Prieš pradėdamas pažymėsiu, kad į ausis kišamų ausinių patogumas visiškai priklauso nuo ausų anatomijos. Man tiesiog pasisekė, kad ankstesniųjų „Huawei“ ausinių forma man tiko idealiai. Todėl skubėjau išpakuoti naująsias „Huawei FreeBuds 6i“.

Komplektas ir dizainas

Komplekto sudėtis per kelerius metus nepasikeitė – ausinių dėžutė, ausinės, USB-C laidas ir du komplektai skirtingų dydžių silikoninių ausinių antgalių. Dėžutė, kaip ir anksčiau – itin kompaktiška, telpanti į džinsų monetų kišenę. Jos šone rasime jau įprastą „ Huawei“ ausinėms mygtuką, kurį naudosime poruodami jas su naujais įrenginiais. Ausinių forma pakito nežymiai, ir tai (bent jau man) – puiki žinia.

Komfortas

Nuoširdžiai šiek tiek baiminausi, kad naujosios „FreeBuds“ ausinės mano ausyse nebus tokios komfortiškos, bet vos jas įsikišus, nerimas dingo. Tai tas pats pažįstamas „Huawei“ patogumas ir tobulas prigludimas, geriausiai apibūdinamas anglišku žodžiu snug.

„Huawei FreeBuds 6i“

Man tiko standartinio dydžio antgaliai, ausinės nė nebando judėti mano ausyse ar bandyti iš jų sprukti. Tiesa, gamintojas šiek tiek patobulino silikoninių antgalių formą ir naudojamą medžiagą, tad bent teoriškai ausinės turėtų dar tvirčiau laikytis, o jautri oda jas dar geriau toleruos.

Aukščiausios klasės triukšmo slopinimas

Mano bandytos ketvirtos kartos „FreeBuds“ ausinės galėjo pasigirti puikiu aktyviu triukšmo slopinimu (angl. Active Noise Cancelling, sutrump. ANC) ir vienu geriausių savo klasės kategorijoje. Naujosios, šeštos klasės ausinės perėmė ANC technologiją iš bene triskart brangesnių „Huawei FreeBuds Pro 3“, o tai yra geriausia, ką gamintojas turi.

Galėčiau skirti kelias pastraipas aprašydamas, kas kiek mikrosekundžių analizuojamas triukšmas ir kuriame hercų ruože juntamas didžiausias progresas, tačiau beveik niekam ši informacija nėra tokia aktuali, kiek paprastas faktas (na gerai, mano sunkiai nuginčijama nuomonė) – už tokią kainą tai yra geriausios ANC ausinės, taškas. Jeigu nelyginsime „Huawei FreeBuds 6i“ su geriausiais kitų gamintojų ANC modeliais, kainuojančiais 3–5 kartus daugiau, tai tiesiog nerandu joms konkurento.

„Huawei FreeBuds 6i“

Paradoksalu, bet šią pastraipą rašau atostogų metu, kuomet už kokių 15 metrų važinėja ir labai garsiai burzgia žoliapjovė – traktoriukas. Jeigu ne ausinės, teksto rašymas būtų pristabdytas. O dabar tik teko įsijungti ANC funkciją ir sėdžiu sau toliau laimingas. Va, ir saulė išlindo. Puiki diena.

Bet kuris garso inžinierius sutiktų, kad aktyvus triukšmo slopinimas ir kokybiškas garsas yra labai sunkiai suderinami dalykai. Kuo stipresnis triukšmo slopinimas, tuo labiau iškraipomas garso takelis. Žemus dažnius izoliuoti yra lengviau, nes jie kinta lėtai, o štai vokalą ir instrumentų skambesį, kuriuos paprastai rasime vidutinių ir aukštų dažnių diapazone, kokybiškai izoliuoti yra gerokai sunkiau, nes šie labai greitai varijuoja. Todėl siekiant kokybiško skambesio, ANC technologiją reikia papildyti ir kitais sprendimais.

Šičia „Huawei“ taip pat pasistengė. Kiekviena ausinė turi po tris mikrofonus, kurie padeda geriau įvertinti ir tiksliau šalinti aplinkos triukšmą. Be to, „Huawei“ ausinėse sumontuoti gerokai galingesni procesoriai garsus apdoroja beveik 2,5 karto greičiau nei ankstesniame modelyje. Prie geresnio skambesio ir triukšmo slopinimo prisideda ir naujasis keturių magnetų 11 mm garsiakalbis, kuris yra net 50% jautresnis nei penktos kartos „FreeBuds“ ausinėse.

Skambesys

Tikėjausi, kad šios ausinės skambės panašiai, kaip ir anksčiau apžvelgtos ketvirtos kartos „FreeBuds“, t. y. subalansuotai. Taip ir buvo. Nors galima rinktis iš 10-ies galimų ekvalaizerių (EQ), aš naudoju neutralų, arba kitaip – plokščią, kuris leidžia geriausiai įvertinti tikrąjį ausinių skambesį.

Aukšti dažniai ryškūs, viduriniai – nepamesti, o žemieji – neužgožiantys. Ieškantys žemę drebinančių žemųjų ir tik žemųjų turėtų dairytis kitur. „Muse – New Born“ roko kompozicija netampa „koše“, kaip tai nutinka klausantis per pigias ausines. „Martin Garrix – Animals“ kaip reikiant „užvelka“, o klausant „The Weeknd – Starboy“ sužinai, kad visos dainos metu skamba pianinas.

Baterija

Aš belaidžių ausinių bateriją vertinu paprastai – ar vienu įkrovimu jos „išgyvena“ visą darbo dieną, vidutiniu garsumu klausantis muzikos su pertraukomis. Oficialiais duomenimis, vieno įkrovimo užtenka 8 valandoms be aktyvaus triukšmo slopinimo ir 5 valandoms – su. Testas išlaikytas su pliuso ženklu. Įkrovimo dėžutės baterijos užteks dar 3–4 pilniems įkrovimams. Tad dažniau nei kartą į savaitę krauti tikrai neteks net ir intensyviai naudojant.

„Huawei FreeBuds 6i“

Įkrovimas vyksta labai greitai. 10 minučių įkrovimo suteiks iki 4 valandų klausymosi muzikos. Bevielio įkrovimo, kaip ir anksčiau, nėra, tačiau tokioje kainų kategorijoje jo ir nesitikėčiau.

Ryšio kokybė ir pokalbiai

Pokalbio kokybe ausinės visada nusileis pokalbiams tiesiai į telefono mikrofoną. Kaltininkas čia „Bluetooth“ technologija, kurios niekas taip ir nesugeba pakeist kažkuo geresniu. Bet kas kelerius metus „Bluetooth“ ryšys šiek tiek patobulinamas, kad pokalbiai, naudojant ausines, taptų bent jau toleruotini. Pašnekovas supras, kad kalbate ne į ragelį, bet dėl itin kokybiško triukšmo slopinimo jus girdės puikiai, o ir jūs pašnekovą girdėsite taip, lyg jis būtų čia pat.

Itin patogi funkcija yra galimybė „FreeBuds 6i“ vienu metu suporuoti su dviem įrenginiais. Pavyzdžiui, klausotės muzikos iš telefono ir norite pradėti vaizdo pokalbį kompiuteriu. Kompiuteryje tiesiog pasirinkite ausines, ir viskas – jokio atjungimo ir prijungimo.

Reziumuosiu. „Huawei FreeBuds 6i“ ras vietą kiekvieno kišenėje. Ar vykstate atostogauti, ar einate į darbą, ar sportuojate – šias ausines galite drąsiai įsitraukti į būtinųjų pirkinių sąrašą.