Lietuvos pensininkai pavargo nuo skurdžių pensijų, ilgų eilių pas gydytojus ir energetinio skurdo. Tiesiog gėda, kad keturiasdešimt procentų pensininkų gyvena ties skurdo riba. Todėl pasižadame intensyviau indeksuoti pensijas, kad jos siektų ne 43, bet 63% nuo algos ir neatsiliktų nuo augančių kainų. Juolab, kad jau septinti metai Sodros biudžetas perteklinis.

Birutė Vesaitė

Privačios pensijos, privačios gydimo įstaigos, privatūs darželiai bei mokyklos, korepetitoriai – tai ne kas kita, kaip šliaužianti viešojo sektoriaus privatizacija. Šitaip siurbiamos lėšos iš savivaldybių, valstybės biudžeto, ligonių kasų. Viešosios mokyklos neužtikrina kokybiško ugdymo, bet tie patys mokytojai už papildomą tėvų išmoką –užtikrina. Mes nesame prieš privačias mokyklas, bet mokinio krepšelis turi būti skiriamas ten, kur jų trūksta.

Ilgos eilės pas gydytojus tiesiog žudo mūsų sergančiuosius, ypatingai senolius. Kuo toliau, tuo labiau mūsų medicina privatizuojama. Šiam procesui stabdyti siūlyčiau nustatyti lubas privačios medicinos finansavimui iš Privalomo sveikatos draudimo fondo. Be abejonės reikia kelti gydytojų ir slaugytojų atlyginimus, siekiant pristabdyti šių darbuotojų migraciją į privatų sektorių ar užsienį.

Energetikos sektoriuje, kaip ir kitose įmonėse, teikiančiose viešąsias paslaugas, sustiprinsime valstybės kontrolę.

Birutė Vesaitė

Pensijų, viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimų kėlimui reikalingas didesnis perskirstymas per biudžetą. Todėl neišvengiamai vykdysime mokesčių reformą, apie kurią daug šnekėjo, bet taip ir neįvykdė konservatorių vadovaujama vyriausybė.

Rinkimai – tai politinio nuosprendžio diena. Kad galėtume įgyvendinti duotus pažadus, socialdemokratams reikia turėti savo vyriausybę. Todėl, gerbiamas rinkėjau, savo balsu padėkite mums ją suformuoti.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP PK sąskaitos.