Ant 90-tą įkūrimo sukaktį mininčių LSU Centrinių rūmų (Sporto g. 6, Kaunas) bus parengta šviesų, vaizdo ir muzikos projekcija. Nemokamo renginio metu bus pristatytas ir atnaujintas LSU vizualinis stilius bei šūkis „Žinios neša pergales“. Spalio 10-osios vakarą šviesų, vaizdo ir muzikos projekcija bus rodoma tris kartus – 19:30, 20:30 ir 21:30 val.

Lietuvos sporto universiteto studentai

„Kauniečius ir miesto svečius kviečiame į LSU 90-mečio minėjimo renginį, kuris žymi naujojo Universiteto etapo pradžią. Minėdami gražią sukaktį keičiame savo išvaizdą ir pristatome naują vizualinę stilistiką. Šiuo renginiu siekiame parodyti visuomenei, kokie esame dabar ir kokie norime išlikti ateityje – modernūs, drąsūs ir atviri visuomenei“, – kalbėjo LSU rektorė Diana Rėklaitienė.

Lietuvos sporto universiteto studentai

LSU ištakos – 1934 metais įkurti Aukštieji kūno kultūros kursai. Per devynis dešimtmečius Lietuvos sporto universitetas parengė daugiau kaip 15000 fizinio ugdymo mokytojų, įvairių sporto šakų aukštos kvalifikacijos trenerių, kineziterapijos ir visuomenės sveikatos specialistų, turizmo ir sporto vadybininkų. Daug žymių mokslininkų, pasaulyje garsių trenerių ir visuomenės veikėjų baigė šį universitetą.

Lietuvos sporto universiteto studentai

Nemažai Universiteto auklėtinių tapo olimpinių žaidynių nugalėtojais, pasaulio ir Europos čempionatų čempionais bei prizininkais. Tarp jų –  Europos bokso čempionas A. Šocikas, olimpinio aukso medalio laimėtojas ir krepšinio pasaulio čempionas M. Paulauskas, olimpinių žaidynių čempionai V. Chomičius, R. Kurtinaitis, V. Alekna, lengvaatletė A. Skujytė, irkluotoja D. Vištartaitė-Karalienė, baidarininkai R. Nekrošius ir A. Olijnik, krepšininkas J. Valančiūnas, pasaulio ralio reidų čempionas R. Baciuška, boksininkai E. Stanionis ir E. Kavaliauskas bei kiti sportininkai.

LSU žaidimų salė

Atnaujintu įvaizdžiu Lietuvos sporto universitetas siekia ir toliau tęsti tradicijas ir visuomenei parodyti, kad ji yra moderni specializuota aukštoji mokykla, kuri vienija sportą, fizinį aktyvumą, reabilitaciją ir vadybą.

Aukštųjų kūno kultūros kursų krepšinio komanda. 1936 m.

Naujausius mokslo metus Lietuvos sporto universitetas pasitiko ir su nauju šūkiu „Žinios neša pergales“. Sėkmė gali atnešti netikėtų pergalių, tačiau žinios atneša tikrąsias, didžiausias ir nuolatines pergales.

Pratybos Aukštuosiuose kūno kultūros kursuose vyko ir ant stogo

Daugiau kaip dešimtmetį naudotas LSU logotipas šiemet tapo modernesnis ir atspindintis universiteto veržlumą. Logotipe užkoduota tai, kas būdinga sportui ir sveikatingumui. LSU raidžių trumpinyje išsiskirianti S raidė simbolizuoja veržlumą, judėjimą aukštyn ir pirmyn. Dinamiška S raidė – šiuolaikiška ankstesnio LSU logotipo tąsa.