Įvertinimas aktyviam Klaipėdos jaunimui

Į stipendiją gali pretenduoti savo išskirtiniais darbais ir talentais Klaipėdos vardą garsinantys 20-35 metų amžiaus Klaipėdos miesto ir rajonų gyventojai – visuomenininkai, menininkai, mokslininkai, sportininkai, įvairių kitų sričių kūrėjai, turintys idėjų ir energijos jas įgyvendinti bei esantys neabejingi savo krašto raidai.

„Nuoseklus darbas, kartu su nuoširdžiu noru keisti Klaipėdos kraštą, sukuria labai daug ir tai jau ne kartą įrodė mūsų stipendijos laimėtojai. Klaipėdos gyventojai aktyviai prisideda prie miesto kūrimo ir būtent jų dėka jis tampa modernesniu, atviresniu. Džiaugiuosi, jog projektą tęsiame jau 11 metų ir tokiu būdu galime prisidėti prie miesto ateities kūrimo“, – sako bendrovės „Švyturio-Utenos alus“ vadovas Rolandas Viršilas.

Tuo tarpu Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pabrėžia, kad Klaipėdos regionas turi didžiulį potencialą, kuriuo galima didžiuotis, ypač dėl jaunų žmonių, kurie savo veiklumu ir kūrybiškumu prisideda prie miesto plėtros. Kiekvieno iš jų darbai prisideda prie regiono augimo, tad jų skatinimas yra būtinas.

„Klaipėda išskiria žmonėmis, kurie nebijo kurti, eksperimentuoti ir ieškoti naujų galimybių. Jaunimas turi daug kūrybinės energijos, kurią naudoja kilniems tikslams. Todėl jiems būtina suteikti tinkamas sąlygas ir palaikymą. Ši ir panašios iniciatyvos yra nepaprastai reikšmingos visam regionui“, – teigia A. Vaitkus.

Iki šiol „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkursą yra laimėję violončelininkė Kornelija Kupšytė, pianistė Adelė Daunoravičiūtė, Klaipėdos muzikinio teatro solistas Steponas Zonys, kino kūrėjas Arūnas Eimulis, menininkė Agnė Kišonaitė, laivų inžinierius Lukas Norkevičius, mokslininkas Žydrūnas Lukošius, elektra varomo katamarano kūrėjas Tomas Vėlius, jūrinį pasaulį tyrinėjanti mokslininkė dr. Greta Gyraitė ir Jūrų inžinerijos katedros mokslininkas bei dėstytojas, technologijos mokslų daktaras Paulius Rapalis.

Laimėtojas bus apdovanotas spalį

Kandidatai stipendijai gauti gali registruotis patys arba juos nominuoti gali artimieji ir pažįstami. Tai padaryti galima užpildant paraiškos formą svetainėje www.svyturiostipendija.lt.

Konkurso laureato atranka, kaip ir ankstesniais metais, vyks trimis etapais. Nuo spalio 1 d. iki spalio 8 d. konkurso interneto svetainėje vyks atviras balsavimas, po kurio į antrąjį etapą pateks 5 didžiausio visuomenės palaikymo sulaukę kandidatai. Spalio 8 d. – spalio 15 d. vyks antrasis balsavimo etapas, kuriame bus galima atiduoti savo balsą už vieną iš finalininkų. Galiausiai, verčiausią stipendijos kandidatą iš finalininkų, atsižvelgdama į visuomenės balsus, išrinks speciali komisija. O konkurso laimėtojas bus paskelbtas spalio 25 d. vyksiančio finalinio renginio metu.