„Mano startas bendrovėje buvo paštomatų plėtros projektas Latvijoje, vėliau sekė Estija, o dabar analogišką projektą įgyvendinu Lietuvoje. Kiekvienoje šalyje buvo ir yra skirtingi iššūkiai, žmonės, požiūriai, todėl natūralu – skirtingi yra ir problemų sprendimo būdai. Tokia iššūkių ir galimų sprendimų įvairovė man labai patinka: ji užveda ir motyvuoja”, – pasakoja pašnekovė.

V. Čivilytė sako, jog save laiko ne į procesą, o į rezultatą orientuota darbuotoja, todėl labai vertina, kad dabartinėje bendrovėje jos darbas yra visiškai nemonotoniškas, o kelių ir būdų pasiekti galutinį tikslą yra labai įvairių.

Venipak

„Taip, žinau, kad laiko, apimties, biudžeto planavimas ir valdymas, galiausiai rezultatų užtikrinimas yra viena svarbiausių projektų vadovo atsakomybių, tačiau mane intriguoja, o šį darbą paverčia dar įdomesniu tai, kad galimi skirtingi būdai tikslui pasiekti: jei nepasiteisina tradicinis, galima ieškoti kito, trečio, ketvirto. Kartais projekto įgyvendinimas būna paprastas ir sklandus, kitąkart – su galybe pačių netikėčiausių iššūkių. Paradoksas, bet kuomet projekto įgyvendinimas būna sudėtingas ir nestandartinis, kai tenka ieškoti išeities iš atrodo beviltiškos padėties, būtent tuomet sėkmingai pasiekta finišo tiesioji mane džiugina labiausiai”, – tikina „Venipak“ projektų vadovė.

Vienija vertybės

V. Čivilytė pasakoja, kad jos apsisprendimas dirbti būtent šioje bendrovėje buvo ir netikėtas, ir logiškas. Esą pabaigusi inžinerinius mokslus ilgai dirbo nekilnojamojo turto pardavimų srityje, tačiau prieš dvejus metus nusprendė, jog čia padarė viską ką galėjo, todėl norėjo kardinalių darbo pasikeitimų.

„Kodėl atėjau būtent į „Venipak"? Nes kone idealiai sutapo mano ir darbdavio požiūris į darbą. Čia mačiau galimybę save labiau realizuoti, augti profesine prasme, išmokti naujų dalykų. Kadangi esu „rezultato žmogus”, iš karto pajutau, kur ir kaip galiu duoti naudą šiai įmonei, o esminis momentas buvo tai, kad jau per pirmąjį pokalbį su darbdaviu supratau, kad sutampa mūsų vertybės, supratimas kaip darbas turi būti padarytas”, – sako V. Čivilytė.

Vita Čivilytė

„Tolesnei veiklai čia mane įkvepia, kad bendrovė labai aiškiai parodo, kad pasitiki tavimi, vadovai girdi, ką jiems sakai. Jei turi idėją, gali ne tik ją įvardinti, bet ir įgyvendinti. Įmonė geranoriškai atsižvelgia į pastabas, komentarus, pageidavimus. Nėra taip, kad išsakai mintis ir niekas nevyksta – pas mus viskas iš karto pradeda judėti, atsiranda reikalingi pokyčiai, todėl galiausiai matai savo atnešama naudą įmonei”, – priduria pašnekovė.

Komandinis darbas – efektyvesnis

Pasak V. Čivilytės, net pats sėkmingiausias projektų vadovas gerų rezultatų nepasieks, jei šalia nebus bendradarbiaujančios komandos, o tokią anot jos, rado „Venipak“ ir ji su metais tik didėja ir stiprėja.

„Aišku, projektų vadovas turi būti pajėgus suprasti viso projekto kontekstą. Jam nereikia išmanyti konkrečių detalių, tačiau suvokti projekto esmę ir mokėti ją paaiškinti kitiems – būtina. Vis dėlto, nesame visažiniai, todėl bent jau pas mus kolektyvas yra bendradarbiaujantis, draugiškas, vienas kitam padedantis. Mane įkvepia tai, kad jeigu aš kažko nežinau konkrečiame projekte, kolegos būtinai pagelbės: taip mes mokomės vieni iš kitų, dalinamės savo patirtimi ir kompetencijomis, o visi kartu augame kaip komanda. Be to, pastebėjau, kad nauji žmonės į mūsų darbo aplinką įsilieja labai greitai. Kodėl? Todėl, kad visi yra suinteresuoti greitesne žmogaus adaptacija, nes taip jis greičiau prisidės prie bendro rezultato”, – aiškina pašnekovė.

Vita Čivilytė

V. Čivilytė pabrėžia, kad nors bendrovė sparčiai plečiasi, įmonė yra labai gerai struktūruota, o darbuotojai aiškiai žino, ką ir kaip turi daryti, kokia yra jų atsakomybė, todėl čia jie gali geriausiai išnaudoti savo stipriąsias puses – visapusiškai save realizuoti.

„Būdama auganti ir inovatyvi bendrovė, „Venipak” įgyvendina tikrai daug projektų. Pavyzdžiui, mano darbas yra šaunus tuo, kad jame dalyvauju nuo pradžios iki pabaigos: nuo pradinės idėjos apibrėžimo, sugalvojimo kaip viską galima padaryti iki galutinio projekto įgyvendinimo. Kaip tik šiuo metu dirbu su didelės apimties projektu, susijusiu su mūsų paštomatų tinklo plėtra. Sprendžiu, kur turi būti pastatyti paštomatai, bendrauju su partneriais dėl atitinkamų vietų pasirinkimo, sąlygų suderinimo, elektros atvedimo, pačių paštomatų gamybos, sutarčių pasirašymo, kol galiausiai fizinis paštomatas atsiranda konkrečioje vietoje”, – sako „Venipak“ projektų vadove dirbanti Vita.