Palanga Palangai nelygi

Populiariausiuose skelbimų portaluose įvedus Palangos miesto kriterijų, stebina labai skirtinga šiuo metu pasiūloje esančių būstų kainodara, svyruojanti nuo 2 tūkst. iki 20 tūkst. eurų už kvadratą. „Nter Asset Management“ NT investicijų vadovės Rositos Kucevičienės teigimu, šiuos skirtumus lemia ne tik parduodamo NT kokybiniai parametrai, bet visų pirma – labai skirtingai žmonių vertinamos skirtingos Palangos miesto bei jo prieigų lokacijos.

„Nter Asset Management“ NT investicijų vadovė Rosita Kucevičienė

„Pastarąjį dešimtmetį stebime intensyvią Palangos NT sektoriaus plėtrą. Į šiaurę nuo Palangos centro iki pat Šventosios gana chaotiškai auga nauji kvartalai butų, kotedžų, pramogų zonų ir automobilių parkavimo aikščių, vis aktyviau besikėsinančių į žaliąją, ramiąją, harmoningąją pajūrio dvasią“, - teigia R. Kucevičienė: „Didelė pasiūla šiose zonose yra kontrastas palyginti su kita – deficitine – Palangos dalimi nuo Palangos tilto į pietus iki Birutės parko.“

Pasak specialistės, nekilnojamojo turto kainos prestižinėje pietinėje populiariausio Lietuvos kurorto dalyje gerokai skiriasi nuo siūlomų objektų Vanagupėje, Kunigiškėse ar juolab Šventosios prieigose. Žemės lopinėlyje tarp Basanavičiaus g., Meilės alėjos ir Vytauto g. nekilnojamojo turto paklausa nuolatos auga, o pasiūla kaip tik mažėja. Dauguma parduodamų atostogų apartamentų naujuose projektuose jau prieš kelerius metus buvo graibstomi po 10 tūkst. Eur už kvadratą ir dar didesnėmis kainomis.

„Nter Asset Management“ vystomi projektai Palangoje

„Tai yra geidžiamiausia, istorija, ramybe ir prabanga alsuojanti Palangos dalis, pamažu tampanti uždaru pasauliu. Žemės kaina čia nepriklausomai nuo ekonominės padėties šalyje nuolat kyla, o aktyvios statybos stipriai ribojamos. Žmonės, skiriantys, kas yra tikroji Palanga ir galintys sau ją leisti, į antruosius namus investuoja būtent čia, nes jiems rūpi, kiek jų būstas tokioje vietoje bus vertas po penkerių ar dešimties metų“, - teigia Rosita Kucevičienė.

Svajodami neužmiršta skaičiuoti

Bene paskutiniai du vienas greta kito vystomi projektai „tikrojoje“ Palangoje, kuriuose vis dar galima įsigyti apartamentus už mažesnes kainas (nuo 3700 Eur už kv. m.), yra „Palangos Panorama“ ir „Palangos Ašis“.

„Nter Asset Management“ vystomi projektai Palangoje

„Palangos Panorama“ – tai rekonstruotame epochiniame „Neringos“ poilsio namų pastate kuriami apartamentai, kuriuos renkasi didesnės kvadratūros, erdvių balkonų ir vitrininių langų su neprilygstamais panoraminiais vaizdais ieškantys poilsiautojai. Projekte dar liko keliolika 57-79 kv. metrų ploto 2-3 kambarių apartamentų, taip pat – paskutiniai du vienetai išskirtinių 85 kv. m penthouse tipo apartamentų su kvapą gniaužiančiais pajūrio vaizdais pro langus. Labai tikėtina, kad 11 pastato aukšte suplanuoti penthauzai šioje prestižinėje kurorto vietoje niekada neturės pakaitalų jau vien dėl čia galiojančių griežtų aukštingumo ribojimų.

„Nter Asset Management“ vystomi projektai Palangoje

Nekilnojamojo turto ieškančiųjų dėmesį traukia ir šalia „Palangos Panoramos“ iškilęs mažaaukštės statybos daugiabučių trio „Palangos ašis“. Kaip atvirauja R. Kucevičienė, šiame projekte patys populiariausi yra vidutinio ir mažesnio – nuo 43 kv. m ploto būstai. Rinkdamiesi „Palangos ašį“, pirkėjai siekia suderinti ramų šeimos poilsį su galimybe pasiekti visas svarbiausias Palangos vietas pėsčiomis, o svarbiausia – užsitikrinti saugų turto vertės augimą ir gauti gerą investicinę grąžą, kai įsigytą būstą pasirenkama išnuomoti.

„Nter Asset Management“ vystomi projektai Palangoje

„Atvykusieji apžiūrėti šių dviejų projektų iš karto pajunta, kuris atitinka jų viziją. Tačiau abiem atvejais didžiulis dėmesys kreipiamas į kvadrato kainą, kuri čia, lyginant su alternatyvomis šioje prestižinėje lokacijoje, yra santykinai mažesnė“, - teigia Nter atstovė: „Lietuvos pajūrio NT rinkoje visi ilgą laiką buvo įpratę taikytis į pirkėjų emocijas. Tačiau mūsų praktika rodo, kad apeliavimas į šaltą protą ir racionalius argumentus yra ne tik sąžininga, bet ir perspektyvesnė pardavimų strategija.“

„Nter Asset Management“ vystomi projektai Palangoje

Projekto vystytojas

Apartamentų kompleksus „Palangos panorama“ ir „Palangos ašis“ valdo investicijų valdymo bendrovei ,,Nter Asset Management“ priklausantis fondas ,,Nter Opportunity Fund I“.

„Nter Asset Management“ (anksčiau ‒ „Orion Asset Management“)daugiau nei 20 metų veikianti, Lietuvos banko prižiūrima įmonė, valdanti 14 kolektyvinio investavimo subjektų, kurios bendras valdomas turtas viršija 150 mln. eurų. Bendrovės valdomi fondai investuoja Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje ir JAV. Bendrovė vykdo veiklą pagal alternatyviųjų kolektyvinio investavimo subjektų valdymo įmonės (AKISVĮ) licenciją.

Daugiau informacijos - projekto interneto svetainėje.