Iniciatyva siekiama skatinti verslus ne tik kurti inovacijas, bet ir prisidėti prie aplinkos apsaugos. Šiandien pasaulyje, kuriame aplinkosaugos klausimai tampa vis aktualesni, kiekviena įmonė gali atlikti svarbų vaidmenį formuojant tvaresnę ateitį.

Įkvepianti iniciatyva – ateities garantija

VšĮ „Myliu mišką“ vykdomoji direktorė Rūta Gjerde teigia: „Kiekvienas pasodintas medis yra tarsi žinutė ateičiai – kad rūpinamės ne tik dabartimi, bet ir tuo, kokią planetą paliksime ateities kartoms. Mišką sodiname ne sau. Jį sodiname savo vaikams ir anūkams.“

Pasak R. Gjerde, sodinimo procesas nėra sudėtingas, tačiau rezultatai – neišmatuojami. Miško atkūrimas yra ilgaamžis indėlis į mūsų planetos gerovę, o kartu tai ir puikus būdas įmonėms sustiprinti savo socialinę atsakomybę bei vienybę tarp darbuotojų.

Vienaragių miškas

Šio projekto sėkmė yra įrodymas, kad verslas ir aplinkosauga gali eiti koja kojon. Įmonės, dalyvavusios Vienaragių miško sodinimo iniciatyvoje, patyrė ne tik gamtos atkūrimo džiaugsmą, bet ir sustiprino savo bendruomeniškumo jausmą. Myliu mišką“ pardavimų vadovė Skaistė Paišytė dalijasi:

„Šis bendras projektas priminė, kad kiekvienas pasodintas medis yra ne tik mažas, bet itin reikšmingas žingsnis žalesnio pasaulio link. Kiekvienas mūsų indėlis prisideda prie didesnės vizijos – planetos išsaugojimo. Supratome, kad mūsų vienybė ir bendros pastangos gali ne tik padėti spręsti šių dienų problemas, bet ir sukurti pokyčius, kurie turės ilgalaikę reikšmę ateities kartoms, įkvepdami ir kitus veikti atsakingiau bei rūpintis gamta.“

Kvietimas visiems – prisidėti ir sodinti

„Sodinant medžius ne tik atkuriami miškai, bet ir kuriamas tvarus paveldas, kuriuo didžiuojamės. Šis paveldas turi milžinišką vertę ateities kartoms, o įmonių prisidėjimas – tai ne tik atsakingas žingsnis, bet ir reikšmingas pavyzdys kitiems“, – sako „Unicorns Lithuania“ vadovė Gintarė Verbickaitė.

Vienaragių miškas

G. Verbickaitės teigimu, kiekviena įmonė gali prisidėti prie Lietuvos ateities kūrimo – miško sodinimas yra vienas būdų sukurti ilgalaikę vertę visuomenei.

Kaip galite prisidėti?

„Spalio mėnesį kviečiame Lietuvos įmones pasodinti „Tvarių įmonių“ mišką. Įmonės, norinčios prisidėti prie šio miško, gali skirti paramą mūsų svetainėje myliumiska.lt/pasodink . Kiekvienas sodinukas gali tapti įmonės indėliu į tvaresnę ateitį ir gamtos išsaugojimą“ – prisidėti kviečia R. Gjerde.

Jeigu Jūsų įmonė norėtų prisijungti prie iniciatyvos, susisiekite su „Myliu mišką“ komanda. Prisijunkite prie kitų atsakingų verslo lyderių ir tapkite dalimi Lietuvos gamtos atgaivinimo judėjimo!

Daugiau informacijos ir prisijungimo galimybes galite rasti čia: www.myliumiska.lt