„Kempinski“ viešbutyje įkurta erdvė „Dukes Gastrobar“ – jaukumo ir prabangos, europietiško stiliaus ir išskirtinio dėmesingumo svečiui dermė. Čia galima ne tik pavalgyti, bet ir prašyti tokio kokteilio, kokio nėra jokiame meniu: barmenai pasiruošę suderinti netikėčiausius skonius, o paprašius suplaks gėrimą, apie kokį girdėjote pasaulinio garso serialuose.

Kokybė dera su jaukumu: išskirtinis maistas iki vidurnakčio ir dėmesio verti kokteiliai

„Dukes Gastrobar“ galima susitikti su verslo partneriais, pavakarieniauti su šeima ar praleisti laiką su draugais. Dienos metu čia lauks kava ir desertai, o vakarą galima leisti su kokiu kitu gėrimu rankoje, pro arkinius langus žvelgiant į sostinės širdį – Katedrą.

 Dukes Gastrobar meniu. Geltonpelekio tuno ale Nicoise

Patiekalų pasiūla pasitiks visai kitokia nei „Telegrafo“ restorane: gastrobaro meniu (jį rasite ČIA)yra universalus, kad iš bet kurio pasaulio kampelio atvykęs svečias rastų savo favoritus. Meniu puikuojasi tokie patiekalai, kaip salotos, mėsainis, jautienos kepsnys, makaronai, visa tai pagaminta „Kempinski“ virtuvės šefų. Virtuvė dirba kasdien nuo 12 val. iki 00 val., tai – viena iš nedaugelio vietų Vilniaus centre, kur maistą galima užsisakyti iki vidurnakčio, o kokteilius – iki 1 val. nakties.

„Kempinski“ viešbutis garsėja kokybe ir išskirtiniu aptarnavimu. Aukšto lygio aptarnavimas mums reiškia ne tik standartų laikymąsi, bet ir supratingumą, rūpestį, nuoširdumą ir gebėjimą atsižvelgti į svečio pageidavimus. Juk iš to ir susideda svetingumas, ar ne taip? O gebėjimas gėrimus patiekti greitai, kokybiškai ir stilingai – tik dar vienas pliusas. Maistas ir gėrimai čia visada bus aukščiausios kokybės, net ir 12 valandą nakties“, – drąsiai pažada „Dukes Gastrobar“ vadovas Aurimas Kazulėnas, pelnęs ne vieną apdovanojimą įvairiuose kokteilių čempionatuose ir viešbučio vardui atstovavęs užsienyje.

 Dukes Gastrobar Baro vadovas Aurimas Kazulėnas

Keturios erdvės visiems norams

Iki šiol nedrįsusiems įkelti kojos į „Kempinski“, A. Kazulėnas kviečia tai būtinai padaryti, nes keturios skirtingos erdvės užtikrins, kad kiekvieno svečio norai būtų išpildyti su kaupu:

„Vos įėjus į viešbutį, jus pasitiks prabangi „Kempinski“ vestibiulio erdvė su staliukais; tai – puiki vieta atsigerti kavos ar arbatos ir užsisakyti mūsų konditerių gaminamų desertų ir makarunsų (angl. macaroons), kurie, pasak svečių, yra vieni geriausių mieste.

Pasukus į dešinę ir einant link restorano, pro akis neprasprūs „Atelier“ butikas. Žengę toliau atsidursite „Dukes Gastrobar“. Klasikiniai ir vardiniai (angl. Signature; gaminami tik šiame bare) gėrimai, jų atsiradimo istorijos, unikalūs gamybos būdai – visa tai puikiai tiks kokybiškam vakarui su gera kompanija.

 Dukes Gastrobar

Tolesnė erdvė – restoranas „Telegrafas“. Vienintelis restoranas su tokiu įspūdingu vaizdu tikrai nepaliks abejingų, o šefo Justino Kapkovičiaus šedevrai, be abejonės, privers aiktelėti.

Taip pat, norėčiau paminėti, jog gaminame kokteilius ir prie staliuko: pasakojame apie ingredientus, įsiklausome į svečio pageidavimus, primename gėrimo atsiradimo istoriją ir kas jį įkvėpė. Toks, „personal touch“, kurio Lietuvoje niekas daugiau nesiūlo.“

„Kempinski“ barmenai – tarptautinių čempionatų laimėtojai

„Dukes Gastrobar“ vadovas A. Kazulėnas yra pelnęs daugybę apdovanojimų įvairiuose kokteilių čempionatuose ir atstovavęs „Kempinski“ viešbučio vardui užsienyje, jo pavyzdžiu sekė ir kiti gastrobare dirbantys barmenai. Taigi, kas labiausiai vertinama tokiuose čempionatuose ir į ką krypsta komisijos akys?

 Volare Cocktail Challenge laimėtojai kairėje Aurimas Kazulėnas, dešinėje Povilas Navickas

„Dalyvaujame visur, kur tik galime, teko ne kartą atstovauti Lietuvą kitose šalyse. Priklausomai nuo čempionato, labiausiai vertinama gėrimo išvaizda, skonis, inovatyvumas, tvarumas bei gebėjimas papasakoti, apie ką yra pats kūrinys, kokia jo istorija, kuo jis įkvepia. Čia mums labiausiai ir sekasi. Šviežiausias laimėjimas iš itališko gėrimo miksologijos čempionato – pelniau pirmą, o mano kolega Povilas antrą vietą“, – kalba ne vieno tarptautinio barmenų čempionato laimėtojas. A. Kazulėnas.

Šarmingasis „Kempinski“ barmenas Povilas Navickas, Šaltibarščių festivalio metu paruošęs kokteilį „Šaltibarštis“, įsitikinęs, jog būtent gebėjimas pristatyti kokteilį komisijai ir svečiui – raktas į sėkmę bei susižavėjimą.

Barmenų gamybos sirupai ir gėrimai, nukeliantys į serialų scenas

A. Kazulėnas įsileidžia į gastrobaro užkulisius, kur įvairius sirupus ir ekstraktus kuria čia dirbantys barmenai. Jie išgauna įmantriausius skonius, kurių niekur kitur neparagausi.

Ant „Kempinski“ viešbučio stogo – eilė avilių. Iš bičių sunešto medaus gaminamas ne tik baro firminis desertas „Medutis“, bet ir medaus sirupas.

„Milky Oolong ir citrinžolės sirupas, raudono vyno ir rozmarino redukcija (nealkoholinė) ir kt. Šie sirupai mums leidžia kurti kompleksiškus ir apdovanojimų vertus gėrimus“, – pasakoja baro vadovas.

 Dukes Gastrobar koktelis Nectar

Anot gastrobaro barmeno P. Navicko, bene išskirtiniausias – varžyboms sukurtas pico de gallo ekstraktas iš šviežių daržovių. Be to, itin dažnai gaminami kokteiliai, kurių meniu net nėra, profesionalūs barmenai įsiklauso į svečio norą ir pagal tai parenka ingredientus.

„Net jei kliento norai yra neįprasti, mes bandome atrasti skonį, kuris jiems tiktų. Dažnai gauname užsakymų iš žmonių, kurie nori išbandyti kokteilius, kuriuos matė filmuose ar garsiausiuose pasaulio serialuose“, – pasakoja barmenų čempionatų prizininkas P. Navickas.

 Naujas gastronominis ritualas Aperitivo

„Dukes Gastrobar“ naujiena – ritualas „Aperitivo“, kuris čia vyksta kasdien nuo 17 iki 20 val. A. Kazulėnas tikina, kad Lietuvoje toks dalykas dar niekur nematytas. „Norime, kad svečiai patirtų čia viską – kokybišką aptarnavimą, malonią aplinką bei maistą“, – tikina „Dukes Gastrobar“ vadovas.

„Dukes Gastrobar“ dirba kasdien nuo 12.00 iki 01.00 val. Jis yra „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ viešbutyje, Universiteto g. 14, Vilnius.