„Tęsiame „Lidl“ plėtrą šalyje, o naujai atidaromos parduotuvės – vienas iš sėkmingos įmonės veiklos rodiklių. Nauja parduotuvė Jurbarke yra ypatinga – kartu su ja „Lidl“ įžengia į dar vieną, jau 29, šalies miestą. Šiuo metu parduotuvei Jurbarke renkame naujų darbuotojų komandą, kurios nariams siūlome konkurencingą atlyginimą ir aiškią atlygio augimo sistemą, karjeros galimybes ir, aišku, palaikančią komandą“, – sako „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė.

Ji atkreipia dėmesį, kad prie komandos kviečiami prisijungti ir tie, kurie dar neturi darbo patirties prekybos srityje, kadangi prieš pradedant dirbti, visiems naujiems darbuotojams bus suteikti išsamūs teoriniai bei praktiniai mokymai. Jų metu komandos nariams bus mokami dienpinigiai ir kompensuojamos išlaidos.

Įsidarbinusiems Jurbarko parduotuvėje ir išdirbusiems 6 mėnesius, bus išmokėti vienkartiniai priedai, siekiantys 500 eurų (neatskaičius mokesčių), o po 1 darbo mėnesio – suteikta papildoma 100 eurų „Lidl“ dovanų kortelė.

Kandidatuoti į laisvas pozicijas – paprasta, neprivaloma siųsti gyvenimo aprašymo, užtenka užpildyti internete esančią formą, o dėl tolimesnių veiksmų su kandidatu susisieks įmonės atstovai.

LIDL Lietuva valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė

Moka didžiausią atlyginimą sektoriuje

Prekybos tinklas „Lidl“ ypač didelį dėmesį skiria darbuotojų gerovei ir finansiniam stabilumui užtikrinti, todėl komandos nariams siūlo didžiausią vidutinį darbo užmokestį mažmeninės prekybos sektoriuje. Naujausiais portalo „Rekvizitai.lt“ duomenimis, šių metų liepos mėnesį vidutinis „Lidl Lietuva“ darbo užmokestis siekė 2 030,44 eurus prieš mokesčius. Vidutinis darbo užmokestis apskaičiuojamas remiantis visą kalendorinį mėnesį įmonėje dirbusių darbuotojų atlyginimo duomenimis.

„Stengiamės užtikrinti, kad darbuotojai jaustųsi finansiškai stabilūs ir saugūs. Šį tikslą pasiekti padeda ne tik siūlomas konkurencingas atlyginimas, bet ir užmokesčio augimo perspektyvos ateityje. Įmonėje veikia pakopinė atlyginimo kėlimo sistema, kuri darbuotojui leidžia nuo pat pirmos darbo dienos žinoti, kaip keisis jo atlyginimas ateityje“, – tvirtina S. Savickienė.

„Top Employer 2024 Lietuva“ ir „Top Employer 2024 Europe“ sertifikatus pelniusi įmonė darbuotojų finansinį saugumą užtikrina ir kitomis priemonėmis. Viena jų – kas mėnesį suteikiamos „Lidl“ kortelės, už kurias darbuotojai gali įsigyti prekių visose „Lidl“ parduotuvėse.

Visapusiškas rūpestis darbuotojais ir jų artimaisiais

Finansinis darbuotojų stabilumas – ne vienintelis įmonės prioritetas. „Lidl“ taip pat rūpinasi komandos narių sveikata – po bandomojo laikotarpio visiems darbuotojams suteikiamas papildomas sveikatos draudimas.

Pasak S. Savickienės, papildomas sveikatos draudimas suteikia darbuotojams galimybę padengti gydymo išlaidas poliklinikose ir ligoninėse, įsigyti vaistų, sveikatinimo priemonių ar, pavyzdžiui, gauti kompensaciją už dalį odontologijos ir optikos paslaugų išlaidų. Taip pat įmonė tiek darbuotojams, tiek jų vaikams iki 14 metų suteikia nemokamus skiepus nuo gripo bei vitaminų rinkinius.

„Rūpinantis sveikata svarbu nepamiršti ir savo emocinės būklės, todėl darbuotojams suteikiame galimybę nemokamai apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus ir pasinaudoti specialia konsultacijų programa „Gali mumis pasikliauti!“. Ši programa suteikia galimybę kolektyvo nariams ir jų artimiesiems nemokamai pasikonsultuoti su specialistais teisiniais, asmeniniais ar finansiniais klausimais“, – tvirtina S. Savickienė.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 74 „Lidl“ parduotuvės 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.