Rugsėjo mėnesį „Intersurgical“ su trenksmu paminėjo svarbų jubiliejų ir suorganizavo iškilmingą renginį, tapusį reikšmingu įvykiu ir bendrovės darbuotojams, jų šeimų nariams, Švenčionių ir aplinkinių rajonų gyventojams.

30 metų sukaktis – su garbingais svečiai ir scenos grandais

Jubiliejinė šventė ne vieną nustebino ne tik išskirtine programa, bet ir susirinkusių svečių gausa, tarp kurių – ne tik lojalūs įmonės darbuotojai bei jų artimieji, bet ir bendruomenių nariai, garbūs svečiai tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio.

„Intersurgical“ atšventė 30-ties metų jubiliejų Lietuvoje

Pirmuoju renginio akcentu tapo šventę atidaręs Pabradės miesto kultūros centro fanfarinis orkestras kartu su orkestro šokių grupe bei atlikėja Karolina Lyndo.

Iškilmingo atidarymo metu Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius bei Visagino miesto meras Erlandas Galaguz išreiškė pagarbą už ilgametį įmonės indėlį į vietos ekonomiką bei bendruomenių gerovę, o sveikinimo žodį taręs Intersurgical grupės vadovas Charles Bellm akcentavo ilgalaikio bendradarbiavimo svarbą ir dėkojo savivaldybėms už svarbią paramą nuosekliai siekiant reikšmingų rezultatų.

„Ši šventė – tai padėka mūsų darbuotojams ir visai bendruomenei – darželių, mokyklų, kultūros įstaigų atstovams. Būtent jūs prisidedate prie regione dirbančių žmonių gerovės. Ačiū visiems“, – sakė UAB Intersurgical generalinis direktorius Sigitas Žvirblis. – Nestokokime laimės, šypsenos ir džiaugsmo gyvenime, nes tik pozityvumas ir teigiamos emocijos mus veda priekį, išlaisvina mūsų kūrybinį potencialą. Linkiu, kad ateinantys metai būtų stabilūs, darbingi ir atneštų mums visiems dar daugiau novatoriškų idėjų ir laimėjimų.“

„Intersurgical“ atšventė 30-ties metų jubiliejų Lietuvoje

Svarbiausiu šventės akcentu tapo „30 metų kartu“ apdovanojimai, kurių metu buvo pagerbti darbuotojai, įmonėje dirbantys nuo pat jos įkūrimo pradžios. Jiems buvo įteiktos padėkos už ilgametį darbą ir atsidavimą.

Šventinę atmosferą kūrė ir abejingų nepaliko įspūdingi „Kaukių akademijos“ bei Pabradės meno mokyklos mokinių pasirodymai. Ne mažiau įspūdinga laukė ir vakarinė renginio dalis – scenoje pasirodė populiarūs Lietuvos atlikėjai. Tarp jų – Stano ir Zvonkus, padovanoję žiūrovams juoko bei gerų emocijų pliūpsnį sukėlusią muzikinę dvikovą.

„Intersurgical“ atšventė 30-ties metų jubiliejų Lietuvoje

Susirinkusiesiems nuobodžiauti neleido ir scenos grandai Saulius Prūsaitis bei Marijonas Mikutavičius, o šventę vainikavo įspūdingas fejerverkas ir diskoteka, kurioje svečiai galėjo dar kartą pasidžiaugti išskirtine proga.

Įkurti įmonę paskatino atsitiktinė pažintis

S. Žvirblis pasakoja, kad šiandien ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje savo vardą užsitarnavusios įmonės mūsų šalyje galėjo ir nebūti, jei ne atsitiktinė pažintis su Intersurgical įkūrėju Howardu Bellmu ir jo žmona Eva Bellm, kurie atvyko aplankyti Evos Bellm tėvų ir senelių gimtųjų žemių.

„Mūsų šeimos draugai iš Didžiosios Britanijos pasiteiravo, ar negalėčiau padėti šiai šeimai atvykus į Lietuvą aplankyti protėvių gimtąsias vietas. Taip ir įvyko mano pažintis su Intersurgical įkūrėju ir savininku Howardu Bellmu ir jo šeima. Apsilankymo metu Howardui Bellmui kilo idėja – kodėl nepabandžius įkurti verslo Lietuvoje?“, – prisimena S. Žvirblis.

Labai greitai idėjas ir pasvarstymus pakeitė realūs darbai. Praėjus metams nuo pažinties, 1994 m. rugsėjo 13 d. Lietuvoje buvo įregistruota UAB „Intersurgical“, kurios generaliniu direktoriumi tapo S. Žvirblis.

„Intersurgical“ atšventė 30-ties metų jubiliejų Lietuvoje

„Įmonė buvo įregistruota mano daugiabučio, kuriame gyvenau, adresu. Tuo metu pagrindinė užduotis buvo susirasti ir įsigyti gamybines patalpas. Konsultacijų su teisininkas metu nusprendėme įsigyti bankrutuojančią valstybinę įmonę. Susiradome 4 objektus, iš kurių labiausiai tinkamas pasirodė Švenčionių rajone, Pabradėje esantis valstybinės įmonės „Modulis“ pastatas. Įsigijome jį aukciono metu ir po truputį pradėjome savo veiklą“, – pasakoja pašnekovas.

Žinoma, laukė labai daug sunkaus darbo ir iššūkių, susijusių su investuotojais, patalpų atnaujinimu ir pritaikymu bei specialistų paieška, tačiau ambicijos turėti Lietuvoje tokią kompaniją buvo stipresnės ir skatino nenuilstamai veikti.

Medicinos priemonės iškeliauja į daugiau kaip 100 šalių

Per pirmąjį Nepriklausomos Lietuvos dešimtmetį naujoms įmonėms teko patirti visko: kai kurios jų bankrutavo, buvo parduotos, keitė veiklos profilį ir pan. Tačiau UAB „Intersurgical“ visus tuos metus išlaikė stabilumą ir nuolatos augo.

„Mums buvo labai svarbu turėti visus gamybinius procesus Lietuvoje, todėl nuo pat įmonės įkūrimo didelį dėmesį skyrėme kompetencijų kūrimui ir auginimui. Norėjome, kad visi procesai – gaminio sukūrimas, įdiegimas ir gamyba – vyktų „po vienu stogu“, – sako įmonės vadovas.

Šiandien „Intersurgical“ filiale Lietuvoje dirba jau daugiau nei 2300 žmonių, veikia dvi gamyklos Pabradėje ir Visagine. Jose gaminami prietaisai yra naudojami ligoninėse, operacinėse, intensyviosios priežiūros skyriuose, pooperacinėse ir kitose ligoninių palatose, namuose, taip pat teikiant greitosios pagalbos paslaugas.

„Mūsų gaminiai daugiausia skirti kvėpavimo takų priežiūrai – anestezijai, reanimacijai, deguonies ir aerozolio terapijai. Paprastai kalbant, tai gaminiai, kurie jungia pacientą su įranga“, – aiškina S. Žvirblis.

99 procentai Lietuvoje pagaminamos produkcijos yra eksportuojama į kitas pasaulio šalis. „Intersurgical“ turi savo filialus 27 valstybėse, tokiose kaip Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija, JAV, Japonija, Australija, Kanada ir kt. Šalyse, kuriose nėra filialų, produkcija platinama per distributorius, kurių yra virš 80 visame pasaulyje.

Turi kuo didžiuotis

Per 30 veiklos metų Lietuvoje „Intersurgical“ rinkai pristatė ne vieną inovaciją medicinos srityje. Viena jų – I-gel laringinė kaukė, skirta kvėpavimo takų funkcijai palaikyti.

„Tai gana unikalus ir sudėtingas gaminys, kurį dažniausiai naudoja anestezijos ir reanimacijos metu, taip pat teikiant pirmąją pagalbą. Tiek ši kaukė, tiek ir kitos šiuolaikinėje medicinoje nepakeičiamos priemonės gimė būtent Lietuvoje, todėl tikrai turime kuo didžiuotis“, – tikina S. Žvirblis.

Įmonės generalinis direktorius didžiuojasi ne tik sukurtais produktais, bet ir žmonėmis, kurie tiesiogiai ir netiesiogiai prisideda prie jų atsiradimo.

„Darbuotojai ir jų kompetencijos yra didžiausias mūsų turtas. Nusipirkite lėktuvą, tačiau jei neturėsite, kas jį pilotuos, lėktuvas tebus metalo gabalas. Tas pats ir gamyboje – specialistai, gebantys dirbti su šiuolaikinėmis technologijomis, yra tai, kas kuria įmonės pridėtinę vertę“, – sako S. Žvirblis.