Kiekvieną savaitgalį nuolaidos – vis kitoms prekėms

Vasarą startavę specialūs „Maximos“ savaitgalio pasiūlymai suteiks galimybę įvairių pirkėjams reikalingų prekių – nuo maisto produktų ir gėrimų iki buitinės chemijos ar asmens higienos prekių įsigyti reikšmingai pigiau. Kiekvieną savaitgalį pirkėjams pasiūlysime 6 aktualios prekes ar jų kategorijos, kurioms bus taikomos reikšmingos nuolaidos arba keletą konkrečios prekės vienetų bus galima įsigyti už vienos kainą.

„Visuomet ieškome būdų padėti pirkėjams sutaupyti. Kadangi išties nemaža dalis jų didesnius apsipirkimus planuoja būtent savaitgaliais ar prieš pat juos, nusprendėme taikyti papildomus, specialius pasiūlymus ir savaitgalių metu. Pasiūlymai taikomi atsižvelgiant į sezoniškumą, artėjančias šventes ir pirkėjams tuo metu aktualias prekes. Pirkėjams išties pravartu išsiugdyti įprotį savaitgalį apsipirkti „Maximose“, nes, tarkime, visai prekių kategorijai taikomos ženklios nuolaidos gali padėti išties nemažai sutaupyti ilgesniam laikui įsigyjant, pavyzdžiui, buitinės chemijos priemonių“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir korporatyvinių ryšių direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Sutaupys planuojantys iškylauti ir tvarkyti namus

Nuo šio ketvirtadienio „Maxima“ pirkėjai pirkdami du ar daugiau vienetų švaros prekių už jas mokės 40 proc. mažiau. Net 36 proc. pigiau, vos už 0,89 eurus už kilogramą, bus galima įsigyti šviežių lietuviškų bulvių tinklelyje. Atšaldytiems kiaulienos šonkauliams „Well Done“ bus taikoma 33 proc. nuolaida, o visiems „Reeva“ užpilamiems makaronams – net 50 proc. nuolaida. Du butelius natūralaus mineralinio vandens „Neptūnas“ bus galima įsigyti už vieno kainą. Gerokai pigiau – su 41 proc. nuolaida – pirkėjai galės įsigyti ir „Well Done“ „Gaudos“ bei „Tilžės“ sūrio – 200 gramų pakuotės kaina tesieks 1,29 Eur.

„Specialūs savaitgalio pasiūlymai padės sutaupyti tiek planuojantiems šį savaitgalį leisti gamtoje, tiek ketinantiems likti namuose ir pasirūpinti jų švara bei pasigaminti ką nors gardaus. Laiko leidimui sodyboje ar prie ežero puikiai tiks kiaulienos šonkauliai, o specialus kainos pasiūlymas bulvėms yra puiki proga pasimėgauti, pavyzdžiui, sočiu lietuvišku kugeliu. Perpus pigesni užpilami makaronai bus puikiu pasirinkimu skubantiems, o mėgstantys sūrį turės progą rinktis iš kelių jo rūšių ir įsigyti už ypač mažą kainą“, – sako I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Gardžiam savaitgaliui – kugelis ir kepti kiaulienos šonkauliai

Pasinaudojant tuo, kad šį savaitgalį „Maxima“ parduotuvėse taikomi ypatingi kainos pasiūlymai šviežioms bulvėms ir kiaulienos šonkauliams, „Maximos“ kulinarijos meistrai siūlo namuose išmėginti bulvinių patiekalų žanro klasiką – kugelį su netikėtu bri sūrio akcentu, o vykstantiems į gamtą – vasarišką ant žarijų keptų šonkaulių receptą.

Kugelis

Šviežių bulvių kugelis su bri sūriu

Kiek įdomesnei klasikinio lietuviško patiekalo interpretacijai paruošti reikės:

  • 2 kg bulvių;

  • 4 vnt. svogūnų;

  • 6 vnt. kiaušinių;

  • 500 ml pieno;

  • 1 pakuotės bri sūrio;

  • 1 šaukšto druskos;

  • 1 šaukšto miltų;

  • Šiek tiek pipirų;

  • Gabalėlio sviesto;

  • Graikiško jogurto arba grietinės;

  • Mėgstamų žolelių.

Gaminimas. Sutarkuokite nuskustas bulves ir 2 nuluptus svogūnus smulkia tarka. Likusius smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Svogūnams gražiai apskrudus, sudėkite juos į bulvių masę ir išmaišykite.

Užvirkite pieną ir supilkite jį į bulvių tarkių masę. Tuomet įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, suberkite miltus ir viską labai gerai išmaišykite.

Kepimo indą patepkite sviestu ir supilkite į jį pusę paruoštos bulvių tarkių masės. Ant viršaus sudėkit nedideliais gabalėliais supjaustytą bri sūrį ir supilkite likusią masę. Kepkite kugelį iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val. – kol viršus paruduos, o krašteliai gražiai apskrus.

Gabalėliais supjaustytą bulvių plokštainį patiekite su graikišku jogurtu arba grietine bei smulkintomis mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Kiaulienos šonkauliai

Ant žarijų kepti kiaulienos šonkauliai su glazūra

Šonkauliams su marinatu reikės:

  • 1-2 kg kiaulienos šonkaulių;

  • 100 ml aliejaus;

  • 3 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių;

  • 3 valgomųjų šaukštų sojos padažo;

  • 3 valgomųjų šaukštų Vorčesterio padažo;

  • 4 skiltelių česnako;

  • Šiek druskos ir pipirų.

Glazūrai reikės:

  • 4 valgomųjų šaukštų barbekiu padažo;

  • 2 valgomųjų šaukštų obuolių sulčių;

  • 2 valgomųjų šaukštų medaus.

Gaminimas. Iš vakaro ar rytą prieš vakare planuojamą kepimą sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus. Paruoštame marinate mėsą marinuokite 8–10 val. Įkaitinkite kepsninę ir ant grotelių sudėkite šonkaulius.

Kol šonkauliai kepa, atskirame indelyje sumaišykite glazūros ingredientus. Šonkaulius ant grotelių nuolat vartykite, kad jie nesudegtų. Kepimo pabaigoje (likus maždaug 15 minučių) šonkaulius iš abiejų pusių patepkite glazūra. Ji turi karamelizuotis ir padengti mėsą traškia plutele. Svarbu stebėti, kad glazūra nesudegtų. Iškeptus šonkaulius patiekite su daržovių salotomis ar mėgiamu garnyru. Skanaus!