“Lighthouse Hub” įkūrėjas Šarūnas Butkus pirmuosius 5 miestelio veiklos metus apibūdina kaip itin sėkmingus ir džiaugiasi, jog pavyko sukurti tokią vietą, kuri įgalina Klaipėdiečius kurti pasaulinio lygio inovacijas savo mieste: “Per penkis metus sukūrėme gerąsias pasaulio praktikas atitinkančią, inovacijų plėtrai reikalingą infrastruktūrą bei sukonsolidavome ir sustiprinome Klaipėdos IT sektorių, startuolių ekosistemą. Iš esmės, Klaipėdoje atsirado vieta, kurioje galima sukurti viską, nuo skaitmeninio prototipo iki kompleksiškiausio IT sprendimo ir dėl to nebereikia vykti į Vilnių ar Kauną.

Lighthouse Skaitmeninių inovacijų centras

Gimtadienio dieną vyks svarbi konferencija apie Klaipėdos miesto ateitį

“Lighthouse Hub” siekia imtis lyderystės svarbiausiose temose, todėl savo gimtadienio proga inicijuoja išskirtinę konferenciją „Klaipėda 2030: geriausios gyvenimo kokybės ir longevity miestas Lietuvoje?“. Ši konferencija skatins diskusijas apie Klaipėdos ateitį - kaip miestas gali tapti sveikatos ir gyvenimo kokybės simboliu Lietuvoje. Konferencijos metu bus nagrinėjamos profilaktinės, senėjimą lėtinančios medicinos (longevity) galimybės ir strategijos, siekiant užtikrinti maksimaliai kokybišką gyvenimą bei kaip Klaipėda gali tapti pavyzdiniu miestu Lietuvoje ir Europoje.

Lighthouse hub įkūrėjas Šarūnas Butkus

Pasak “Lighthouse Hub” plėtros vadovės Eglės Bielskės, ši tema yra itin svarbi siekiant sukurti įvairiapusišką paramą bendruomenei: “Turime tikslą, kad su “Lighthouse Hub” auganti bendruomenė turėtų ne tik puikią infrastruktūrą ir aplinką savo idėjų bei verslo plėtrai, bet ir būtų pajėgi susidoroti su įvairiausiais iššūkiais. Ne tik versle – gyvenime taip pat. Juk tik emociškai stabilus, sveikas ir energingas žmogus realizuoja net ir pačias beprotiškiausias idėjas! Tad skatiname esamą ir būsimą “Lighthouse Hub” bendruomenę prevenciškai rūpintis savo emocine ir fizine sveikata.”

Lighthouse Skaitmeninių inovacijų centras

Šarūno Butkaus teigimu, Klaipėda gali tapti ateities miesto pavyzdžiu: “Lietuva parodė ekonominį stebuklą, mūsų visuomenė sparčiai turtingėja, o to pasekoje, auga ir žmonių sąmoningumas. Žmonės pradeda labiau vertinti savo laiką ir savijautą. Būtent todėl Klaipėdą matome, kaip sveiko ir kokybiško gyvenimo sostinę, kurioje galima laimėti daugiau laiko sau ir prasmingiems dalykams. Apie tai yra ir Lighthouse hub penktasis plėtros etapas - šiuo metu projektuojame analogų Baltijos šalyse neturintį objektą, kuriame apjungsime rytų civilizacijų išmintį su technologijomis ir naujausiais mokslo pasiekimais, tam, kad pagerintume žmonių savijautą ir išplėstume žmogaus galimybių ribas”.

Lighthouse bendradarbystės erdvė

Konferencijos metu pranešimus skaitys bei diskusijose dalyvaus Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Vaidas Augustinavičius, Ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė, Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus, inovacijų agentūros vadovė Romualda Stratgienė, Klaipėdos miesto akademikai, sveikatos sektoriaus atstovai bei verslininkai.

Lighthouse bendradarbystės erdvė

Renginiai bus atviri visai miesto bendruomenei

Pasak bendradarbystės erdvės vadovės Gintarės Selenytės, per penkerius metus “Lighthouse Hub” miestelyje pavyko sukurti išskirtinę sinergiją tarp skirtingų sričių profesionalų: “Subūrėme įvairiapusę bendruomenę – startuolius, verslininkus, inovatorius, rinkodaros, IT ir kt., specialistus. Šiandien ši didelė, vieninga talentų bendruomenė yra vienas svarbiausių “Lighthouse Hub” elementų. Ne kas kita, o čia įsikūrę žmonės sukuria didžiausią “Lighthouse” bendradarbystės erdvių pridėtinę vertę.

Lighthouse bendradarbystės erdvė

Esame liudininkai, kaip tarp bendruomenėje esančių verslų užsimezga naujos partnerystės ir draugystės, o idėjos virsta realybe. Profesinis ir asmeninis augimas yra tarp pagrindinių “Lighthouse Hub” vertybių, todėl vienas iš svarbiausių mūsų tikslų - toliau skatini šią sinergiją ir tarpusavio ryšius. Per 5 metus suorganizavome daugiau nei 100 tematinių bendruomenės susitikimų, kurių tikslas padėti nariams susipažinti bei nuolat tobulėti.

Lighthouse hub

Su miestelio augimu turime galimybę auginti bendruomenę ir integruoti naujų sričių profesionalus, tad gimtadienio šventėje lauksime ne tik Lighthouse narių - šventė yra atvira visiems Klaipėdiečiams.”

Gimtadienio programoje: menas, juokas, IT strategijos

Lighthouse bendradarbystės erdvė

5-oje gimtadienio šventėje ypatinga programa, skirta bendruomenei ir svečiams. Gimtadienio dieną svečiai galės mėgautis nuotaikingu Vaidoto Šiožinio Stand Up pasirodymu, pirmieji išvys eksponuojamą unikalią Yuge Kurt parodą bei dalyvaus analogų Lietuvoje neturinčios Menininko Lino Kutavičiaus laboratorijos atidaryme. Taip pat gimtadienio dieną vyks Lighthouse kartu su KTU organizuojamas pirmasis ES gynybos hakatonas. EUDIS karinės tematikos hakatonas, vyks vienu metu 6 skirtingose šalyse Gegužės 31 - Birželio 2 dienomis.

Lighthouse Skaitmeninių inovacijų centras

Nuo birželio 3 d. iki 10 d. darbo dienomis Lighthouse hub erdvėse Yuge Kurt paroda bus atvira visiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams. Ši paroda jungia muziką, meną ir dirbtinį intelektą, suteikdama nepakartojamą potyrį. Šalia eksponuojamų paveikslų pristatomi interaktyvūs sintetiniai vaizdai, tai personažų mintys. Jas sukūrė algoritmai, mokydamiesi iš meno kūrinių ir teksto. Tai meno ir technologijos sintezė, kuri kalba apie naujas galimybes ir įkvepia beribiam kūrybingumui. Yuge Kurt paroda taps vienu pagrindiniu šventės akcentų - Lighthouse hub dovana klaipėdiečiams, siūlančiu naują požiūrį į šiuolaikinį meną ir jo galimybes.