Košė – naudingų maistinių medžiagų šaltinis

Kaip pasakoja V. Janušauskienė, košė yra natūralus angliavandenių, skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis.

„Košė – patiekalas, kuris daugelį metų užsitarnavo vietą ant mūsų pusryčių stalų. Šis paprastas, bet itin maistingas valgis turi daugybę privalumų, todėl tampa vis populiaresniu pasirinkimu tarp žmonių, kurie rūpinasi savo sveikata ir gyvenimo kokybe. Pavyzdžiui, avižinė košė yra gausi angliavandenių ir yra puikus energijos šaltinis. Kita vertus, grikių košėje yra baltymų ir geležies, tai ypač svarbus tiems, kurie renkasi augalinę mitybą. Įvairūs tyrimai rodo, kad reguliarus košės vartojimas gali padėti sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, kontroliuoti svorį ir net pagerinti žarnyno veiklą. Skaidulos, esančios košėje, padeda reguliuoti virškinimą, suteikia sotumo jausmą ir palaiko sveiką žarnyno mikroflorą“, – pasakoja Vilija Janušauskienė.

Vilija Janušauskienė

Greita, patogu ir universalu

Košės privalumas slypi ne tik jos maistinėje vertėje, bet ir patogume. Ji yra vienas iš nedaugelio patiekalų, kurį galima paruošti greitai ir be didelių pastangų. Šiuolaikinio žmogaus gyvenime, kai dažnai trūksta laiko gaminti maistą, greitai paruošiamos košės tampa išsigelbėjimu.

„Šiandien, kai laikas yra vienas vertingiausių resursų, greitai paruošiami produktai tampa būtinybe. Tokie sprendimai kaip „Activus“ užpilamos košės puikiai atitinka šiuolaikinio žmogaus poreikius. Užtrunkate vos kelias minutes, o jūsų dubenėlyje jau garuoja maistingas ir gardus patiekalas. „Activus“ užpilamos košės yra puikus pavyzdys, kaip tradicinė košė gali būti pritaikyta šiuolaikinio gyvenimo poreikiams. Tokios košės puikiai tinka ne tik pusryčiams, bet ir greitam užkandžiui darbe ar kelionėje“, – patarimais dalinasi V. Janušauskienė.

Pašnekovė pabrėžia, kad košė nebūtinai turi būti nuobodi. „Activus“ linijoje rasite platų skonių asortimentą, pritaikytą skirtingiems skoniams ir poreikiams. Mėgstantys saldžiai gali rinktis avižines košes su obuoliais, braškėmis, avietėmis. Mėgstantiems sūriau – grikių košė su vištiena ar grybais, kuskusas su čederio sūriu, taps puikiu pasirinkimu. Be to, asortimente galite rasti košių be pridėtinio cukraus ar be pieno produktų. Dėl šios įvairovės „Activus“ košės gali tapti visaverčiu užkandžiu daugelio vartotojų dienoje“, – sako V. Janušauskienė.

Activus produkcija

Tradicija, prisitaikiusi prie aktyvaus gyvenimo būdo

Šiuolaikinis aktyvus gyvenimo būdas reikalauja subalansuotos ir lengvai pasisavinamos mitybos. Čia košė vėl užima svarbią vietą. Dėl savo sudėties ji yra puikus pasirinkimas tiek prieš treniruotę, tiek po jos. Košė suteikia ilgalaikės energijos, gali padėti atgauti jėgas.

„Activus“ užpilamos košės yra sukurtos būtent aktyviam žmogui. Be to, jos patogios pakuotės leidžia lengvai mėgautis sveiku užkandžiu bet kur ir bet kada. „Activus“ košės taip pat yra atsakingas pasirinkimas aplinkos atžvilgiu. Naudojamos inovatyvios, lengvai rūšiuojamos ir visiškai perdirbamos pakuotės. Be to, AB „Kauno grūdai“, gaminantys šias košes, didelį dėmesį skiria tvarumo principams savo veikloje“, – akcentuoja V. Janušauskienė.

Nors košė yra vienas iš seniausių patiekalų, jos populiarumas rodo, kad tai maistas, kuris prisitaiko prie laikmečio. „Activus“ greitai paruošiamos košės yra puikus pavyzdys, kaip galima sujungti tradiciją ir inovaciją. Tai maistas, kuris tinka visiems: nuo vaikų iki senjorų, nuo aktyviai sportuojančių iki tų, kurie tiesiog mėgsta skanų ir maistingą maistą.

„Taigi, jei dar nesate košės mėgėjai, pats laikas įtraukti ją į savo racioną. O jei norite sutaupyti laiko, išbandykite „Activus“ užpilamas košes – jos taps jūsų sveikatai palankesnės mitybos palydovu bet kur ir bet kada, o asortimente rasite variantų tiek visai šeimai (košės dėžutėse), tiek ir atskiromis porcijomis“, - rekomenduoja AB „Kauno grūdai“ produktų kūrimo ir vystymo skyriaus vadovė Vilija Janušauskienė.