Su tuo susiduria ir gamintojai. Tuomet jie pradeda inovuoti. Sukūrus lankstaus ekrano technologiją, atsirado pirmieji sulankstomi telefonai. Pamaniau: „Viskas, nuo šiol visi pradės „kepti“ foldus.“ Tačiau revoliucija neįvyko.

Vėliau keli gamintojai sugalvojo atgaivinti seniai pamirštą, kažkada taip mylėtą klasiką – atverčiamus telefonus. „Itin kompaktiškas, o ekrano dydis toks pats? Na, dabar tai tikrai įprastiems telefonams galas.“ Ir vėl klydau. Jie kaip buvo, taip ir liko. Žmonėms tiesiog reikia įvairovės, išsiskirti iš minios pafleksinant nauju „rageliu“.

Simbolio „Pirmyn!“ dizainas

Man pats priimtiniausias išmaniojo formatas toks, kokį turi šiandien apžvelgiamas „Huawei Pura 70 Pro“, t. y. klasikinio dizaino, jeigu taip galima pasakyti, nevartomas ir nelankstomas. Gamintojas įgyvendino nedidelį P serijos telefonų rebrandingą ir nuo 2024 metų šios serijos modeliai vadinsis „Pura“. Anot gamintojo, šis žodis įkūnija grynumą ir unikalumą.

Tačiau tai tik pavadinimas. Išskirtinumas – nugarėlėje, o būtent – simbolio „į priekį“ (angl. Forward Symbol) formos kamerų blokas. Kad ir kaip būtų keista, tiek tereikėjo, kad naujasis „Huawei“ telefonas taptų su niekuom nesupainiojamas.

Klausydamas žiniasklaidai skirto „Pura 70 Pro“ pristatymo, net šiek tiek sutrikau. Nebuvo jokio nereikalingo pilstymo iš tuščio į kiaurą apie tai, kad šis modelis yra tikra revoliucija ir panašiai. Sakyčiau, priešingai. Jeigu produkto pristatymą sutrumpinčiau iki vieno sakinio, būtų maždaug taip: „Mes skyrėme labai daug laiko tam, kad visas telefono funkcijas padarytume dar geresnėmis, o išvaizda būtų atpažįstama iš tolo.“ Bravo. Kita vertus, daugiau darbo man.

Huawei Pura 70 Pro

Išmaniojo korpusas tiesiog dvelkia elegancija. Juoda stiklo nugarėlė su minėtu kameros bloku atrodo solidžiai, o suapvalinti ekrano kraštai suteikia papildomo malonumo liečiant ekraną. Taip, tai tėra smulkmena, bet įvardykite kitą prietaisą, kurį rankose laikote dažniau už savo išmanųjį. Štai kodėl kiekviena detalė yra labai svarbi.

Ekranas

Kalbant apie elementų svarbą, antrasis pažinties su „Pura 70 Pro“ etapas prasideda nuo jo ekrano. Kaip ir minėjau, „Huawei“ nesiėmė revoliucijų ir, kaip jau daug metų iš eilės, tiesiog su kiekviena modelio iteracija gerina technologijų kokybę. Nuostabaus sodrumo 6.8 colio „Huawei X–True™“ ekranas palaiko LTPO technologiją, taigi vaizdo atnaujinimas gali kisti nuo 1 iki 120 kadrų per sekundę. Su įjungtu HDR jo ryškumas siekia net 2500 nitų, o ekraną saugo paties gamintojo sukurtas grūdintas stiklas „Kunlun Glass“.

Baterija

Tokiam ryškiam ekranui „išmaitinti“ reikalingos nemenkos energijos atsargos. Čia akumuliatoriaus talpa siekia 5050 mAh, ir tai viena didžiausių baterijų flagmanų segmente. Tačiau didele baterija nieko nenustebinsi. „Huawei“ technologija „SuperCharge“ šiemet dar šiek tiek patobulinta ir belaidis įkrovimas siekia 80 vatų, o įkrovimas laidu – net 100 vatų. Visiškai įkrautas ir dienai pasiruošęs telefonas – maždaug per pusvalandį. „Pura 70 Pro“ palaiko ir atvirkštinį įkrovimą tiek laidu, tiek ir bevieliu būdu iki 20 vatų, taigi prireikus energijos galėsite paskolinti kitiems.

Grafinė aplinka „EMUI 14.2“ pagal jūsų nuotaiką

Jaunesnioji skaitytojų karta – sukluskite. „Pura 70 Pro“ galėsite žaisti tenisą… akimis. Taip, supratote teisingai. „Huawei“ sukūrė interaktyvią ekrano užsklandą, kuri priekine telefono kamera seka žaidėjo akis. Kuo jos greičiau seks teniso kamuoliuką, tuo tikslesni bus jūsų kirčiai.

Huawei Pura 70 Pro

Jus taip pat pralinksmins ir interaktyvios temos. Savo norimą temą galite papildyti įvairiais lipdukais bei jaustukais, kurie judės po ekrano užsklandą, priklausomai nuo jūsų akių dėmesio.

Dar didesnės fotografavimo galimybės

Pačią „skaniausią“ dalį pasilikau gale. Ir pradėsiu ją nuo vieno klausimo, kurį išgirdau „Pura 70 Pro“ pristatymo metu, atsakymas į kurį įkūnija visą „Huawei“ filosofiją:

Kodėl modelyje telefone įdiegėte 3,5 karto, o ne 5 ar 10 kartų optinį artinimą?

Mums buvo svarbi bekompromisė foto ir videokokybė. Mes labai daug eksperimentavome ir galime užtikrinti, kad šiuo metu turimos technologijos geriausiai tinka būtent 3,5 karto optiniam artinimui.

Drąsiai ir užtikrintai. Tačiau apie viską iš eilės.

Daugelis jūsų, taip pat ir aš, žvilgtelėję į kameros bloką spėtume, kad pagrindinis sensorius yra po didžiąja objektyvo akimi. Visgi tai yra teleobjektyvas, o pagrindinis kameros sensorius – žemiau. 50 megapikselių „Ultra Lighting“ itin didelio, 1/1,3 colio sensoriaus objektyvo diafragma gali būti mechaniškai reguliuojama tarp F1.4 ir F4.0. Ką tai reiškia? Itin daug šviesos kadruose tiek dieną, tiek naktį, taip pat ir natūraliai atrodančios portretinės nuotraukos su išplaukusiu fonu.

Judančius objektus įamžinti būna sudėtinga, tačiau su „Pura 70 Pro“ – įmanoma. Tiesiog įsijunkite fotografavimo funkciją „Ultra Speed Snapshot“. Ryškiems kadrams užtikrinti „Huawei“ naudoja dirbtinio intelekto technologiją „XD Motion Engine“. Naudojant šią technologiją vienu metu fiksuojami du kadrai – trumpos ir ilgos ekspozicijos, tuomet dirbtinis intelektas juos sujungia ir sukuria visada ryškų kadrą, nesvarbu, ar fotografuojate dviračiu važiuojantį vaiką, ar sporto varžybas, ar lakstantį augintinį.

Huawei Pura 70 Pro

Kaip ir pridera flagmanų klasės telefonams, „Pura 70 Pro“ „Ultra Lighting Macro“ teleobjektyvas gali pasigirti didele F2.1 diafragma, 35 kartų makropriartinimu bei 3,5 karto optiniu priartinimu. Naudojant minėtą dirbtinį intelektą galima vos 5 centimetrų atstumu užfiksuoti tai, ko žmogaus akis paprastai nemato, o didelė diafragma užtikrina gausų šviesos srautą kadruose.

3,5 karto optinis artinimas užtiktina bet kokių įamžinamų akimirkų kokybę. Tačiau jeigu reikia priartinti dar labiau, „Huawei“ sukūrė „XD Fusion Pro Engine“ algoritmą, padėsiantį iš skaitmeninio artinimo „išspausti“ viską ir gauti geriausią įmanomą kadrą.

Itin plačiu kampu gali pasigirti ne tik 12,5 megapikselių sensorius galinės kameros bloko viršuje, bet ir 13 megapikselių asmenukė, turinti ne tik autofokusą, bet ir didelę F2.2 diafragmą. Paprastai tariant – kadre bus daugiau natūralios šviesos, veidai visada turės ryškius kontūrus, o kadre tilpsite ne tik jūs, bet ir visa draugų kompanija.

Dar keli žodžiai

Išbandęs „Huawei Pura 70 Pro“ galiu pasakyti, kad šis telefonas tiks tiems, kas nesiruošia lenktyniauti skaičių pasiutpolkėje, o tiesiog nori daikto, kuris darys tai, kas jam liepta, maksimaliai kokybiškai. Daugiau nereiškia geriau, ir gamintojas tai aiškiai parodė. Gali turėti nors ir 500 megapikselių, bet jei nesusitvarkai su pagrindine savo užduotimi – įamžinti gražų kadrą – visi tie pikseliai nueina perniek. Be to, šis modelis tikrai išsiskirs minioje iš kitų „ragelių“, o to ieško daugelis.