Kai kuriems atsivėsinti padedantiems sprendimams šiuo metu IKEA prekybos vietose taikoma nauja žemesnė kaina. Siekdama savo prekes padaryti prieinamas daugeliui, gegužės viduryje bendrovė jau antrą kartą šiais metais sumažino kainas šimtams asortimento prekių.

IKEA produkcija

Neleiskite saulei patekti į vidų

Vienas iš būdų neperkaisti namuose yra vengti vasaros saulės. Pasak interjero dizainerės, lengviausia tai padaryti, ant langų pakabinus temdančiąsias užuolaidas ar šviesos nepraleidžiančias žaliuzes.

IKEA produkcija

„Tekstilė yra paprastas ir nebrangus būdas ne tik įnešti į namus naujų spalvų ir jaukumo, bet ir palaikyti norimą temperatūrą. Pavyzdžiui, tankaus audinio užuolaidos BENGTA (15 Eur) sulaiko saulės spindulius, žiemą neleidžia į vidų patekti skersvėjams, o vasarą sulaiko kaitrą. Dvigubos plisuotos žaliuzės TRIPPEVALS (nuo 39,99 Eur) taip pat yra puiki izoliacija, nes sukuria oro tarpą tarp lango ir patalpos“, – sako IKEA interjero dizainerė Morta Bučinskienė.

IKEA produkcija

Jei jūsų langai yra toje pusėje, kur saulė šviečia nuo ryto iki vidurdienio, ji pataria užuolaidas palikti užtrauktas, kad saulė nepatektų į namus ir jų neprišildytų. Tai svarbu atminti ir tada, kai namuose nebūnate: išeinate į darbą ar vykstate atostogų.

Interjero dizainerė priduria, kad saulės šviesą sugeria ir augalai. „Jei vazoninius augalus laikote kambario centre, ant grindų ar augalų stovų, apsvarstykite galimybę perkelti dalį jų ant palangių, kad saulės spinduliai tektų augalams, o ne namams. Augalų stovų OLIVBLAD galite įsigyti nuo 9,99 Eur už vnt.“, – dalinasi M. Bučinskienė.

IKEA produkcija

Vėsinamieji kilimėliai ir pagalvės

Jei karštis trukdo išsimiegoti, interjero dizainerė turi ką patarti ir šiuo klausimu. Visų pirma, verta atkreipti dėmesį į sprendimus, padedančius kontroliuoti temperatūrą miego metu.

IKEA produkcija

„Kai kurios čiužinių apsaugos ir kilimėliai (pavyzdžiui, vėsinamasis kilimėlis REXBEGONIA vos už 8,99 Eur) maloniai vėsina. Jei norite stipresnio poveikio, įdėkite patiesalą į daugkartinio naudojimo krepšį su užtrauktuku ir palaikykite šaldytuve apie valandą. Panašių savybių gali turėti ir ergonominės pagalvės (pavyzdžiui, pagalvė SPETSHAGTORN už 12,99 Eur, kurios viena pusė aptraukta vėsinančiu audiniu)“, – komentuoja M. Bučinskienė.

IKEA produkcija

Interjero dizainerė taip pat ragina atkreipti dėmesį į patalynės užvalkalus – jie turėtų būti pasiūti ir natūralios sudėties audinių.

„Norėdami patogiai jaustis naktį, rinkitės natūralius pluoštus. Patalynės užvalkalai iš medvilnės, viskozės ar lajocelio sugeria ir išgarina drėgmę, todėl temperatūra miegant išlieka tolygi. Puikus pasirinkimas – medvilniniai antklodžių ir pagalvių užvalkalai NATTSVÄRMARE (nuo 9,99 Eur) arba lininiai užvalkalai, dar pralaidesni orui ir šilumai“, – sako M. Bučinskienė.

IKEA produkcija

Išradingi vėsinimosi būdai

Ko gero, visi turime savų gudrybių, padedančių neperkaisti karštomis dienomis. IKEA interjero dizainerė dalinasi dar keletu.

IKEA produkcija

„Kai namuose karšta, svarbu reguliariai vėsintis. Į stiklinę POKAL (0,69 Eur) su ledukais įsipilkite šviežiai spaustų citrinų sulčių, įberkite uogų, įdėkite kelis mėtų lapelius, atsipalaiduokite ir mėgaukitės“, – sako M. Bučinskienė ir priduria, kad ledo kubelius galima naudoti ne tik ruošiant gėrimus.

IKEA produkcija

„Visada turėkite jų šaldiklyje, kad karštomis dienomis galėtumėte suberti į dubenį ir greitai atšaldyti jame sultis, vandenį ar rankšluostį, kuriuo vėliau atsigaivinsite patys. Ir tai dar ne viskas – sudėję ledukus į užspaudžiamus maišelius ISTAD (1,99 Eur) ir pripildę jais gilų krepšį, galite susikurti šaldančią vonelę pėdoms panardinti“, – pataria interjero dizainerė.

IKEA produkcija

IKEA ir toliau mažina kainas

Vadovaudamasi vizija kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui žmonių, gegužės viduryje bendrovė IKEA jau antrą kartą sumažino kainas šimtams asortimento prekių iš įvairių kategorijų: nuo sofų ir fotelių iki daiktų laikymo baldų ir interjero detalių. Pavyzdžiui, dantų šepetėlių indelis DRAGAN šiuo metu kainuoja 3,49 Eur (ankstesnė kaina – 4,99 Eur), veidrodis TRENSUM – 3,99 Eur (ankstesnė kaina – 6,99 Eur), vežimėlis RÅSKOG – 39,99 Eur (ankstesnė kaina – 49,99 Eur), sieninis šviestuvas MÅNALG – 19,99 Eur (ankstesnė kaina – 29,99 Eur), kilimas TVERSTED – 89,99 Eur (ankstesnė kaina – 129 Eur).

Daugiau prekių už naują žemesnę kainą: https://www.ikea.lt/lt/nauja-zemesne-kaina