Pigiau ir 4 kartus greičiau

Vidiniai įmonės tyrimų duomenys rodo, kad pirkėjai, apsipirkimui naudojantys skenavimo telefonu funkciją, savitarnos kasose vidutiniškai praleidžia 4 kartus mažiau laiko nei apsipirkdami tradiciniais būdais. „Tokiu būdu išvengiama eilių prie reguliarių kasų. Tad šiuolaikiniam, sparčiu gyvenimo tempu gyvenančiam ir pigiai apsipirkti norinčiam pirkėjui, tai – itin aktualu. Taip pat pastebime, kad mobilusis skenavimas yra ypač populiarus tarp jaunų šeimų su vaikais. Ši technologija suteikia galimybę tėvams patogiai vykdyti atsiskaitymus, tuo pačiu metu ugdant vaikus finansinio raštingumo srityje, supažindinant juos su kainų skirtumais bei mokant apie atsakingą vartojimą“, – sako prekybos tinklo „Rimi“ generalinis direktorius Vaidas Lukoševičius.

Tai dar vienas įmonės skaitmenizavimo etapas, padėsiantis ne tik apsipirkti greičiau, bet ir pigiau.„Nuolat tobuliname „Mano Rimi“ programėlę, kad ji būtų patogesnė ir aiškesnė. Kiekvieną savaitę pateikiame daugiau nei 3000 nuolaidų ir įvairių pasiūlymų, tad programėlėje visada patogu juos apžvelgti. Joje galima peržiūrėti savaitines ir savaitgalio nuolaidas bei akcijas, kategorines nuolaidas, kuponus ir unikalius asmeninius pasiūlymus, kurie atrenkami pagal apsipirkimo istoriją. Be to, pasirinkę artimiausią ar mėgstamiausią „Rimi“ parduotuvę programėlėje rasite visus ten esančius nukainotus maisto produktus“, – teigia V. Lukoševičius.

Skenavimo funkcija veikia net 38 parduotuvėse

Pasak prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene vadovės Eglės Krasauskienės, skenavimo mobiliuoju telefonu funkcijos bandomasis projektas, startavęs trijuose sostinės prekybos centruose, buvo pamėgtas pirkėjų dėl patogumo, todėl nuspręsta šią paslaugą plėsti ir kituose prekybos centruose. Nuo šiol galimybę patogiai skenuoti prekes telefonu turės ne tik didžiųjų šalies miestų, bet ir mažesniųjų miestų gyventojai.

„Iš viso mobiliuoju telefonu skenuoti galima 38 parduotuvėse: šią paslaugą išplėtėme ne tik sostinėje, bet ir Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Palangoje. Vilniuje tokia funkcija veikia 18 „Rimi“ parduotuvių, Kaune – 9, Klaipėdoje – 5, Šiauliuose bei Panevėžyje – 2, o Alytuje ir Palangoje – 1“, – pasakoja E. Krasauskienė.

„Rimi“ mobilioji programėlė

Ji priduria, kad nuo pat šio funkcionalumo starto Vilniuje sulaukta pozityvios reakcijos iš pirkėjų, kurie vertina patogumą, greitesnį bei pigesnį apsipirkimą. Dėl šios priežasties, anot prekybos tinklo atstovės, galimybę skenuoti pirkinius mobiliuoju telefonu siekiama plėsti ir toliau, atsižvelgiant į pirkėjų poreikius.

Apsipirkinėjimo mobiliuoju telefonu funkcionalumas kiek anksčiau sėkmingai buvo pritaikytas ir kaimyninėse Latvijoje bei Estijoje. „Šiuo metu Baltijos šalyse veikia beveik 200 parduotuvių, kuriose pirkėjai gali skenuoti prekes mobiliuoju telefonu ir šis sąrašą toliau plečiamas. Džiaugiamės, jog ši inovacija palengvina ne tik pirkėjų apsipirkimo patirtį, bet ir leidžia tai daryti tvariau. Šis sprendimas leido atsisakyti bent 2 000 skenavimo įrenginių arba 580 kg elektronikos atliekų ateityje, nes skenavimui nenaudojamas joks papildomas įrenginys – apsipirkimui užtenka turėti savo išmanųjį telefoną ir jame įrašytą „Mano Rimi“ programėlę“, – sako E. Krasauskienė.

Kuo geriau pirkėjui

„Vienas iš pagrindinių mūsų siekių – padėti pirkėjams taupyti laiką ir supaprastinti apsipirkimo procesą, tuo pačiu suteikiant galimybę apsipirkti ekonomiškiau. Ši paslauga būtent tai ir užtikrina. Klientai vertina galimybę greičiau apsipirkti, nes paslauga leidžia išvengti pirkinių perkėlimo kasose. Be to, skenuojant galima realiu laiku stebėti bendrą krepšelio sumą, greitai atlikti reikiamas korekcijas. Tai itin svarbu žmonėms, siekiantiems efektyviai valdyti asmeninį biudžetą bei suteikti daugiau finansinių žinių savo vaikams“, – akcentuoja „Rimi“ atstovė.

E. Krasauskienė taip pat atkreipia dėmesį, kad atsiskaitymas savitarnos kasose vyksta vos keliais paspaudimais, o parsisiuntus „Mano Rimi“ programėlę galima peržiūrėti apsipirkimo kvitus elektroniniame formate, susidaryti pirkinių sąrašą ir atrasti įvairių receptų.

Su visų Lietuvos „Rimi“ parduotuvių sąrašu, kuriose veikia šis funkcionalumas, galima susipažinti čia.