„Nepriklausomai nuo to, kur rengsite iškylą – nuosavo namo kieme, netoliese esančiame parke ar paplūdimyje, turime sprendimų, kurie padės lengviau jai pasiruošti, sukurti šventinę nuotaiką ir daug nepamirštamų akimirkų“, – sako IKEA Interjero dizaino skyriaus vadovė Morta Bučinskienė.

Kai kuriems iškylų sprendimams šiuo metu IKEA prekybos vietose taikoma nauja žemesnė kaina. Siekdama savo prekes padaryti prieinamas daugeliui, gegužės viduryje bendrovė jau antrą kartą šiais metais sumažino kainas šimtams asortimento prekių.

NÄBBFISK

Ypatingai nuotaikai – dekoracijos ir tekstilė

Tam, kad susitikimas gamtoje būtų šventiškesnis, interjero dizainerė siūlo iš audinių pasigaminti jaukią pavėsinę. „Tarp kelių medžių ištempkite virvę ir ant jos pakabinkite užuolaidas LILL, kurių pora tekainuoja 4 Eur. Prisekite užuolaidas skalbinių segtukais, o apačią prispauskite, kad neplevėsuotų. Ant žemės patieskite specialų iškylų patiesalą ar pledą (pavyzdžiui, užtiesalą THORGUN už 2,99 Eur) ir primėtykite pagalvėlių KÄRLEKSGRÄS (2,49 Eur už vnt.) – bus patogiau. O jei sėdėti ant žemės nesinori, iškyloje pravers sulankstomosios kėdės FEJAN, kurių galima įsigyti vos už 12 Eur,“ – pataria interjero dizainerė.

IKEA

Įrengus iškylos vietą, ji ragina skirti dėmesio papildomoms detalėms: ypatingą nuotaiką padės sukurti vazos su pievų gėlėmis, lauko šviestuvai ir vandeniui nelaidus nešiojamasis „Bluetooth“ garsiakalbis VAPPEBY, kainuojantis vos 12 Eur.

Piknikas

„Jei iškylos vietoje norisi daugiau jaukumo, pasitelkite dekoracijas. LED šviestuvai su įprastomis ar saulės baterijomis pripildys erdvę romantikos, o vazos (pavyzdžiui, vaza POMP už 2,99 Eur) ne tik tiks gėlėms pamerkti, bet ir galės tarnauti kaip žibintas ar žvakidė. Saugumo sumetimais vietoj įprastų galima naudoti LED žvakes – taip išvengsite galimo gaisro“, – sako M. Bučinskienė.

THORGUN ir KÄRLEKSGRÄS

Interjero dizainerė dalijasi dar keliomis nebrangiomis gudrybėmis, kurios iškylą lauke pakels į kitą lygį. Pusryčių padėklas KLIPSK (9,99 Eur už vnt.) su užlenkiamomis kojomis pravers patiekiant vaišes ir gėrimus. O jei svečių sąraše yra vaikų, labai naudingi bus nedūžtantys indai ir stalo įrankiai KALAS (nuo 0,50 Eur). Jie saugūs ir pritaikyti mažiesiems, kurie dar tik mokosi valgyti savarankiškai.

Maistas išsinešti

„Turint tinkamų indų ir įrankių, iškylauti gryname ore – vienas malonumas. Patarčiau rinktis maisto indelius, pagamintus iš stiklo (pavyzdžiui, indelius IKEA 365+, kurių galima įsigyti nuo 1,79 Eur už vnt.). Tokiuose patogu ne tik neštis maistą iš namų, bet ir patiekti užkandžius ar desertus gamtoje. Be to, visada aiškiai matysite, kas viduje. O sausiems užkandžiams laikyti puikiai tiks užspaudžiamieji maišeliai“, – sako M. Bučinskienė.

Jei į iškylą norite atsinešti šalto maisto, indelius sudėkite į šaltkrepšį NÄBBFISK. Jis su ilga rankena, kurią galima persimesti per petį, ir sandarus, todėl maisto produktai ilgiau išliks vėsūs. O jei planuojate patiekti karšto maisto, rinkitės patiekalus, kuriuos galima transportuoti termosuose.

IKEA 365+

IKEA ir toliau mažina kainas

Vadovaudamasi vizija kurti gražesnį kasdienį gyvenimą daugeliui žmonių, gegužės viduryje bendrovė IKEA jau antrą kartą sumažino kainas šimtams asortimento prekių iš įvairių kategorijų: nuo sofų ir fotelių iki daiktų laikymo baldų ir interjero detalių. Pavyzdžiui, dantų šepetėlių indelis DRAGAN šiuo metu kainuoja 3,49 Eur (ankstesnė kaina – 4,99 Eur), veidrodis TRENSUM – 3,99 Eur (ankstesnė kaina – 6,99 Eur), vežimėlis RÅSKOG – 39,99 Eur (ankstesnė kaina – 49,99 Eur Eur), sieninis šviestuvas MÅNALG – 19,99 Eur (ankstesnė kaina – 29,99 Eur), kilimas TVERSTED – 89,99 Eur (ankstesnė kaina – 129 Eur).

Daugiau prekių už naują žemesnę kainą: https://www.ikea.lt/lt/nauja-zemesne-kaina