Po pasaulį daug keliaujanti bei pati turizmo srityje dirbanti Vilma Stonienė pasakoja, kad „Romnesa“ yra ta vieta, kurios ji niekada nepraleidžia lankydamasi Druskininkuose.

„Ar tai būtų trumpa stotelė čia veikiančiame restorane ar ilgesnis poilsis su šeima sodyboje, šis pramogų ir poilsio kompleksas visada nustebina savo svetingumu bei kokybės ir kainos santykiu“, – sako moteris.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

Jaukūs ir tvarkingi kambariai už ypač patrauklią kainą

Moderni sodyba „Ignė“ – vieta, kurioje apsistoja į pramogų ir poilsio kompleksą „Romnesa“ atvykę poilsiautojai. Sodybą sudaro du pastatai – pagrindinis pastatas, kuriame gali apsistoti iki 48 asmenų, ir apartamentų pastatas, talpinantis iki 17 asmenų.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

„Pirmiausia ši sodyba stebina savo kainomis. Šiais laikais, kai Lietuvos kurortuose apsistoti kainuoja brangiau nei užsienio, standartinis vienvietis kambarys su visais patogumais pagrindiniame pastate nakčiai tekainuoja nuo 18 eurų, o standartinį dvivietį numerį su vonios kambariu galima gauti vos nuo 39 eurų nakčiai.

Žinoma, norintys prabangesnės viešnagės gali apsistoti apartamentų pastate, tačiau esame išbandę tiek brangiausius, tiek ir pigiausius variantus, ir, nepriklausomai nuo kainos, galiu pasakyti, kad visi kambariai labai tvarkingi ir jaukūs“, – sako V. Stonienė.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

Sodybos teritorijoje ramiam poilsiui galima rasti lauko poilsio zoną su lieptu ant Ratnyčios upelio kranto, čia pat ir pirtis su priepirčiu . Netoliese – didelė vaikų žaidimo aikštelė su batutu, sūpynėmis, smėlio dėže. Poilsiautojų patogumui įrengtos ir 4 elektromobilių įkrovimo stotelės.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

„Aplinka išties išpuoselėta ir sutvarkyta, daug žalumos, patogus priėjimas prie vandens, rami poilsiavietė. Vaikų žaidimo aikštelė aptverta, todėl joje saugu palikti savo mažuosius. Taip pat buvome maloniai nustebinti, kai registratūroje mums pasiūlė nuolaidas Druskininkuose veikiančiuose SPA ir pramogų parkuose“, – pasakoja V. Stonienė.

Jei už lango oras nelepina, ką veikti, rasite ir sodybos viduje. Čia įrengtas žaidimų kambarys su stalo futbolu, biliardu ir oro rituliu, o iš anksto užsirezervavus, galima gauti ir masažo paslaugas.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

Skonių kelionė neišvykus iš Lietuvos

Kiekvienos geros atostogos neįsivaizduojamos be gardžių patiekalų. Visai šalia sodybos stovi 100 metų senumo renovuotas malūnas, kuriame įsikūręs restoranas „Romnesa Druskininkai“. Čia gaminami įvairiausių pasaulio virtuvių patiekalai – nuo tradicinio lietuviško maisto iki Europos ir Azijos patiekalų.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

„Galiu pasakyti, kad su šeima esame išragavę kone visus šio restorano patiekalus. Porcijos didelės, maistas kokybiškas, o ir kainos nesikandžioja. Labai rekomenduočiau paragauti tailandietišką Tom Yum sriubą, ypač gardūs čia ir šonkauliukai, o labiausiai vasaros metu man patinka nepaprastai skani balta airano skonio sriuba su traškiomis keptomis bulvytėmis. Verta paminėti, kad šis restoranas veikia ir šalia Ignalinos, teko lankytis ir ten, todėl drąsiai sakau – patiekalų pasirinkimas ir kokybė identiška“, – tikina pašnekovė.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

Pasak jos, šis restoranas išsiskiria ne tik savo patiekalais, bet ir aplinka.

„Interjere dominuoja akmuo ir medis, todėl restoranas primena senovinę viduramžių taverną. Tačiau labiausiai, bent jau man, patinka, jog restorano terasa yra įrengta virš Ratnyčėlės upelio, todėl mėgaujantis puikiu maistu, galima matyti ir girdėti tekantį vandenį. Labai romantiška“, – sako V. Stonienė.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

Vienintelis toks pasaulyje

Sočiai ir skaniai pavalgius, metas edukacinėms veikloms. Ir čia vėl pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“ turi kuo nustebinti savo poilsiautojus. Sodyboje veikia vienintelis pasaulyje Šakočių muziejus, kuriame iki šiol eksponuojamas analogų neturintis šakotis – Guinnesso rekordininkas. Šakočio aukštis net 3 m 72 cm, o svoris – 86 kg.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

„Kadangi organizuoju poilsines keliones tiek lietuviams, tiek ir užsienio turistams Lietuvoje, galiu pasakyti, kad tai tikrai neeilinis muziejus mūsų šalyje. Čia žmonės fotografuojasi, filmuojasi, net ir lietuviams, kuriems šakotis yra įprastas desertas, muziejus bei jo eksponatai palieka didelį įspūdį. Na, o ką jau kalbėti apie užsieniečius, kuriems apskritai tai kažkas fantastiško“, – sako V. Stonienė.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

Čia ne tik galima apžiūrėti Guinnesso rekordininką, šakočių gaminimo įrangą ir kitus eksponatus, bet ir sudalyvauti edukacinėje šakočio kepimo programoje-degustacijoje, kurioje lankytojai, padedami konditerių, gamina šakočius, sužino jų atsiradimo istoriją, o vėliau iškeptus šakočius ragauja.

„Labai įdomus laiko praleidimas ir tuo pačiu susipažinimas su mūsų tradicijomis“, – neabejoja pašnekovė.

Tačiau net ir neįsigiję pramoginės degustacijos, neparagavę šakočio iš „Romnesos“ neišvyksite. „Kai pirmą kartą čia lankėmes, labai nustebome, kai mus nemokamai pavaišino gardžiu, šviežiu šakočiu“, – prisimena V. Stonienė.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

Tad jei lankotės Druskininkų apylinkėse ar planuojate poilsį Lietuvoje, turizmo ekspertė įsitikinusi, kad pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“ yra vieta, kuri tikrai turėtų atsirasti jūsų planuose. O jei mėgstate aktyvesnį poilsį ir planuojate išvyką prie vandens, apsvarstyti vertėtų ir Molėtų rajone įsikūrusio Mindūnų kempingo, kuris taip pat priklauso „Romnesai“, variantą.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

„Kaip tik šią vasarą mano vaikas su klase vyksta į stovyklą Mindūnų kempinge, kuriame yra puikios sąlygas poilsiui, pramogoms, vandens sportui ir kitoms veikloms gamtoje“, – sako V. Stonienė.

Pramogų ir poilsio kompleksas „Romnesa“

Daugiau apie „Romnesa“ apgyvendinimo paslaugas, restoraną ir pramogas rasite www.romnesa.lt