Pasak kūrinio autoriaus A. Širin, pasiūlymas ant visos bauhaus stilistikos pastato sienos kurti meninę interpretaciją jį pradžiugino tiek dėl bauhaus meninės mokyklos artimumo, tiek dėl to, kad vystytojas paliko visišką kūrybinę laisvę: „Mini loftų“ fasade nesiekiau perteikti konkretaus moralo. Bauhaus yra ne apie tai. Bauhaus atsikrato bereikalingų dalykų ir atveria laisvę formų įvairovei, spalvoms ir funkcionalumui. Šis prigimtinis laisvės pojūtis labai tinka Vilniaus miestui ir jo žmonėms“.

Kaip teigia „Mini loftų“ projekto vadovė Ilma Stasiulytė, Vakaruose modernusis menas yra pagrindinė priemonė naujam gyvenimui prikelti senuosius pramoninius miestų rajonus: „Tokie projektai pritraukia kūrybingus, nestandartiškai mąstančius žmones, o kartu su jų atėjimu ima radikaliai keistis ir paties rajono veidas“.

Pasak pašnekovės, Artur Širin kūrybinis stilius dera ir atspindi šiandieninio „Mini loftų“ pirkėjo vertybes ir energetiką. „Prieš kelias savaites visas Vilnius buvo maloniai nustebintas jo užbaigtu Alberto Einšteino portretu ant pastato Šopeno gatvėje. Manome, kad naujasis kūrinys Paneriuose taps dar vienu ryškiu įrašu šio menininko kūrybinėje kelionėje ir kurs pridėtinę vertę tiek naujiesiems loftų savininkams, tiek visam miestui.“

Kaip gimė ir kaip atrodo naujasis A. Širin kūrinys bei kokios autoriaus idėjos jame užkoduotos, skaitytojai kviečiami išvysti visą procesą įamžinusiame vaizdo klipe.

Daugiau informacijos apie NT projektą – www.miniloftai.lt

Užsakymo nr.: PT_88770729