Renginio metu dalyviai aktyviai aukojo, įsigydami įvairias pačių darbuotojų atiduotas bei grupės įmonių įsteigtas prekes, maisto gaminius; vaikai galėjo džiaugtis jiems skirtomis pramogomis bei užsiėmimais. Didelio dėmesio sulaukė aukcionas, kuriame, varžydamiesi dėl kainos, renginio dalyviai galėjo įsigyti „Acme grupės“ įmonių „ACC Distributions“ bei „AVAD Baltic“ įsteigtas naujas namų technikos bei elektronikos prekes ir partnerių UAB „Itama“ dovanotą pasiplaukiojimą laivu. Tradiciškai, suaukotą sumą „ACME grupė“ padaugino 10 kartų, ir tai tapo ateinančių metų labdaringos veiklos biudžetu.

„Acme Grupė“ organizuotas renginys „Gerų darbų mugė“

Ilgametė grupės filantropinė veikla prieš kelis metus paskatino įsteigti dedikuotą viešąją įstaigą „Acme Geri darbai“, siekiant sukurti paramos veiklos struktūrą ir dar optimaliau vykdyti visokeriopą socialinę veiklą. VšĮ „Acme Geri darbai“ komandos vadovė Sigita Paulauskienė džiaugėsi, kad darbuotojų aktyvumas savanoriaujant bei prisidedant prie įvairių socialinių projektų ilgainiui tik didėja - „Džiaugiamės galėdami ne tik daryti gerus darbus visuomenei, padėti socialiai jautrioms grupėms, tačiau ir atliepti pačių grupės darbuotojų norą prisidėti prie filantropinės veiklos. Savanorystė „Acme grupėje“ – labai populiarus dalykas, darbuotojai patys labai noriai įsitraukia į labdaringas veiklas, siūlo iniciatyvas, kam dar galime padėti savo laiku ar finansine parama“, – džiaugėsi S. Paulauskienė.

Šie aspektai atsispindėjo ir pristatytoje praėjusių metų VšĮ „Geri darbai“ veiklos ataskaitoje – šalia aktyvios savanorystės gamtosaugos, socialiai jautrių grupių ir sveikatos srityse, didžiausias dėmesys buvo skirtas įvairioms su švietimu susijusioms veikloms. „Acme grupė“ aktyviai prisidėjo prie pedagogams rūpimų klausimų „Renkuosi mokyti“ bei „Mokytojų palaikymo ratai“ iniciatyvose, rėmė edukacinių erdvių įrengimą, prisidėjo prie mokinių kelionių į įvairius konkursus.

„Gaunama parama leidžia mums pasiekti daugiau mokytojų, vykdyti daugiau palaikymo ratų, pasiekti ne tik didžiuosiuose miestuose, tačiau ir regionuose dirbančius pedagogus, norinčius sudalyvauti „Mokytojų Palaikymo Ratų“ užsiėmimuose – dalinosi vienų iš socialinių partnerių, „Mokytojų palaikymo ratai“ įkūrėja ir vadovė Eglė Stankūnaitė. Renginyje dalyvavo bei savo veiklas pristatė ir kiti grupės socialiniai partneriai - „Vilties liepsna“, „SOS vaikų kaimai“, „Lituanica X“, „Vaikų linija“, „Jaunimo linija“, „Maltiečiai“, „Raudonasis kryžius“, paramą Ukrainai organizuojanti „Kelioknyga.lt“, „Kauno tvirtovės VII fortas“ bei „Moterų linija“.

„Acme grupė“ vadovas Sergej Artemiuk džiaugėsi kiekvienais metais didėjančia paramos suma ir augančiu darbuotojų įsitraukimu – „Verslų inicijuojama filantropinė veikla yra labai svarbi mūsų visuomenei, tai padeda spręsti opiausias problemas bei kurti gražesnę ateitį. Nebepakanka tiesiog skirti pinigų, labai svarbu burti bendruomenę, skatinti ir suteikti sąlygas darbuotojams savanoriauti, bendrauti su socialiniais partneriais ir padėti socialiai pažeidžiamoms grupėms“. Vadovas džiaugėsi renginyje dalyvavusių socialinių partnerių gausa ir jų įsitraukimu, pabrėždamas, kad palaikant glaudų ryšį su partneriais galima geriau atliepti visuomenės skaudulius, greičiau ir efektyviau reaguoti skiriant paramą.

„Acme Grupė“ organizuotas renginys „Gerų darbų mugė“

Rekordinę ketvirčio milijono surinktą sumą ateinančiais metais VšĮ „Acme Geri darbai“ panaudos tęsdami pradėtas veiklas švietimo, sveikatos srityse bei sprendžiant įvairius socialinius klausimus, bendradarbiaudami su nevyriausybinėmis organizacijomis.