėje bei vonios kambaryje? Tuomet nieko nelaukę atvykite ir patys viską apžiūrėkite!

Žinoma, populiariausias pajūrio kurortas neatsiejamas ir nuo maudynių. Nors kišti kojas į šaltokas Baltijos jūros bangas išdrįs tikrai ne visi, nerti į Palangos baseiną gali kiekvienas. Palangos baseinas – tai 3500 kv. m. daugiafunkcė miesto erdvė su baseinu, sveikatingumo centru ir viešąja pirtimi. Baseinų ir SPA zonose vienu metu gali lankytis net 250 žmonių.

Palanga

Žodis „muziejus“ vaikų ausyse nuskambės visai kitaip

Ar galima suderinti kultūrines patirtis su vaikų norais? Tikrai taip, jei esate Palangoje – kurorte, kuris pagalvoja apie kiekvieną savo svečią.

Neabejotinai viena ryškiausių kurorto pažibų – garsiuosiuose Tiškevičių rūmuose įsikūręs Gintaro muziejus – visuomet laukia jaunųjų lankytojų. Anot muziejaus vadovės, nuobodžiauti čia vaikai neturi kada, tad bent kelias poilsio akimirkas sau nugvelbti gali ir tėveliai, grožėdamiesi kruopščiai atrinkta net 30 000 gintaro eksponatų kolekcija.

„Nesvarbu, pas mus į svečius atvyksta patys mažiausi ar kiek vyresni – išskirtinė muziejaus inkliuzų salė sudomina kiekvieną. Vaikams tikrai smalsu apžiūrėti prieš milijonus metų spalvinguose gintaro akmenukuose įstrigusius vabzdžius, palyginti juos su dabartiniais – štai skruzdė, mano akimis, per tiek daug amžių beveik nepakito“, – pasakoja Dr. Sigita Bagužaitė-Talačkienė.

Muziejus siūlo ir išties platų edukacinių programų pasirinkimą, tad planuojančius moksleivių atostogas praleisti Palangoje, kviečia užsiregistruoti iš anksto – edukacijų metų ne tik kilnosite, žarstysite ar uostysite gintarą, bet ir tyrinėsite gintaro inkliuzus. Po šios patirties bus tikrai įdomu vaikus nusivesti prie jūros ir patiems paieškoti bangų į krantą išmestų gintarų.

Tuo tarpu suaugusieji ir arčiau galės apžiūrėti ne tik nuolatinę gintaro istoriją pasakojančią ekspoziciją, bet ir šiuo metu muziejuje pristatomas dvi dideles parodas.

Smagių pramogų moksleiviams ir ne tik jiems pasiūlys ir Palangos kurorto muziejus. Jo ekspozicijoje gausu interaktyvių, šiuolaikinių priemonių, tad savarankiškai viską tyrinėti mėgstantiems vaikams ši erdvė tikrai taps nauju atradimu.

„Mūsų ekspozicijoje atgyja net ir patys apatiškiausi vaikai, kuriems lankyti muziejus atrodo itin neįdomus užsiėmimas. Čia galima rasti daugybę veiklų – pavyzdžiui, išbandyti maudymosi vežimą, „pagroti“ vėjo vargonais, įsiamžinti su senoviniais maudymosi kostiumėliais ar įsikūnyti į žvejo, poilsiautojo ir pasieniečio vaidmenis“, – sako muziejaus vadovė Virginija Paluckienė.

Palanga rudenį

Šiuo metu lankytojus Palangos kurorto muziejus kviečia susipažinti su paroda „Objektyve – grafų Tiškevičių Palanga“. Joje pristatoma pirmoji fotografė moteris Lietuvoje Paulina Mongirdaitė ir gausus jos kūrybinis palikimas. Būtent šios moters užfiksuotų vaizdų pagalba galime pamatyti, susipažinti ir patyrinėti, kokia Palanga buvo grafų Tiškevičių laikais, atsekti kurorto istorijos ir kultūros raidą.

Taip pat parodoje lankytojai turi unikalią galimybę, panaudojant interaktyvias priemones, pasidaryti prieš daugiau nei šimtą metų Palangoje išpopuliarėjusias fotografijas – dvigubą ar trigubą portretą, ar fotografiją su vaiduokliu bei išbandyti pintus paplūdimio krėslus, kuriuos mėgo ir naudojo poilsiautojai XIX a. pab. - XX a. pr.

Puikus poilsis garantuotas net ir darganotu oru

Kaip pastebi Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė, Palangos kurortas sparčiai prisitaiko prie kintančių poilsiautojų poreikių – tai viena iš priežasčių, kodėl į Palangą vis daugiau gyventojų atvyksta ne tik šiltuoju metų laiku.

Palanga rudenį

Puikios sąlygos kurorte sukurtos net ir tiems, kurie moksleivių atostogų metu negali pilnai atitrūkti nuo darbų – dirbantiems nuotoliu įrengtos specialios bendrystės erdvės, prie darbą su poilsiu derinančių gyventojų poreikių prisitaikę ir dauguma viešbučių, svečių namų, kavinių bei restoranų, siūlančių darbui pritaikytas patogias erdves.

Svarbiausias kurorto tikslas – suteikti atvykstantiems poilsiautojams geriausias atostogų patirtis, todėl ypatingas dėmesys čia skiriamas sveikatingumo turizmui.

Natūrali gamta pati kuria ypatingą aurą ir ramybę Palangoje, tačiau ją papildo aukšto lygio sveikatingumo paslaugos, kurių Palangoje – apstu. Nuo maudynių visus metus duris atvėrusiame Palangos baseine iki sušilti kviečiančių jaukių viešbučių ir poilsio centrų SPA erdvių, kuriose galite pasilepinti profesionaliai atliekamomis SPA veido, kūno procedūromis bei masažais.

Daugiau informacijos apie tai, kaip turiningai praleisti laiką ir pasimėgauti atostogomis Palangoje, rasite tinklapyje http://www.visit-palanga.lt