„Vilpra" prekių grupės vadovas Emilis Stankevičius sako, kad „Gree" Amber Nordic šilumos siurbliai sukuria idealų komfortą namuose visais metų laikais, ypač efektyviai šildo ir turi virusus ore naikinantį jonizatorių. Juos galima įrengti ir labai didelėse, ir net labai mažose patalpose, o atsiperkamumas matomas iš karto.

„Realus pavyzdys: mažus vaikus auginančiai šeimai įrengėme „Gree" Amber Nordic šilumos siurblį. Šalčiausiu šiame amžiuje jau pripažintą rugsėjį, kai centrinis šildymas daugiabutyje dar nebuvo įjungtas, komfortiškos temperatūros palaikymui bute šilumos siurblys per 5 dienas suvartojo vos 7 kWh. Lauke tuo metu dienomis buvo apie 14-15°C laipsnių šilumos, naktimis – 9-10°C", – pasakoja vienos didžiausių Lietuvoje šildymo, kondicionavimo, vėdinimo sistemomis ir alternatyvios energijos įranga prekiaujančių įmonių atstovas.

Kone taupiausias būdas šildyti patalpas

Naudojant šilumos siurblį oras-oras, aiškina E. Stankevičius, šiluma paimama iš lauko oro ir šaltnešio pagalba per vidinės dalies šilumokaitį ventiliatoriais tolygiai perduodama į patalpą. Taip užtikrintai tiekiamas šiltas ir tinkamos drėgmės oras.

Oras-oras šilumos siurbliai, pasak „Vilpra" atstovo, išsiskiria itin paprastu įrengimu.

„Ši sistema puikiai suderinama su dujiniu, elektriniu, židinio, krosnelės ir kitais šildymo sprendimais. Ją naudojant kaip papildomą šildymo sistemos elementą, galima efektyviai sumažinti šildymo išlaidas. Pavyzdžiui, nesant didelei žvarbai lauke, bute, kuriame įmanoma reguliuoti temperatūrą, galima pilnai užsukti radiatorius ir vis tiek mėgautis jaukia šiluma", – apie oras-oras šilumos siurblių privalumus kalba E. Stankevičius.

Tai, sako jis, laikoma kone pigiausiu būdu šildyti patalpas – „Gree" Amber Nordic oras-oras šilumos siurblys įvertintas ypatingai aukštais energetinio efektyvumo ir našumo koeficientais.

„Šios sistemos energetinė klasė šildant siekia A+++. Naudingo veikimo sezoninis koeficientas taip pat yra vienas aukščiausių rinkoje – SEER/SCOP (iki 8,5/5,7). SEER reiškia bendrą įrenginio energijos vartojimo efektyvumo koeficientą per visą vėsinimo sezoną. Jis apskaičiuojamas norminį metinį vėsinimo poreikį padalijant iš metinių elektros energijos sąnaudų vėsinimui. Tuo tarpu SCOP yra bendras įrenginio veiksmingumo koeficientas, atitinkantis visą nustatytą šildymo sezoną. Jis apskaičiuojamas norminį metinį šildymo poreikį padalijant iš metinių elektros energijos sąnaudų šildymui. Tokie parametrai užtikrina efektyvų šildymą net iki minus 30°C, beveik neprarandant šildymo galios. Tai reiškia, kad net per didžiausius šalčius būna užtikrintas šildymas", – aiškina E. Stankevičius.

Taupyti energiją naudojant šiuos siurblius leidžia ir moderni valdymo sistema. „Gree" Amber Nordic šilumos siurblius galima valdyti per nuotolį internetu, užprogramuojant reikiamą temperatūrą ir nesant namuose.

„Darbo metu ar bet kada, kai namuose nieko nėra, pasinaudojus „+8°C" palaikymo funkcija, galima palaikyti žemesnę vidaus temperatūrą ir taip ženkliai taupyti elektros energiją. Tai ypač aktualu sistemą naudojantiems sodybose ar patalpose, kuriose rečiau lankosi. Norint grįžti į šiltus namus, galima iš anksto padidinti galingumą per išmaniąją programėlę, o „TURBO" funkcija patalpas sušildys dar greičiau", – pasakoja „Vilpra" atstovas.

Alternatyvų ieško visi, argumentai skiriasi

Priklausomai nuo galingumo, nuo 1 000 eurų kainuojančią oras-oras šildymo sistemą, pasak E. Stankevičiaus, šiandien renkasi ir itin atidžiai planuojantys savo išlaidas, ir gaunantys didesnes pajamas.

„Oras-oras šilumos siurbliai įperkami daugeliui, tačiau sprendimą juos įsigyti dažnai lemia netgi ne kaina. Pavyzdžiui, dujinį šildymą įsirengęs žmogus šiandien gyvena tokioje geopolitinėje aplinkoje, kad jau nėra tikras, kas jo laukia ateityje. Tad norėdami apsidrausti ir būti tikri, kad neliks be šildymo, renkasi oras-oras šildymo sistemas", – sako specialistas.

Šią alternatyvą įprastiems šildymo būdams taip pat renkasi ir besirūpinantys savo sveikata bei švaresne aplinka.

„Patalpų orą sausinančių kietojo kuro katilų aukso amžius baigėsi: žmonės pradeda suprasti, kad toks šildymas gali įtakoti odos sausumą, nuovargį, pabloginti miego kokybę. Oro-oras šilumos siurbliai į aplinką neišskiria nei CO2, nei kitų žmogaus sveikatai ir aplinkai pavojingų junginių. Kadangi šildymo metu siurbliai tik išgrynina energiją ir atiduoda šilumą, lyginant su kitomis šildymo sistemomis, sunaudoja kur kas mažiau resursų ir taip tausoja gamtą", – apie šildymo įtaką sveikatai ir aplinkai kalba pašnekovas.

Vasarą veikia kaip kondicionieriai

Šilumos siurbliai oras-oras, sako E. Stankevičius, naudingi ne tik šaltuoju sezonu. Jie taip pat tarnauja šiltuoju metų laiku, ypač dabar, kai šylant klimatui vasaros tampa vis karštesnės – tokius šilumos siurblius galima naudoti kaip oro kondicionierius.

„Kiekvieną vasarą tampa vis sunkiau užtikrinti gaivų ir vėsų orą patalpose – įprasti ventiliatoriai nebegelbsti. Tuo tarpu „Gree" Amber Nordic šilumos siurblys gali veikti kaip kondicionierius: jis vėsina patalpas ir kartu saugo nuo perteklinės drėgmės", – aiškina E. Stankevičius.

Tylus šių oras-oras šilumos siurblių veikimas, pasak „Vilpra" atstovo, sukuria įspūdį, kad įrenginio namuose net nėra. Silpniausiu greičiu veikiančio „Gree" Amber Nordic siurblio ventiliatoriaus triukšmo lygis siekia vos 18 dBA (decibelų). Palyginimui, šnabždesys matuojamas 30 dBA, o tyli bibliotekos aplinka – 40 dBA.

Unikali šilto ar vėsaus oro srauto nukreipimo tiesiai į žmogų funkcija „I Feel" (liet. aš jaučiu) – dar vienas „Gree" Amber Nordic šilumos siurblių išskirtinumas. Įprastu režimu šilumos siurblys tolygiai vėsina arba šildo visą patalpą, o „I Feel" funkcija komfortą pirmiausiai sudaro ten, kur padėtas nuotolinio valdymo pultelis – paprastai šalia jo būna ir žmogus.

„Kiekvieną kviečiu apsilankyti arčiausiai esančiame „Vilpra" salone arba su įmonės specialistais susisiekti el. paštu ar telefonu. Esame pasirengę patarti ir atsakyti į visus su sistemos pasirinkimu, montavimu, priežiūra ar eksploatacija susijusius klausimus", – sako E. Stankevičius.

Arčiausiai esančios „Vilpra" atstovybės adresą galima pasitikrinti čia, taip pat susisiekti telefonu:

+370 656 75421 arba el. paštu: info@vilpra.lt