Vasaros pabaigoje „Mano BŪSTO“ kartu su portalu TV3.lt surengė išskirtinį konkursą, skirtą visiems Lietuvos gyventojams, norintiems pasidžiaugti savo daugiabučio kiemo grožiu. Šis konkursas ne tik suteikė galimybę pasidžiaugti savo gražia aplinka, bet ir paskatino bendruomenes susivienyti bei kurti jaukią aplinką daugiabučių gyventojams.

Konkursas sulaukė didžiulio susidomėjimo – gyventojai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių aktyviai siuntė savo kiemų nuotraukas bei kvietė bendruomenes balsuoti. Dėl galimybės laimėti prizą kovėsi daugybė gyventojų, o balsavimas įgavo didelį pagreitį.

Paaiškėjo, kur žydi gražiausias gėlynas prie daugiabučio

Konkursui einant į pabaigą vienvaldžiu lyderiu ir nugalėtojų tapo Gintautas Šimkus iš Panevėžio, balsų skaičiumi gerokai pralenkęs kitus dalyvius. Ne vienus metus panevėžiečio puoselėjamas gėlynas išties vertas dėmesio ir net primena visą botanikos sodą. Tai jau trečias kartas, kai G.Šimkaus prižiūrimas gėlynas pripažintas gražiausiu Lietuvoje.

Paaiškėjo, kur žydi gražiausias gėlynas prie daugiabučio

Gintautas yra policijos veteranas ir pripažintas Lietuvos laisvės gynėjas, šiuo metu yra pensininkas, tačiau iki šiol aktyviai rūpinasi savo gyvenamąja aplinka ir džiugina savo kaimynus gražia kiemo erdve. Jo kiemas sulaukė didžiulio palaikymo ir surinko net 663 balsus.

„Esu laimingas, kai pamatau džiaugsmo, nuostabos, susižavėjimo kupinas sodo lankytojų akis. Nepriekaištingas vaizdas pro buto langus, galimybė dalyvauti edukacijoje, dalinantis savo patirtimi ir idėjomis yra mano stimulas ir toliau kurti grožį. Gal dėl to, kad mano puoselėjamas „Debesų sodas“ laimėjo jau visą eilę gražiausiai tvarkomos aplinkos, gražiausio gėlyno įvairius konkursus, organizuotus ne tik Panevėžyje, bet ir visos šalies mastu“, - sako G.Šimkus.

Paaiškėjo, kur žydi gražiausias gėlynas prie daugiabučio

Prizą nugalėtojui asmeniškai įteikė „Mano BŪSTO“ Panevėžio regiono vadovas Ipolitas Skukauskas.

„Smagu, kad mūsų mieste gyvena tokie iniciatyvūs ir estetiką šalia namų kuriantys žmonės, tokie kaip Gintautas. Jo triūsas yra puikus pavyzdys, kad net ir šalia daugiabučių namų galima sukurti tikrą grožio oazę, žavinčią ne tik namo gyventojus, bet ir visus praeivius“, - teigė I.Skukauskas.

Paaiškėjo, kur žydi gražiausias gėlynas prie daugiabučio

Konkurso tikslas buvo atrinkti gražiausią daugiabučio kiemą visoje šalyje. Dalyviai turėjo galimybę nuo 2024 m. rugpjūčio 19 d. iki rugsėjo 30 d. dalintis savo kiemų nuotraukomis, rinkti balsus ir laimėti vertingą prizą – 200 eurų vertės „Senukų“ dovanų kuponą.

Mano BŪSTAS“ ir TV3.lt džiaugiasi konkurso sėkme bei planuoja toliau rengti panašias iniciatyvas, kurios skatintų gyventojus aktyviai puoselėti savo gyvenamąją aplinką bei stiprinti bendruomeniškumą.