Rinkėjus domina Stanislovo Buškevičius požiūris į kai kuriuos aštrius, neretai visuomenę priešinančius klausimus, todėl jis dalinasi atsakymais į juos.

1. Stanislovai, koks jūsų požiūris į abortus?

Neigiamas. Užsimezgusi gyvybė, nors ir dar negimusi, bet jau gyvybė ir ji yra Dievo dovana.

2. Koks jūsų požiūris į saikingą alkoholio vartojimą?

Alkoholis yra nuodas, todėl manymas, kad alkoholį galima vartoti „saikingai“ yra iliuzija. Visada jaunimui sakau: nei lašo alkoholio ir jokių kitų narkotikų. Sportuokite!

3. Ką galvojate apie Rusiją?

Mano požiūris į Rusiją – neigiamas. Rusijos valdžia ir didžioji dauguma visuomenės jau daug šimtmečių yra užsikrėtę rusiško imperializmo ir šovinizmo virusu, todėl jie ir puola savo kaimynus bei bando juos pavergti. Jie žudė mus, lietuvius, latvius, estus, sakartvelus, čečėnus ir kitas tautas. Dabar mėgina sunaikinti ne tik Ukrainą kaip valstybę, bet ir visą ukrainiečių tautą.

4. Šiuo metu kyla diskusijos dėl nevaldomos imigracijos. Tai rimta problema, ar ji tiesiog išpūsta?

Yra fundamentalus principas: jeigu Lietuva nebus lietuviška – jos nepriklausomybė neturės prasmės. Ir tai ne ksenofobija, o natūralus mažos lietuvių tautos prigimtinis noras išlinkti ant pasaulio gaublio. Praktiškai liko tik dvi baltų tautos – lietuviai ir latviai. Jau nėra prūsų, kuršių, jotvingių ir kitų aisčių tautų. Kuo pasaulis įvairesnis, tuo jis įdomesnis ir turtingesnis. Todėl svetimšalių skaičių mes turime įstatymų pagalba riboti taip, kad procentinis lietuvių skaičius netaptų mažesnis nei 80 proc. Maža tauta išnyksta, jei per daug įsileidžia kitų tautų žmonių. Todėl rusų sovietinės okupacijos metais Maskvos nurodymu buvo siekiama, kad okupuotose respublikose vietinių gyventojų būtų ne daugiau kaip 60 proc., o sostinėse – ne daugiau 40 proc. Tikslas buvo asimiliuoti vietines tautas ir sukurti naują sovietinę naciją rusiškuoju pagrindu.

Dar savo laiku toks sovietinis veikėjas Michailas Suslovas, komentuodamas lietuvių trėmimus, džiaugėsi, kad liks Lietuva, tačiau nebus lietuvių. Dabar ta jo mintis realizuojama, bet kiek kitais būdais – per nekontroliuojamą imigraciją į Lietuvą. Problema didelė ir ją reikia spręsti.

5. Ar anglų kalba iš viešojo gyvenimo neišstums lietuvių kalbos?

Tai priklauso nuo mūsų imuniteto. Gimtąją kalbą gauname su motinos pienu. Tačiau, jei lietuviams pritrūks sąmoningumo ir valios, galime prarasti savo kalbą.

Būtina įsisąmoninti, kad lietuvių kalba ne tik yra vertybė, bet tai yra valstybės kaip mūsų tautos egzistavimo pagrindas. Lietuvių kalba – tai lietuvių tautos genetinis kodas. Pakeisk kalbą – pakeisi kultūrą ir žmogaus mąstymo būdą. Susilpninus lietuvių kalbą, bus po truputį išplaunama lietuvio dvasinė ir kultūrinė tapatybė. Nelikus lietuvio, neliks ir Lietuvos arba, kitaip sakant lietuvis taps nebe lietuviu. Noriu priminti, kad tautybė turi platų apibrėžimą, kuris apima kalbą, kultūrą, bendrą kilmę. Praradus kalbą neišvengiamai keisis mentalitetas, kultūrinė ir dvasinė tapatybė. Praradęs jas, žmogus taps lyg medis be savo šaknų.

Reikia suvokti, kad požiūris, jog pakeitus savo gimtąją kalbą anglų, atspindi ne asmens išprusimą, o jo provincialumą. Taip besielgiantis asmuo taps ne vakariečiu, o provincialu mankurtu. Todėl lietuvių kalbą būtina ne tik saugoti, bet ir aktyviai puoselėti.

6. Jūs už skiepus, ar prieš?

Skiepai – tai savotiški vaistai, kurie skirti ne ligai gydyti, o išvengti mirtinos ar sunkios ligos, jos prevencijai, užbėgti susirgimui už akių. Visada geriau nesusirgti nei susirgus gydytis, nes gali būti jau vėlu. Per kelis šimtmečius, kai buvo išrastos vakcinos, jų dėka pavyko išgelbėti šimtų milijonų žmonių gyvybes.

7. Anksčiau buvote Seimo nariu. Ką pavyko nuveikti?

Apie šią ir kitą mano veiklą bei kovą už Lietuvos nepriklausomybės atgavimą yra parašyta dvejose knygose. Seime buvau užregistravęs virš 50 įvairių projektų. Dalį jų Seimas palaikė.

Jeigu būsiu išrinktas, rankų sudėjęs nesėdėsiu.

Kas palaikote mane, būtinai reitinguokite jungtiniame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų bei visuomenininkų sąjungos sąraše. Mano Nr. 23, todėl įrašykite skaičių 23 į pirmumo langelį, o kitame langelyje įrašykite dar ir numerį 81 – tai irgi mūsų atstovas. Seime reikia principingų žmonių.

Balsavimo pavyzdys

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos