Naujoji parduotuvė – pirmoji tokia Lietuvoje. Ji pasižymi tvarumu ir mažesniu poveikiu gamtai – šios parduotuvės tiek laikančios konstrukcijos, tiek išorės sienos yra pagamintos iš medienos. Taip pat parduotuvė išskirtinė savo mediniu fasadu, o dalis vidaus sienų taip pat padengta medžio fanera.

„Sėkmingų medinės statybos gerųjų pavyzdžių jau yra ir kitose šalyse – pavyzdžiui Švedijoje, Vokietijoje, Suomijoje, Norvegijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje. „Lidl“ tvarumas yra svarbus visoje veiklos grandinėje, todėl nuolatos dedame pastangas įgyvendindami tvarius sprendimus ir prisidėdami prie aplinkos tausojimo. Medienos naudojimas statybose taip pat ženkliai prisideda prie CO2 mažinimo, todėl naujosios parduotuvės pastatas prisidės ir prie tvaresnės aplinkos kūrimo. Mediena taip pat pasižymi savybėmis, kurios leidžia užtikrinti garso ir šilumos izoliaciją, tad leidžia sutaupyti energijos“, – teigė „Lidl Lietuva“ Centrinės tarnybos vadovas, valdybos narys Marius Kybartas.

Naujoji parduotuvė yra įprasto ir daugeliui pirkėjų puikiai pažįstamo formato, parduotuvės darbo laikas – nuo 8 iki 22 val. Parduotuvėje iš viso veikia 11 kasų: 5 įprastinės bei 6 savitarnos, iš kurių visos – XXL dydžio. Šios kasos puikiai pritaikytos esant didesniems pirkiniams bei greitiems apsipirkimams. Skaičiuojama, kad savitarnos kasose atsiskaityti už prekes galima per vidutiniškai 2 minutes.

„Lidl“ atidarė pirmąją medinės konstrukcijos parduotuvę Lietuvoje

Šalia parduotuvės taip pat įrengta itin patogi ir erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, kuri leis visada rasti vietos automobilio pardavimui ir užtikrins greitą ir patogų apsipirkimą.

Atidarymas naują parduotuvę, „Lidl“ prie naujosios parduotuvės įrengė poilsio zoną su suoliukais, pasodino krūmus, medžius, įgyvendino kitus apželdinimo sprendimus. Prie naujosios parduotuvės taip pat veikia tvaresnį transportą skatinančios elektromobilių įkrovimo stotelės – viena greito bei penkios lėto įkrovimo stotelės.

Parduotuvės atidarymo proga „Lidl“ Riešės bendruomenei ir visiems pirkėjams ne tik surengė parduotuvės atidarymo šventę, klientus vaišino gėrimais ir saldumynais, pirmiesiems pirkėjai dovanų įteikė specialiai atidarymui pagamintus daugkartinius pirkinių maišelius, tačiau ir paruošė išskirtinę dovaną.

„Lidl“ atidarė pirmąją medinės konstrukcijos parduotuvę Lietuvoje

Norint geriau pažinti Riešės regioną, prekybos tinklas atidarymo proga pristatė ir specialiai sukurtą pažintį turą pėsčiomis po Riešę ir jos apylinkes. Jį „Lidl“ prašymu parengė žygių organizavimo profesionalai „TrenkTuras“. Žygio atstumas – apie 13,5 km, jis apima tiek gamtos, tiek ir miesto objektus. Žygio maršrutą galima rasti „TrenkTuro“ interneto puslapyje bei mobilioje programėlėje, taip pat prie parduotuvės pastatytame stende, kur tereikia nuskenuoti QR kodą ir pradėti žygį.

Iš viso šiuo metu Lietuvoje veikia 76 „Lidl“ parduotuvės 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.