Laimonai, ar niekada nesigailėjote perspektyvią karjerą banke, iškeitęs į savo asmeninę veiklą? Kas Jus paskatino tokiems pokyčiams? 

Visada vadovaujuosi principu, kad ankščiau priimti sprendimai ir yra geriausi – tai, kas įvyko per laikotarpį, kai atsisakiau karjeros banke yra kažkas neapsakoma. Iš esmės, tai buvo gyvenimą pakeitęs sprendimas: juk išeiti iš saugaus, komforto zoną garantuojančio darbo reikėjo didelio pasiryžimo. Peržengti per visas baimes, kurių tikrai buvo nemažai...Tačiau naujai pasirinktas kelias man suteikė tokią erdvę augti, kokios bankinėse struktūrose nežinau, ar kada būtų pavykę sulaukti. Tiesa, bankininkystė man suteikė daug vertingos patirties, tačiau visuomet jutau, kad mano pašaukimas yra kūrybiškumas ir inovacijos. Visada žinojau, kad galiu daug, todėl mano asmenybei yra būtina maksimali laisvė ir maksimali atsakomybė, kad galėčiau siekti trokštamų rezultatų.

Konferencija #DERYBOS2024

Įkurti „Derybų lygą“ ir „Mafia Club International” buvo natūralus žingsnis, kuris leido man išreikšti savo aistrą saviugdai. Juk šie renginiai, visų pirma, yra asmenybę auginantys. Mane visada traukė galimybė padėti žmonėms tobulėti psichologiškai, stiprinti savo komunikacinius gebėjimus ir gerinti derybinius įgūdžius interaktyvių bei įtraukiančių renginių dėka.

Ir visgi, didžiausias paskatinimas šiems pokyčiams buvo noras sukurti kažką savo, būti nepriklausomu ir suteikti pridėtinę vertę tiek verslo pasauliui, tiek asmeniniam gyvenimui. Matyti, kaip žmonės mūsų renginiuose atranda naujų savybių ir gebėjimų, yra didžiausias atpildas už šį sprendimą. Be to, šis kelias man atvėrė duris į įvairius bendradarbiavimo projektus ir tarptautines galimybes, kas buvo labai įkvepianti patirtis.

„Derybų lygos“ renginio akimirka

Beje, jau kitais metais minėsite savo veiklos – „Mafija” žaidimo organizavimo – dešimtmetį. Su kokiais iššūkiais susidūrėte per visą šį laikotarpį?

Taip, kitąmet mūsų veikla minės dešimtmetį – ir tai bus svarbus mūsų istorijos etapas. Per šiuos metus susidūrėme su įvairiais iššūkiais, kurie padėjo mums augti ir tobulėti. Vienas iš pagrindinių iššūkių buvo sukurti ir išlaikyti unikalią žaidimo „Mafija“ patirtį. Tai reikalavo nuolatinių inovacijų ir kūrybiškumo, kad renginiai būtų ne tik smagūs, bet ir prasmingi bei naudingi dalyviams. Taip pat turėjome prisitaikyti prie skirtingų auditorijų ir kultūrinių skirtumų, ypač kai pradėjome dirbti su tarptautinėmis organizacijomis.

Kitas didelis iššūkis buvo rinkodaros ir reklamos sritis. Pradžioje buvo sunku pasiekti plačią auditoriją ir įtikinti žmones, kad mūsų renginiai yra pasiteisinanti investicija. Laimei, su laiku dėl mūsų nepriekaištingos reputacijos ir nuoširdaus darbo daugelis atrado mus ir tuomet drauge padėjome pakeisti ne vienos kompanijos bendravimo kultūrą jos viduje.

Kiekvienas renginys reikalauja kruopštaus planavimo, efektyvaus laiko valdymo ir dėmesio detalėms, kad viskas vyktų sklandžiai. Tai apima vietos rezervavimą, tinkamos įrangos užtikrinimą ir profesionalių vedėjų komandos subūrimą.

Nepaisant visų šių iššūkių, dešimtmetis buvo kupinas pasiekimų ir džiugesio. Mes didžiuojamės matydami, kaip mūsų dalyviai auga, tobulėja ir mėgaujasi mūsų organizuojamais renginiais. Tai yra didžiausias atpildas už mūsų nuoseklų darbą ir atsidavimą.  

Renginių įmonės „Mafia Club International” organizuojami renginiai

Įdomu, kokiai asmenybei yra skirtas žaidimas "Mafija"?

Žaidimas „Mafija“ yra skirtas įvairioms asmenybėms ir geba per žaidimo prizmę atrasti įvairių naujų savybių ir spalvų. Žaidimas reikalauja strateginio mąstymo ir gebėjimo analizuoti kitų žaidėjų elgesį. Tiems, kuriems patinka planuoti ir numatyti galimus scenarijus, „Mafija“ žaidimas bus ne tik įdomus, bet ir itin naudingas. 

Svarbi žaidimo dalis yra bendravimas su kitais žaidėjais, gebėjimas įtikinamai kalbėti ir manipuliuoti informacija. Asmenybės, mėgstančios diskusijas ir derybas, čia gali labai plačiai realizuoti savo įgūdžius. Kadangi žaidimas reikalauja vaidybos ir įsijautimo į skirtingus vaidmenis, kūrybingiems žmonėms jis suteikia galimybę pademonstruoti savo kūrybiškumą. 

Taipogi „Mafija“ yra puiki priemonė studijuoti ir suprasti žmonių elgesį, nes žaidėjai turi nuolat stebėti ir interpretuoti kitų veiksmus, žinoma, tai yra išskirtinė proga geriau pažinti ir save. Ši veikla puikiai atskleidžia sau pačiam silpnąsias vietas, o šias atradus, visada galima jas susitiprinti! Žaidimas yra puikus įrankis komandos formavimui ir komandinio darbo gerinimui. Jis skatina bendradarbiavimą, pasitikėjimą ir efektyvų komunikavimą tarp žaidėjų.

Renginių įmonės „Mafia Club International” organizuojami renginiai

Tie, kurie turi stiprius konfliktų sprendimo įgūdžius arba nori juos tobulinti, taip pat gali pasinaudoti šio žaidimo teikiamomis saviugdos galimybėmis. Apskritai, „Mafija“ yra skirtas asmenybėms, mėgstančioms iššūkius, socialinę sąveiką ir psichologinius žaidimus. Jis pritraukia tiek logiškai mąstančius, tiek kūrybingus žmones, todėl ir yra populiarus tarp įvairių auditorijų.

Teko girdėti, kad šis žaidimas Lietuvoje jau turi ir nuolatinių žaidėjų, tampa tarsi jų gyvenimo būdu? 

Taip, iš tiesų, „Mafija“ žaidimas Lietuvoje turi ištikimų gerbėjų ratą ir tampa tarsi gyvenimo būdu daugeliui jų. Šis žaidimas suteikia ne tik pramogą, bet ir galimybę tobulinti įvairius įgūdžius, tokius, kaip komunikacija, strateginis mąstymas, psichologinis įžvalgumas ir gebėjimas spręsti konfliktus. Žmonės, kurie reguliariai dalyvauja mūsų rengiamuose atviruose „Mafija“ renginiuose, tampa it šeimos nariai vieni kitiems, juk mūsų jau greitai dešimtmetį minėsiantis lozungas yra „Join the Family“ („Prisijunk prie šeimos“) – kviečia jungtis prie mūsų bendruomenės, kuri yra išskirtinai draugiška kiekvienam naujai prisijungusiam dalyviui.

Be to, „Mafia Club International“ yra organizacija, kuri subūrė nuolatinius žaidėjus ir skatina šio žaidimo žinomumą Lietuvoje. Mes organizuojame reguliarius susitikimus, pritraukiančius žaidėjus iš visos Lietuvos. Šie susitikimai tampa puikia proga ne tik mėgautis žaidimu, bet ir kurti naujas draugystes, plėsti socialinį ratą ir netgi rasti bendraminčių įvairiose gyvenimo srityse.

Renginių įmonės „Mafia Club International” organizuojami renginiai

Tai tik dar labiau sustiprina jausmą, kad „Mafija“ žaidimas Lietuvoje yra daugiau nei tik pramoga – tai socialinis reiškinys, kuris praturtina žmonių gyvenimus įvairiais būdais. Tad taip, „Mafia“ žaidimas Lietuvoje iš tiesų tampa gyvenimo būdu daugeliui žaidėjų, kurie vertina ne tik šios pramogos iššūkius, bet ir bendruomenės, kurią jie patys sukuria, vertybes bei draugystę.

Taipogi organizuojate ir „Mafija Premium” žaidimus įmonėms. Tai – tarsi komandos formavimo renginiai?

Taip, „Mafija Premium“ žaidimai įmonėms iš tiesų yra komandos formavimo renginiai. Jie yra specialiai pritaikyti verslo aplinkai ir siekia sustiprinti komandinę dvasią, gerinti tarpusavio komunikaciją ir padėti darbuotojams geriau pažinti vieni kitus. „Mafija Premium“ žaidimai yra sukonstruoti taip, kad skatintų dalyvius dirbti drauge, spręsti problemas ir kurti strategijas, siekiant bendro tikslo. Žaidimo metu dalyviai yra įtraukiami į tokias situacijas, kuriose jie turi bendrauti, išsakyti savo nuomonę ir kartu klausytis kitų, kas yra esminiai elementai sėkmingam komandinio darbo vystymui.

Organizuodami „Mafija Premium“ renginius, mes siekiame ne tik suteikti pramogą, bet ir padėti įmonėms sustiprinti savo komandas. Šie žaidimai leidžia darbuotojams išbandyti savo įgūdžius naujoje aplinkoje, skatina kūrybiškumą ir sprendimų priėmimą bei padeda geriau suprasti vienas kitą. Taip pat, šie žaidimai yra pritaikomi pagal konkrečios įmonės poreikius ir tikslus, tad jie gali būti naudingi tiek mažoms komandoms, tiek didelėms organizacijoms, norinčioms pagerinti savo vidinę komunikaciją ir bendradarbiavimo įgūdžius.

Tikriausiai vasarą „Mafija” žaidimas keliasi į privačias šventes: ar tenka organizuoti šį žaidimą jubiliejų ar kitų švenčių proga?

Taip, vasarą „Mafija“ žaidimas keliasi į privačią erdvę – tai yra itin populiari veikla jubiliejų, vestuvių, gimtadienių ir kitų asmeninių švenčių metu. Organizuodamas žaidimą privačioms progoms, aš siekiu suteikti svečiams unikalią ir įsimintiną patirtį, kurioje jie gali pasinerti į intriguojančią ir dinamišką žaidimo atmosferą.

Privatūs renginiai suteikia galimybę pritaikyti žaidimą pagal šventės temą ir svečių pageidavimus, kas padaro šventę dar labiau įtraukiančią, o pramogą – dar ypatingesnę. Žaidimo metu dalyviai susiduria su iššūkiais, kurie skatina bendravimą, strateginį mąstymą ir komandinį darbą, todėl tai yra ne tik pramoga, bet ir puikus būdas sustiprinti ryšius tarp draugų bei šeimos narių.

„Derybų lygos“ renginio akimirka

Be to, „Mafija“ žaidimas puikiai tinka įvairioms amžiaus grupėms, todėl jį lengva integruoti į bet kokio pobūdžio šventę, praturtinant renginio programą ir suteikiant visiems dalyviams galimybę išbandyti savo įgūdžius bei mėgautis pačiu žaidimo procesu.

Beje, įmonės taip pat organizuoja „Mafija“ žaidimus vasarą. Šiltuoju metų laiku renginiai dažnai vyksta už miesto ribų, kas suteikia žaidimui papildomo žavesio ir laisvumo. Vasarą „Mafia“ žaidimas tampa populiaria pramoga įvairioms įmonėms rengiant komandos formavimo renginius, įmonių šventes, seminarus ar kitus kolektyvinius susitikimus. Verslas, kaip ir mafija, niekada nemiega (juokiasi – red. pastaba). Taigi, įmonės neretai pasirenka „Mafija“ žaidimą kaip dalį savo vasaros renginių programos, nes tai yra ne tik pramoga, bet ir puikus būdas motyvuoti savo komandą. 

Renginių įmonės „Mafia Club International“ organizuojami renginiai

Ar siekiate savo pavyzdžiu renginius Lietuvoje pakylėti į aukštesnį, intelektualesnį lygį?

Taip, mano tikslas yra kilstelti Lietuvoje vykstančius renginius į aukštesnį, intelektualesnį lygį. Organizuodamas „Mafija“ žaidimus bei „Derybų lygos“ renginius, siekiu sukurti ne tik pramogą, bet ir intelektualią, iššūkį keliančią patirtį, kuri skatina dalyvius mąstyti strategiškai, analizuoti situacijas ir gerinti savo komunikacinius įgūdžius.

Taigi, stengiuosi sukurti profesionalius, aukštos kokybės renginius, kurie būtų ne tik įdomūs, bet ir vertingi dalyviams. „Mafia“ žaidimas reikalauja gilios įžvalgos, gebėjimo skaityti kitų žmonių elgesį ir greito sprendimų priėmimo, kas padeda dalyviams tobulinti psichologinius įgūdžius realiame gyvenime bei veikloje. Be to, bendradarbiaudamas su įvairiais profesionalais ir pranešėjais, siekiu sukurti renginius, kurie būtų įkvepiantys ir švietėjiški. Jų metu dalinamės žiniomis apie derybų meną, komandos formavimą, lyderystę ir kitus svarbius įgūdžius, kas prisideda prie bendro renginių lygio Lietuvoje kėlimo. Turiu tikslą ne tik suteikti pramogą, bet ir prisidėti prie dalyvių asmeninio bei profesinio tobulėjimo, skatinti intelektualų dialogą ir bendradarbiavimą, kurti erdvę, kurioje žmonės galėtų mokytis, augti ir tobulėti.

„Derybų lygos“ renginio akimirka

Jau eilę metų organizuojate ir „Derybų lygą“, kurios metu galima išbandyti savo derybinius gebėjimus ir įgyti reikiamos patirties bei žinių. Ar šis renginys skirtas tik verslininkams, kurių darbo kasdienybėje apstu derybinių momentų?

Nors „Derybų lyga“ iš pradžių gali atrodyti kaip renginys skirtas tik verslininkams, kasdien susiduriantiems su derybomis, iš tiesų jis yra daug platesnio masto. Šis renginys gali būti aktualus visiems, norintiems pagerinti savo derybinius gebėjimus ir įgyti reikiamos patirties bei žinių. Derybų įgūdžiai yra naudingi ne tik verslo pasaulyje, bet ir kasdieniniame gyvenime.

Derybos yra esminė bendravimo ir konfliktų sprendimo dalis, kurios nauda pastebima įvairiose srityse: nuo asmeninių santykių iki profesinio augimo. Dalyvaujant „Derybų lygoje“, žmonės gali mokytis, kaip efektyviai derėtis, kaip suprasti kitų poreikius ir interesus, kaip rasti kompromisus ir efektyviai spręsti konfliktus.

Renginių įmonės „Mafia Club International” organizuojami renginiai

Be to, šis renginys pritraukia įvairių sričių profesionalus – ne tik verslininkus, bet ir teisininkus, viešojo sektoriaus darbuotojus, akademikus ar net studentus. Visi jie gali pasinaudoti praktiniais mokymais ir patirtimi, kurią ir siūlo „Derybų lyga“.

Štai kodėl, šis renginys yra atviras visiems, kurie siekia tobulėti derybų srityje, nepriklausomai nuo jų profesijos ar patirties lygio. Ši platforma suteikia galimybę visiems dalyviams mokytis iš geriausių šios srities specialistų, dalintis savo patirtimi ir augti tiek asmeniniame, tiek profesiniame lygmenyje. Labiausiai džiugina tai, kad šis renginys jau yra pelnęs nepriekaištingą reputaciją verslo pasaulyje ir pamažu užima savo unikalią vietą renginių pasaulyje.

Jau šį rudenį vyks tarptautinė derybų konferencija. Ar toks renginys Lietuvoje vyks pirmą kartą? Kuo jis bus išskirtinis? Kam jis skirtas?

Jau šį rudenį vyks tarptautinė derybų konferencija „#DERYBOS2024“, kuri neabejotinai taps ypatingu įvykiu Lietuvos verslo ir profesinio tobulėjimo pasaulyje. Nors mūsų šalyje vyksta įvairios konferencijos ir seminarai, orientuoti į derybų meną, šis renginys bus išskirtinis savo mastu ir tarptautiniu pobūdžiu. Taip, tai bus pirmoji tokio masto tarptautinė derybų konferencija Lietuvoje. Renginys pritrauks derybų ekspertus ir praktikus iš įvairių pasaulio šalių, kurie dalinsis savo patirtimi, metodikomis bei geriausia praktika. Tai suteiks dalyviams unikalią galimybę mokytis iš geriausių šios srities profesionalų. Be pranešimų, konferencijoje bus organizuojamos interaktyvios derybų simuliacijos. Jos metu bus nagrinėjamos įvairios derybų temos, pradedant nuo pagrindinių derybų principų ir strategijų iki specifinių derybų scenarijų, tokių kaip tarptautinės verslo derybos, krizių valdymas ir konfliktų sprendimas. 

Dalyvavimas tarptautinėje derybų konferencijoje „#DERYBOS2024“ yra vertingas dėl daugybės priežasčių. Visų pirma, dalyviai turės unikalią galimybę mokytis iš pasaulinio lygio ekspertų, kurie dalinsis savo patirtimi ir strategijomis. Tai suteiks naujų įžvalgų ir metodų, kuriuos galima taikyti kasdienėje veikloje. Konferencijoje bus organizuojamos interaktyvios dirbtuvės, kuriose dalyviai galės praktiškai tobulinti savo derybų įgūdžius, įgydami neįkainojamą praktinę patirtį. Temų spektras itin platus – nuo pagrindinių derybų principų iki specifinių scenarijų, tokių kaip tarptautinės verslo derybos, krizių valdymas ir konfliktų sprendimas. Tai užtikrins išsamią žinių bazę ir įrankius, naudingus įvairiose situacijose.

„Derybų lygos“ renginio akimirka

Renginys suteiks puikią progą susitikti su kitais profesionalais, kurie domisi derybomis, taip sudarydamas sąlygas užmegzti naujus kontaktus, keistis idėjomis ir galbūt net rasti verslo partnerių ar mentorių. Dalyvaujantys konferencijoje taip pat bus informuoti apie naujausias tendencijas ir inovacijas derybų srityje, kas yra būtina, norint išlikti konkurencingiems ir prisitaikyti prie besikeičiančios rinkos. Be to, dalyvavimas tokiame renginyje prisidės prie asmeninio ir profesinio augimo, nes įgytos žinios ir įgūdžiai gali būti tiesiogiai pritaikomi darbe, padedant siekti geresnių rezultatų ir karjeros tikslų.

„#DERYBOS2024“ yra ypatingas renginys dėl savo tarptautinio masto ir aukšto lygio turinio, suteikiantis galimybę patirti kažką naujo ir įsimintino, kas gali įkvėpti ir motyvuoti tolesnei veiklai. Taigi, dalyvavimas šioje konferencijoje yra ne tik žinių šaltinis, bet ir galimybė augti, tobulėti bei užmegzti naudingus kontaktus, darančius teigiamą įtaką jūsų profesinei veiklai.