„Northway“ vaisingumo centrai – didžiausias nevaisingumo gydymo paslaugas teikiantis tinklas Baltijos šalyse


Antrą dešimtmetį skaičiuojantys vaisingumo centrai „Northway“ šiandien – didžiausias vaisingumo centrų tinklas Baltijos šalyse. Vieni moderniausių vaisingumo centrų Europoje šiuo metu jungia jau 5 gydymo įstaigas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Rygoje ir Londone. Centruose įrengtos aukščiausius standartus atitinkančios modernios laboratorijos, ilgametę patirtį turintys vaisingumo specialistai konsultuoja poras nevaisingumo gydymo, vaisingumo išsaugojimo bei pagalbinio apvaisinimo klausimais, taiko pažangiausius nevaisingumo priežasčių diagnostikos ir gydymo metodus. Specialistų profesionalumo, naujausių technologijų, individualiai pritaikyto gydymo ir nuoširdaus personalo rūpesčio dėka per mūsų veiklos metus pasaulį jau išvydo virš 3000 kūdikių“, – džiaugiasi vaisingumo centrų „Northway“ vadovė Kristina Mateikienė.

Greičiau pasiekti trokštamų rezultatų leidžia personalizuotas gydymas

Nevaisingumą gali nulemti daugelis veiksnių, tad vadovaujantis šiuolaikinėmis gydymo gairėmis, siekiama kuo tiksliau nustatyti poros nevaisingumo priežastis ir individualizuoti gydymą, pritaikant jį konkrečiai porai. Nevaisingumo problemos čia vertinamos ne kaip atskiros, o kaip glaudžiai susijusios su bendra viso organizmo sveikata. Siekiant visapusiškai pagelbėti porai „Northway“ vaisingumo centre paslaugas teikia daugiau nei 30 įvairių sričių vaisingumo specialistų komanda – akušeriai-ginekologai, urologai, genetikai, endokrinologai-andrologai, dietologai, sveikos gyvensenos specialistai, medicinos psichologai. Su nevaisingumu susidūrusioms poroms taip pat siūlomos medicininės akupunktūros procedūros, kurių teigiamas poveikis pastojimų dažniui patvirtintas moksliniais tyrimais. Personalizuotas gydymas bei tinkamas poros emocinis nusiteikimas leidžia ne tik greičiau pasiekti norimų rezultatų, bet ir sumažinti gydymo išlaidas.

„Kas antra į mūsų centrus besikreipianti moteris pastoja jau po pirmo gydymo ciklo. Nepavykus pastoti, niekuomet nenuleidžiame rankų. Įvertinus pirmojo gydymo ciklo rezultatus analizuojama ir koreguojama gydymo taktika siekiant maksimaliai padidinti tikimybę sulaukti sėkmingo pastojimo. Statistikos duomenimis, per dvejus metus mūsų centruose pastoja net 7 iš 10 moterų. Taigi, svarbu apsišarvuoti kantrybe ir pasitikėti bendro tikslo siekiančių specialistų profesionalumu“, – sako centro gydytoja akušerė-ginekologė, vaisingumo ekspertė Elina Žurman.

 Vaisingumo specialistė, akušerė-ginekologė Elina Žurman

Poroms teikiama ir emocinė pagalba


Kūdikio negalinčios susilaukti poros išgyvena įvairiausius jausmus, su kuriais joms pačioms sunku susitvarkyti. Didelis įvairių emocijų intensyvumas ir svyravimai, ilgalaikis stresas, nerimas, įtampa, beviltiškumo ir bejėgiškumo jausmas gali turėti neigiamos įtakos ir gydymo rezultatams, todėl vaisingumo centruose „Northway“ poroms teikiama ir psichologų bei psichoterapeutų pagalba.

Svarbi laboratorijos darbo kokybė


Vaisingumo centrų laboratorijos – ypatinga vieta, kuriose užsimezga nauja gyvybė, todėl joms vaisingumo centruose „Northway“ skiriamas itin didelis dėmesys. Visuose „Northway“ vaisingumo centruose įrengtos aukščiausius standartus atitinkančios laboratorijos su naujausia laboratorine įranga, kuri leidžia nenutrūkstamai, 24 valandas per parą stebėti embrionų vystymąsi, yra įdiegti pažangiausi apvaisinimo, embrionų auginimo ir vertinimo metodai.

Kada kreiptis pagalbos į vaisingumo specialistus


Remiantis specialistų rekomendacijomis, nesant akivaizdžių sutrikimų, moteris, nenaudodama apsaugos priemonių ir turėdama reguliarius lytinius santykius, turėtų pastoti per vienerius metus. Jeigu per tiek laiko pastoti nepasiseka, pora turėtų kreiptis į nevaisingumo gydymo specialistą konsultacijai. Vyresnės nei 35 metų, taip pat praeityje sirgusios lytinių organų uždegimais, kiaušidžių veiklos sutrikimus, persileidimą, negimdinį nėštumą ar savanorišką nėštumo nutraukimą patyrusios moterys turėtų kreiptis nepavykus pastoti per 6 mėnesius. Kreiptis anksčiau rekomenduojama ir esant tam tikriems žinomiems sutrikimams, tokiems, kaip vyro spermos pakitimai ir kt.

Nevaisingumo priežasčių nustatymas – vos per vieną dieną

Šiuolaikiniai nevaisingumo gydymo principai paremti greita ir tikslia diagnostika. Vaisingumo centruose „Northway“ taikomas „one-stop“ nevaisingumo ištyrimo metodas leidžia per vieną dieną atlikti pilną moters ir vyro ištyrimą, reikalingą galimų nevaisingumo priežasčių nustatymui ir nedelsiant pradėti gydymą. Šis metodas ypač aktualus vyresnėms nei 35-rių metų moterims, kurioms laikas yra labai svarbus.

Diagnostikai ir nevaisingumo gydymo stebėjimui pasitelkiama ultragarsinė diagnostika, atliekama histerosalpingograma, ovuliacijos įvertinimas, kiaušintakių ir mažojo dubens organų patologijos diagnostika, tyrimai dėl lytinių takų infekcijų, spermos ištyrimas, endometro receptyvumo, mikrobiotos testai ir kt.

„Siekdami dar efektyviau padėti su nevaisingumo problemomis susiduriančioms poroms, planuojame plėsti embrionų genetinių tyrimų spektrą“, – ateities planais dalinasi embriologė dr. Vaida Simanavičienė.

„Northway“ centruose teikiamos visos pagalbinio apvaisinimo paslaugos


Prireikus pagalbinio apvaisinimo, „Northway“ vaisingumo centruose atliekamos visos pagalbinio apvaisinimo procedūros: pagalbinis apvaisinimas moters kūne – intauterininė inseminacija (IUI), pagalbinis apvaisinimas mėgintuvėlyje (IVF), mikromanipuliacinėss IVF procedūross ICSI, PICSI, spermatozoidų aspiracija iš sėklidžių (TESA), atvira sėklidžių biopsija (Micro-TESE). Siekiant geriausių rezultatų, atliekamas endometro paruošimas prieš pagalbinį apvaisinimą, gimdos gleivinės ir kiaušidžių PRP terapija, embriono skaidriojo dangalo suploninimas, speciali terpė spermatozoidų judrumo atstatymui, kiaušialąsčių aktyvacija, embrionų augimo stebėjimas „Timelapse“ kamera. Pacientams taip pat siūlomas spermos, kiaušialąsčių ar embrionų šaldymo (vitrifikacijos) ir saugojimo paslaugos.

Taikant visus įmanomus gydymo metodus kūdikio susilaukia apie 90 proc. porų

Remiantis mokslinių tyrimų išvadomis, taikant visus įmanomus nevaisingumo gydymo metodus, kūdikio susilaukia apie 90 proc. porų. Jeigu dėl tam tikrų priežasčių (pvz., išsekus kiaušidžių rezervui ar vyro organizme nevykstant spermatozoidų gamybai ir nesant galimybės jų gauti punktuojant sėklides) porai nepavyksta susilaukti savo kūdikio, galima pasinaudoti ir lytinių ląstelių ar embrionų donorų pagalba. Lytinių ląstelių donorai atrenkami taikant griežtus atrankos kriterijus, jiems atliekami visi būtini tyrimai dėl ligų bei kitų būklių, o tyrimų rezultatus atidžiai įvertina gydytojai specialistai.

„Medicina, o tuo pačiu ir vaisingumo gydymas, žengia į priekį plačiais žingsniais. Sparčiai auga gydytojų kvalifikacija, tobulėja nevaisingumo gydymo metodai, todėl visas negalinčias susilaukti kūdikio poras kviečiame nedelsti ir kreiptis pagalbos. Kuo anksčiau kreipsitės, tuo didesnės bus Jūsų galimybės patirti tėvystės džiaugsmą. O vaisingumo centrų „Northway“ komanda pasirengusi padaryti viską, kad kelias į Jūsų svajonės išsipildymą būtų kuo greitesnis ir komfortiškesnis“, – baigdama pokalbį pažada vaisingumo centrų vadovė Kristina Mateikienė.