Išankstinius „Google Pixel 9“ serijos užsakymus galima pateikti „Telia“ internetinėje parduotuvėje nuo rugpjūčio 13 d., o oficiali prekyba „Pixel 9“ ir „Pixel 9 Pro XL“ įrenginiais prasidės rugpjūčio 22 d. „Pixel 9 Pro“ į Lietuvą atvyks kiek vėliau. Kartu su naujaisiais „Google“ telefonais taip pat bus galima įsigyti „Pixel Watch 3“ išmanųjį laikrodį ir „Pixel Buds Pro 2“ belaides ausines – šie prietaisai „Telia“ salonus pasieks rudens pradžioje.

„Visame pasaulyje technologijų žinovų vertinami „Google Pixel“ telefonai Lietuvos gyventojams ilgus metus buvo lyg uždraustas vaisius – norintiems įsigyti įrenginius tekdavo juos siųstis iš užsienio ar pirkti iš neoficialių perpardavėjų. Tapę oficialiais „Google“ partneriais Lietuvoje, savo klientams galėsime užtikrinti sklandų „Pixel 9“ įrenginių veikimą tinkle ir visas oficialias garantijas. Tikime, kad pažangiausiomis funkcijomis aprūpinti „Google“ flagmanai Lietuvos išmaniųjų telefonų rinkoje taps šviežiu oro gūsiu ir solidžia alternatyva pageidaujantiems išbandyti kažką nauja“, – sako „Telia“ mobiliųjų įrenginių vadovas Jonas Puodžius.

Konkurentus lenkiantis išmanumas

Nuo pat „Google Pixel“ serijos debiuto 2016 m. šie telefonai garsėja unikaliomis savo programinės įrangos funkcijomis. Kadangi „Android“ operacinę sistemą (OS) kuria „Google“, „Pixel“ įrenginiai pirmieji gauna sistemos atnaujinimus. Dalis OS naujovių neretai taip ir lieka prieinami tik „Pixel“ telefonų savininkams, o kitų gamintojų išmaniuosius pasiekia tik po kurio laiko ir kiek „apkarpytomis“ versijomis.

Ilgiau palaikę įjungimo mygtuką, šių išmaniųjų savininkai taip pat galės iškviesti „Gemini“, kad jis padėtų su pačiomis įvairiausiomis rašymo, mokymosi ar kitomis užduotimis, o pats DI robotas stengsis aktyviai prisidėti prie vartotojo darbotvarkės planavimo. Pavyzdžiui, gavus „Gmail“ elektroninį laišką su kvietimu į vakarėlį, „Gemini“ pasinaudos jame pateikta informacija, kad padėtų rasti pakeliui esančią gėlių parduotuvę.

„Šios sumanios inovacijos toli gražu nėra vienintelės. „Google“ įsipareigoja „Pixel 9“ serijai net septynerius metus teikti „Android“ operacinės sistemos, DI funkcijų ir saugos atnaujinimus. Dėl šios priežasties „Pixel 9“ serijos įrenginiai tampa vienu tvariausių pasirinkimų išmaniojo telefono dažnai keisti nelinkusiems vartotojams“, – įsitikinęs J. Puodžius

Tobulos nuotraukos – tiek tamsoje, tiek su kitais žmonėmis

„Google“ naujuosius „Pixel 9“ taip pat aprūpino daugybe fotografavimą palengvinančių išmanių funkcijų. „Add Me“ įgalina užfiksuoti grupinę nuotrauką su visais pageidaujamais asmeninis, įskaitant fotografuojantįjį – tam nebereikia trikojo stovo ar prašyti nepažįstamųjų pagalbos. Iš pagrindų atnaujintas „Panorama“ funkcionalumas užtikrina itin detalias nuotraukas net ir esant prastam apšvietimui. Padedant jai, naujieji „Pixel 9“ gebės pasiūlyti pačios aukščiausios kokybės panoraminius kadrus išmaniųjų telefonų rinkoje.

Tuo metu jau įamžinus nuotrauką, „Magic Editor“ gebės automatiškai parinkti geresnį jos kampą, kai „Best Take“ funkcija, sujungdama keletą panašių grupinių nuotraukų į vieną, suranda arba leidžia vartotojui pačiam išrinkti kadrą, kuriame visų pozuojančiųjų veido išraiškos yra pačios gražiausios.

Ypatingas lustas

Kitas „Pixel 9“ išskirtinumas – unikalus lustas. Priešingai nei kiti išmaniųjų telefonų gamintojai, Bendrovė į savo gaminamus įrenginius montuoja savo pačios kuriamus „Tensor“ lustus, kurie išplečia „Pixel“ kameros galimybes bei užtikriną ilgesnį baterijų veikimą.

„Nuosavas procesorius leidžia „Pixel“ išmaniuosiuose įgyvendinti techniškai itin sudėtingų užduočių atlikimą ir įgalina efektyvų pažangių DI modelių veikimą. „Pixel 9“ geba be interneto versti užsienio kalba parašytą tekstą, nuotraukoje atskirti žmogų nuo medžio, atpažinti, ar užfiksuotas kadras įamžintas aiškiai, o jeigu ne – ištaisyti susiliejusį vaizdą, pasitelkiant DI“, – privalumus vardina ekspertas.

„Tensor G4“ lustų rinkinys buvo papildomai patobulintas, todėl žaidžiant žaidimus ar atliekant kitas didelio intensyvumo užduotis, telefonai mažiau kais ir eikvos mažiau energijos. Naujieji „Google“ išmanieji taip pat aprūpinti didesniu operatyviosios atminties (RAM) kiekiu, kuris reikalingas sklandžiam DI modelių veikimui. „Pixel 9“ standartiškai turės 12 gigabaitų RAM, o „Pixel 9 Pro“ ir „Pixel 9 Pro XL“ – 16 GB.

Prekyboje bus visa „Pixel“ ekosistema

„Telia“ mobiliųjų įrenginių vadovas J. Puodžius atskleidžia, jog kartu su „Pixel“ išmaniaisiais telefonais „Telia“ asortimente atsiras ir kiti „Google“ produktai – „Pixel Watch 3“ išmanusis laikrodis ir „Pixel Buds Pro 2“ ausinės.

„Pixel Watch 3“ išsiskiria dideliu ir šviesiu ekranu bei sparčiu įkrovimu. Taip pat naujasis įrenginys gali pasigirti 24 val. laikančiu akumuliatoriumi naudojant „Visada veikiančio ekrano“ funkciją. Vis dėlto stipriausios šio produkto pusės atsiskleis naudojant jį fizinės veiklos stebėjimui. Bendradarbiaujant su „Fitbit“ kurtas virtualus treneris realiu laiku leis gauti įžvalgas apie savo pažangą, atsakys į klausimus, ar esame pasiruošęs sudėtingai treniruotei, ar pirmenybę turėtumėte teikti atsigavimui, o „Kardio krūvio“ funkcija suteiks galimybę keisti treniruotės intensyvumą pagal širdies darbą.

Kartu su „Pixel 9“ debiutavusios „Pixel Buds Pro 2“ ausinės gali apdoroti garsą 90 kartų greičiau už jo greitį ir dvigubai geriau slopinti triukšmą. Taip pat šios ausinės yra pirmosios, kuriose montuojamas „Tensor A1“ lustas, joms suteikiantis įvairias išmanias „Google AI“ funkcijas.