Aštuonioliktą gimtadienį švenčiančios radijo stoties „LRT OPUS” scenoje karaliaus alternatyva ir hiphopas. Ketvirtadienį festivalį pradės po ilgos pertraukos į sceną grįžę „punk-ska” atstovai „Dr. Green”, karščiausią vakarėlį mieste kaskart užkuriantys „Baltic Balkan”, taip pat „Kanalizacija” ir „Ministry of Echology”.

Penktadienis skirtas hiphopui – čia savo pasirodymus surengs viena žinomiausių hiphopo asmenybių iš JAV Grandmaster Flash, Lietuvoje kaskart laukiamas ukrainiečių duetas „5’nizza”, lietuviai „Freestarz” ir „Despotin Fam”.

Grandmaster Flash & The Furious Five – The Message

Šeštadienį scenoje bus galima išgirsti vienus aktualiausių alternatyvios muzikos vardų – grupes „Kamanių Šilelis”, „Abudu”, dainininkus Gamką ir Kristijoną Ribaitį.

Menų fabriko „Loftas” viduje įsikūrusioje „Tuborg Zero Limits” scenoje veiksmo netrūks nei vakare, nei naktį. Iki vidurnakčio sceną drebins alternatyvaus roko grupė „Akli”, šią vasarą gerbėjus naujais singlais pradžiuginę „Skamp” nariai, taip pat „Lapkričio Dvidešimtosios Orkestras”, „EGOMAŠINA” bei susipažinti kviesiančios grupės iš Latvijos, Estijos, Rumunijos ir net tolimosios Kosta Rikos.

Kamanių Šilelis - Banga

Gyvus pasirodymus „Tuborg Zero Limits” scenoje keis elektronikos kūrėjai bei šokiai iki paryčių su Jaroška, Anna Hanna, DJ Saga, Nina Elektrichka, Jack Krass ir kitais.

Šokių per tris festivalio naktis tikrai nepritrūks – festivalio teritorijoje naktinę programą prižiūrės daugybė elektroninės muzikos kūrėjų ir didžėjų, naktį šokdinsiančių net keturiose „Loftas Fest” scenose.

Kaip ir kasmet, festivalio teritorijoje įsikurs kelios tarptautinės konferencijos „What’s Next in Music?” scenos, kuriose muzikantai iš visos Europos sieks atkreipti konferencijos delegatų dėmesį. Čia pasirodys Latvijos Eurovizijos atstovai „Sudden Lights”, šių metų Lietuvos melomanų atradimas „Shower”, sunkiosios muzikos kūrėjai „Motina”, „Cunabula”, melodingoji Nika Ganga bei daug kitų kylančių talentų.

Shower - Impossible

Meninių performansų scena žavės instaliacijomis, meno ribas laužančių Lietuvos ir Vokietijos kūrėjų pasirodymais, tarp kurių – Mad Kate, Gyčio Ivanausko, Federica Dauri performansai, „būda.collective” šiuolaikinio cirko spektaklis, „Bloom Theory Theatre” šokio spektaklis ir daugelis kitų.

Penktadienį ir šeštadienį festivalio svečių specialiuose seansuose lauks reta proga išvysti alternatyvų Vilniaus metraštį – septynių dokumentinių filmų seriją „Once Upon a Time in Vilnius“.

Once Upon a Time in Vilnius trailer

Festivalio dalimi taps ir „Lithuanian Beatbox Battle” – oficialus Lietuvos beatbox čempionatas, kurio metu rinksime geriausią beatboxer’į Lietuvoje. Čempionatą vainikuos vokalinės perkusijos žvaigždės iš Prancūzijos K.I.M. pasirodymas.

Atvirumu stebins suaugusiems skirta „Kinky Pink“ scena, kviesianti mesti iššūkį visuomenės normoms, tyrinėti savo troškimus ir užmegzti ryšį su kitais. O norinčius įsikvėpti ne tik meniniais pasirodymais festivalio organizatoriai kvies sudalyvauti diskusijose apie psichoaktyvias medžiagas, kanapių demonizavimą ir kitose.

Daug veiksmo, muzikos, meninių patirčių, performansų, diskusijų ir net ekskursijų viename kieme – su išsamia rugsėjo 5-7 dienomis Vilnių drebinančio festivalio „Loftas Fest” programa galima susipažinti festivalio tinklalapyje ir socialinio tinklo „Facebook” paskyroje. Visi festivalio renginiai – nemokami.