Dizainas

„HUAWEI WATCH GT 5“ seriją sudaro keturių tipų laikrodžiai: standartinis 46 mm, Pro serijos 46 mm, ir mažesnieji – standartinis 41 mm bei 42 mm Pro serijos variantai.

Šių metų GT serija pasižymi itin gausia dizaino įvairove, todėl išsirinks kiekvienas.

Aštuonkampio ciferblato idėją „HUAWEI“ pristatė dar praeitais metais išleisdami „Watch GT 4“, tik šiemet šis dizaino elementas dar ryškesnis, dar išraiškingesnis ir dar labiau primena prabangių analoginių laikrodžių ciferblatus. Taigi su „Watch GT 5“ gamintojas tarytum sujungė laikui nepavaldžią klasiką su šiuolaikinėmis technologijomis, apie kurias kiek vėliau.

Išbandęs nemažai „HUAWEI“ išmaniųjų laikrodžių galiu patikinti, kad jiems gaminti naudojamos medžiagos – tik aukščiausios klasės. Pavyzdžiui, Pro serijos modeliams naudojamas aeronautikos lygio titanas. Šios medžiagos atsparumu išoriniams veiksniams įsitikinau testuodamas „HUAWEI Watch 4 Pro“. Šis masyvus, sunkus laikrodis ne kartą buvo trinktelėtas į sieną ar stalą ir nieko, absoliučiai jokios žymės.

HUAWEI WATCH GT 5 išmanusis laikrodis

Aš gavau išmėginti standartinį 46 mm modelį „Blue Woven“. Nors šio varianto korpusas pagamintas iš įprastos medžiagos – nerūdijančio plieno, man jis ant riešo juntamas ir žiūrisi tobulai. Šį patogumą lėmė keli aspektai. Pirmas – tai laikrodžio svoris. Traukdamas jį iš dėžutės iš karto atkreipiau dėmesį, kad laikrodis lengvas, o prie papildomo komforto prisidėjo ir tinkamai išlieta vidinė laikrodžio pusė, pagaminta iš keramikos, kuri įšyla iki mano riešo temperatūros, todėl laikrodis tampa absoliučiai nejuntamas.

Laikrodžio dirželį sudaro fluoroelastomeras (panašus į mums įprastą silikoną) ir labai džinso raštą bei spalvą primenanti austa medžiaga. Būsiu visiškai atviras – pirmą kartą pamatęs dirželį nebuvau sužavėtas jo išvaizda, bet po kelių dienų bandymų dėvint įvairiausią aprangą, pripažįstu „HUAWEI“ dizainerių pergalę – laikrodis tiks beveik visoms progoms. Visai kaip džinsai.

HUAWEI WATCH GT 5 išmanusis laikrodis

Taip pat norėčiau išskirti ir itin patogų dirželio keitimo mechanizmą. Tereikia spustelti vidinėje jo pusėje esantį mygtuką ir dirželis nusiima. Genialu.

Mažesniųjų 41 mm modelių korpusai pagaminti iš nerūdijančio plieno ir yra klasikinės apskritos formos su įvairių tipų dirželiais – odiniu, fluoroelastomero ar Milano stiliaus. Kiek didesni 42 mm Pro variantai pagaminti iš jau minėtos baltos keramikos ir siūlomi su korpuso spalvos keramine apyranke arba fluoroelastomero dirželiu. Abu juos puošia aukso spalvos elementai, suteikiantys ypatingos prabangos.

Naujoji „TruSense“ technologija

Su kiekvienu nauju straipsniu turbūt jau pradedu kartotis, bet „HUAWEI“ ir vėl pagerino „TruSense“ technologiją, naudojamą visiems skaičiavimams bei analizėms atlikti. Kanalų skaičius, reikalingas deguoniui kraujyje matuoti, išaugo nuo 4 iki 12. Gamintojo atlikti tyrimai parodė, kad „TruSense“ duomenų tikslumas prilygsta (ar net viršija) rezultatais keliskart brangesnių sportinių išmaniųjų laikrodžių tikslumą. Palyginimui imti šių treniruočių duomenys: greitas ėjimas, bėgimas lauke, važiavimas dviračiu, aukšto intensyvumo intervalinės treniruotės, šokinėjimas per šokdynę, rankų ir pečių jėgos treniruotės. Nesu sporto fanatikas, todėl nepuoliau tikrinti skaičiavimo tikslumo, bet iki šiol nė vieno bandyto „HUAWEI“ laikrodžio skaičiavimu suabejoti neturėjau pagrindo.

Sportuokite tiksliau ir naudingiau

Sportas yra sveikata, jei žinote, ką darote. O tam, kad žinotumėte geriau, ir skirti išmanieji treniruočių pagalbininkai. Bėgiojantiems labai svarbus tikslus jų progresas. Tam „HUAWEI“ į „GT“ seriją įdiegė naują „Sunflower“ vietos nustatymo imtuvą, fiksuojantį jūsų poziciją net 20-40 proc. tiksliau nei kiti laikrodžiai!

Naujoji serija turi inovatyvią funkciją bėgikams. Ji matuoja bėgančiojo kūno padėtį, pėdos kontakto su žeme trukmę bei kūno aukštį atsispyrimo metu. Be to, dėka naujos „Sunflower“ antenos, nuo šiol laikrodis gali tiksliau naviguoti į maršruto pradžios tašką. Tai reiškia, kad galima drąsiai leistis nežinomais miško takeliais, o laikrodis parves namo.

HUAWEI WATCH GT 5 išmanusis laikrodis

Naujieji „HUAWEI WATCH GT 5“ serijos laikrodžiai nuo šiol gali atvaizduoti visavertį žemėlapį. Taigi, jeigu einate, bėgate ar minate, matysite visą žemėlapio vaizdą, tokį kaip telefono ekrane navigacijos metu. Vaizdą galėsite padidinti ar pamažinti palietę ekraną ar pasukę karūnėlę. Tereikia atsidaryti programėlę „HUAWEI sveikata“ ir atsisiųsti žemėlapius. Šie veiks laikrodžiui net neturint ryšio su telefonu.

Yra ir daugiau naujovių. Dviratininkams nuo šiol nereikės žvilgčioti į laikrodį norint stebėti savo rezultatus. Veikiausiai telefono laikiklį jau turite, todėl dabar visus laikrodžio rodomus rezultatus kartu su žemėlapiu matysite telefono ekrane, tereikia įjungti „Professional Cycling“ režimą. O jeigu nenorite blaškyti dėmesio žiūrint į ekraną, naviguoti padės balso asistentas.

Golfo entuziastai – gera žinia jums

„HUAWEI WATCH GT 5 Pro“ laikrodžius inžinieriai patobulino ir golfo treniruotėms. Nuo šiol laikrodis gali vertinti jūsų smūgio trajektorijos tikslumą, smūgio greitį tiek smūgiavimo aikštelėje, tiek ir aikštyne – tam buvo sukurtos skirtingos treniruotės.

HUAWEI WATCH GT 5 išmanusis laikrodis

Tačiau tai dar ne viskas. Telefono programėlėje „HUAWEI sveikata“ galite atsisiųsti 15 000 golfo aikštynų žemėlapius ir juos matyti tiek telefone, tiek ir laikrodžio ekrane. Žaidimo metu rodoma jūsų padėtis aikštėje, atstumas iki duobutės ir kliūčių, šlaito kampas. Taip pat galima fiksuoti savo tarpinius rezultatus konkrečiame aikštyne, o grįžus kitą kartą – tęsti.

Judėkite laisviau, nerkite giliau

Jau minėjau, kad „HUAWEI“ laikrodžiams gaminti naudojamos tik aukščiausios kokybės medžiagos. Nesvarbu kurį „GT 5“ serijos laikrodį pasirinksite – titaninį, keraminį ar nerūdijančio plieno, visi jie gali pasigirti 5 ATM ir IP69K lygio atsparumu.

Palyginti su praeita iteracija, „HUAWEI WATCH GT 5 Pro“ modelis gavo didesnį atsparumą slėgio poveikiui, todėl nuo šiol galima nerti į 40 metrų gylį. Prieš nerdami tiesiog pasirinkite kokiame vandenyje esate – gėlame ar sūriame, ir panirę stebėkite ekrane besikeičiančią informaciją: dabartinis gylis, maksimalus gylis, nėrimo laikas ir kita.

Elektrokardiograma – dėl šventos ramybės

„HUAWEI WATCH GT 5 Pro“ modelis (42 mm ir 46 mm) apatiniame mygtuke turi integruotą PPG jutiklį, atliekantį elektrokardiogramos analizę. Nors šis laikrodis nėra medicininis įrankis, jo duomenų tikslumas toks aukštas, kad analizės duomenis galite drąsiai siųsti savo šeimos gydytojui ir tai bus puiki priemonė įvertinti bendrą širdies būklę.

Nors mano bandomas „GT 5“ šios funkcijos neturi, tačiau gali pasigirti bene geriausiais tarp konkurentų širdies ritmo, deguonies kiekio kraujyje, kvėpavimo ir kitais reikalingiausiais matavimais.

HUAWEI WATCH GT 5 išmanusis laikrodis

Viso dydžio klaviatūra laikrodžio ekrane

Naujieji „HUAWEI WATCH GT 5“ serijos laikrodžiai gavo dar vieną naują funkciją – viso dydžio klaviatūrą. Ši veikia su visomis populiariausiomis susirašinėjimo programėlėmis, tokiomis kaip „Facebook Messenger“, „Whatsapp“, „Viber“ ir kitomis.

Ištverminga baterija ilgesniems nuotykiams

Gamintojo teigimu, mažesniųjų „GT 5“ serijos laikrodžių baterijos užteks savaitei, tuo tarpu 46 mm modelių baterijų vienu įkrovimu užteks net iki dviejų savaičių. Mano testavimo laikotarpiu aktyviai naudojamas ir testuojamas laikrodis išsikrauna apie 10% per dieną, tad vieno įkrovimo užtenka 10-iai dienų. Tad panašu į tiesą.

HUAWEI WATCH GT 5 išmanusis laikrodis

Suderinamumas su telefonais

Nesvarbu, kokiu telefonu naudojatės – „EMUI“, „Android“ ar „iOS“ – galite būti ramūs, kad jūsų telefonas susidraugaus su „HUAWEI WATCH GT 5“. Asmeniškai išmėginau suporuoti laikrodį su dviem „Android“ telefonais, 13 ir 14 kartos operacinėmis sistemomis, veikia taip pat.

Apibendrinimas

Laikas, praleistas su „HUAWEI WATCH GT 5“, man neprailgo. Gal dėl patogaus dirželio, gal dėl malonios kūnui keraminės dangos, o gal todėl, kad jis tiesiog nepriekaištingai veikė visą bandymų laikotarpį ir aš jo visiškai nejutau ant riešo. Toks ir turi būti laikrodis.