Technologijų gigantų augimo planai

Technologijų sektorius išlieka ambicingas, o tokie gigantai kaip „Microsoft“, „Alphabet“ ir „Amazon“ didina savo pelno projekcijas artimiausiems metams. Anot „Deloitte Center“, prognozuojamas vidutinis šių įmonių pelnų augimas išlieka 12-14 proc. per metus. Iš didžiųjų technologijų įmonių ypač išsiskiria „Nvidia“, kurios pajamos pernai padvigubėjo, o nuo 2020 m. išaugo beveik šešis kartus. Jos numatomas augimas per ateinantį 5 metų laikotarpį turėtų siekti apie 18-20 proc. per metus.

Šiai dienai technologijų įmonės jau generuoja apie 60 proc. bendro stambiausių JAV įmonių indekso pelno, tačiau ateityje dėl sparčios dirbtinio intelekto plėtros ši dalis galėtų didėti.

Remiantis „Grand View Research“ duomenimis, numatomas globalaus dirbtinio intelekto sektoriaus augimas iki 2030 m. sieks 36,6 proc. per metus, o JAV dirbtinio intelekto sektorius turėtų augti apie 19 proc. per metus. Pasak „J. P. Morgan“ analitikų, iki 2027 m. vien tik dirbtinio intelekto sektorius galėtų gauti iki 420 mlrd. JAV dolerių pelno.

Ilja Laurs

Lietuvos investuotojų galimybės globaliame kontekste

Lietuvos investuotojai vis aktyviau ieško galimybių investuoti globaliai. „Nextury Technology Fund“ leidžia investuoti į JAV technologijų įmonių akcijas ir ilgainiui auginti savo turtą neprisirišant prie Baltijos šalių regiono. Fondą prižiūri Lietuvos Bankas, o pagal savo rezultatus jis lenkia ne tik daugumą Baltijos šalyse veikiančių fondų, bet ir kitus Europoje veikiančius technologijų fondus bei populiariausius biržoje prekiaujamus fondus (ETF).

Investavimas reikalauja profesionalių žinių ir ilgalaikės patirties. „Nextury Technology Fund“ ekspertų komanda, kartu su fondo investicinio komiteto pirmininku Ilja Laurs, turinčiu daugiau nei 30 metų patirties investuojant į technologijas, deda visas pastangas auginti fondo valdomą turtą ir didinti investuotojų grąžą.

„J.P. Morgan“ analitikai teigia, kad dirbtinis intelektas dar tik pereina į antrąją vystymosi stadiją, o įmonės visame pasaulyje vis daugiau investuoja į dirbtinio intelekto infrastruktūrą, kas toliau skatina technologijų sektoriaus augimą. Istoriškai nė vienas sektorius per pastaruosius 50 metų neuždirbo tokios grąžos kaip technologijų sektorius.

„Nextury Technology Fund“ ir toliau siekia maksimalaus pelno savo investuotojams, išnaudodamas technologijų sektoriaus augimo galimybes ir globalias investavimo strategijas.

Šiandien į „Nextury Technology Fund“ galite investuoti nuo 50 EUR per valdymo įmonės „Synergy Finance“ platformą.