Pasaulio sveikatos organizacija vaikams nuo 3 iki 5 metų rekomenduoja per dieną fiziškai aktyviems būti bent 180 minučių, iš kurių 60 min. yra vidutinio ar sunkaus fizinio aktyvumo. Balansinis dviratis yra puikus būdas tai įgyvendinti. Kaskart važinėdami balansiniu dviračiu vaikai mankštinasi, taigi jiems tai yra ne tik smagi pramoga, bet ir puikus būdas judėti bei ugdyti sveiko gyvenimo įpročius.

Pusiausvyrą lavinantys balansiniai dviračiai bėgant metams tapo vis populiaresnė ir tėvų pamėgta alternatyva įprastiems prie dviračių pritvirtintiems treniruočių ratukams. Su balansiniu dviračiu vaikams lengva važinėti, o ir naudotis jais gali daug anksčiau nei sėsti ant įprasto dviračio su pedalais.

„Balansinis dviratis – puiki transporto priemonė kiekvienam vaikui. Skatina kasdien judėti, lavina stambiąją motoriką, o taip pat yra ir puikus būdas supažindinti mažus vaikus su dviračio važinėjimo džiaugsmu, kai mažieji dar nėra pakankamai dideli minti standartinį dviratį su pedalais“, – sako vaikų prekių parduotuvės „Little goose“, esančios Ogmios mieste Vilniuje, pardavimų vadovė Ieva Martinkutė.

Nuo kelių metų galima pradėti?

Vaikai pradėti naudotis balansiniais dviratukais gali tarp 18 mėnesių – dviejų metų ir gali jais važinėti net iki 5 metų. Žinoma, labai svarbu atkreipti dėmesį į kiekvieno vaiko raidą. Gali būti, kad jei 18 mėnesių mažylis neseniai išmoko vaikščioti, jis dar nebus pasiruošęs sėsti ant balansinio dviratuko. Išmokę važiuoti balansiniu dviračiu, ant tradicinio dviračio su pedalais vaikai dažnai sėdasi nuo 4-5 metų.

„Renkant savo vaikams balansinį dviratuką labai svarbu atkreipti dėmesį į balansinio dviračio dydį. 2-5 metų vaikai auga labai greitai, tad geriausia rinktis tokį dviratuką, kuris galėtų augti kartu su vaiku – būtų galimybė reguliuoti jo sėdynės, vairo aukštį. Visada, prieš perkant dviratį, siūlome atvykti į mūsų parduotuvę, kur vaikai galės jį „pasimatuoti“ – pabandys atsisėsti, pavažiuoti, o konsultantai papasakos, kaip surinkti dviratuką, kaip sureguliuoti, kad tiktų jūsų vaikui. O taip pat padės išrinkti ir šalmą – būtiną apsaugą važiuojant bet kuria transporto priemone“, – pataria vadovė.

Aukšta kokybė ir gamintojo garantija

Balansinių dviračių būna įvairių, tačiau patariama rinktis tokį, kuris pagamintas iš aukštos kokybės, patvarių, nelūžtančių medžiagų. Mažiausia ko tėvai nori, tai rizikuoti savo vaikų sveikata. Todėl geriausia renkantis dviratį atkreipti dėmesį į jo gamintoją – kokias medžiagas naudoja, kokiais principais vadovaujasi dviračių gamyboje.

„Banwood“ balansiniai dviračiai ir vaikiški šalmai tikrai tapo mūsų klientų favoritais. Tai tvirtas, kokybiškas, tvariai gaminamas dviratis, įkvėptas skandinaviško dizaino. Dviratis pagamintas iš aukščiausios kokybės plieno, turi ergonomišką, labai patogią odinę sėdynę, pripučiamus ratus, skambutį ir žavų krepšelį mylimiausiam žaisliniam draugui. Dviračio sėdynės ir vairo aukštis reguliuojasi. Tai išties tobulas pirmasis dviratis kiekvienam vaikui, kuriame atsispindi pagrindinės gamintojo vertybės – saugumas, aukščiausia kokybė bei klasikinis dizainas“, – dalijasi I. Martinkutė.

Vilniuje, Ogmios mieste, įsikūręs išskirtinių vaikų prekių butikas „Little goose“ neseniai atšventė keturių metų gimtadienį.