Skirti dėmesio savo sveikatai

Kaip pasakojo D. Filmanavičiūtė, gyvenime ji laikosi nuostatos, jog tvirtus žmones užaugina tvirtos mamos, todėl, jei jaunesniame amžiuje poilsis jai siejosi tik su aktyviomis pramogomis, kelionėmis, pastaraisiais metais atostogų sąraše sveikatos stiprinimas – tikrai ne paskutinėje vietoje.

„Laikas sveikatos centre „Energetikas“ man buvo kaip išsigelbėjimas, nes pastaruoju metu skubėjau, derinau daugybę darbų ir pareigų: filmavimus, darbą biure, laiką su sūnumi, pomėgius, todėl kelios dienos ten, kur nereikia nerimauti, spręsti problemų, man tapo reabilitacija tikrąja to žodžio prasme: tyla, jūra, laikas be ekranų, tik su artimiausiais žmonėmis – mama ir sūnumi, bei aukšto lygio sveikatinimo procedūros“, – kalbėjo pašnekovė.

Masažas gali būti atliekamas ne tik ant specialaus stalo, bet ir vandenyje – kūną masažuoja specialiai sukuriamos srovės

Kone 80 proc. sėdimą darbą dirbančių žmonių skundžiasi nugaros skausmais, o, kaip teigia specialistai, vienas efektyviausių būdų sau padėti – masažas. Su šia sveikatos problema susiduria ir Dovilė, ir jos mama, kurią vargina dar ir rankos skausmas. Kaip pastebėjo abi moterys, ne paglostymas, bet profesionalus masažas išties buvo efektyvus. Masažas gali būti atliekamas ne tik ant specialaus stalo, bet ir vandenyje – kūną masažuoja specialiai sukuriamos srovės. Vandens masažas padeda atsipalaiduoti, teigiamai veikia kraujagyslių sistemą, smegenų veiklą, stiprina kūną. Japoniška sauso povandeninio masažo lova „Minato“, kurią išbandė ir Dovilė, rekomenduojama jaučiant nugaros skausmus, raumenų įtampą, patiriant stresą. Kaip juokavo pašnekovė, išbandžiusi sveikatos centre, tokią mielai įsigytų ir pati.

Laikas sveikatos centre – puikus pasiruošimas artėjančiam ligų sezonui

Nustebino atnaujinta aplinka

„Manantys, jog sveikatos centras – skirtas tik turintiems ypač rimtų sveikatos problemų arba, kad ten keliaujama tik su kelialapiais, kaip buvo įprasta prieš daugybę metų, nėra teisūs. Pavyzdžiui, „Energetike“ svečių laukia atnaujinti kambariai, kitos erdvės, išpuoselėta aplinka, jūra – čia pat procedūras atlieka aukšto lygio profesionalai. Būnant čia, laikas išties skiriamas sau ir savo sveikatai. Ruošiantis ligų sezonui, su sūnumi buvo ypač naudinga apsilankyti druskų kambaryje, trise pasivaikščioti pajūryje, pakvėpuoti pajūrio oru – toks mano kokybiško poilsio ir geresnės sveikatos receptas“, – dalijosi pašnekovė.

Sveikatos centras „Energetikas“ įsikūręs arčiausiai jūros – vos 100 m.

Kaip juokavo Dovilė, viena iš nemokamų procedūrų, kurią privalu išbandyti – saulėlydis kone kieme, nes sveikatos centras – įsikūręs vos 100 m nuo jūros. „Saulėlydis, jūros vanduo ir pajūrio oras, laikas kartu su mama bei sūnumi buvo ir atostogos, ir dovana mums visiems trims, nes būtent kokybiško laiko kartu mums visiems dažniausiai trūksta“, – sakė moteris.