Helovyno tema dekoruotame parke tikrai galite pasijusti gyvas! Ar nepabijosite išgirsti senąsias Vilniaus siaubo legendas? Parko kūrėjai pasistengė, kad čia galėtumėte akis į akį susitikti su savo baimėmis ir patirti adrenalino kupiną kelionę į dvasių pasaulį.

Parko laukymėje sutiksite dešimtis žvakėmis dekoruotų prakeiktų vienuolių skulptūrų, Barboros šmėklą, klaidžiojančią tarp Rasų kapinių garsenybių kapų, negyvų rašytojų paminklų ir siluetų, apleistus Valdovų rūmų sostus, senas ir bjaurias vaidilutes bei daugybę kitų odą pašiurpti verčiančių eksponatų.

Devynios parko zonos pasakos devynias legendas

Parkas suskirstytas į devynias zonas, simbolizuojančias atskirą Vilniaus istorinę ar pramanytą legendą, kurios inspiruoti parko steigėjai sukūrė teatrališką legendos scenografiją.

Siaubo legendos Vingio parke

Kiekvieną legendą simbolizuoja ir parko temų zonas atskiria tarp medžių kamienų pritvirtintos įvairios stilistikos durys. Atrakcionų parko pradžią žymi šiurpūs, supeliję ir pageltę parko vartai-kolonos, apaugusios laukiniais vijokliniais augalais. Storomis grandinėmis apjuostos ir nuo žemės apšviestos penkių metrų aukščio kolonų viršūnės nusmailėja tarsi durklai. Jau nejauku? Helovyno šventės gerbėjai ir visi, kurie mėgsta šiurpintis, bus sužavėti.

Ryškiausia parko skulptūra – LDK kunigaikštis Gediminas. Šiurpios medžioklės vaizdo efektą stiprina geležinio vilko rūke skulptūra, kaukianti nakties tamsoje ir vilkolakių apsuptyje.

Siaubo legendos Vingio parke

Atsargiai – už posūkio pateksite į senąjį Vilniaus kalėjimą, kuriame aidi prakeiktų vienuolių žingsniai, jų verksmai ir aimanos apgaubti tamsos, o kalėjimo zonos budelis dar gyvas! Tai parko animatorius, galandantis peilius, demonstruojantis kirvių kolekciją ir gąsdinantis lankytojus!

Paskutinėje parko zonoje nusikelsite į kryžiuočių ir lietuvių mūšio lauką, kuriame mėtosi balti karių kaulai, samanose paskendę ir į kelmus atsirėmę skeletai, o aplink šmirinėjantis mirties simbolis – giltinė – taip pat gyvas animatoriaus personažas.

Siaubo legendos Vingio parke

Visų Helovyno skulptūrų ir objektų dydžiai realūs ir tikroviški, o legendų ir istorijų, kurias žinome nuo mokyklos laikų, vizualų šou stiprina ir šiurpią baimės nuojautą kuria muzikos ir šviesos efektai.

Parko lankytojų informacijai papildomai sukurtos nuorodos-lentelės su pavadinimais ir trumpais kiekvienos zonos aprašymais. Ten pat nuskanavus QR kodą galima perskaityti žinomą Vilniaus legendą, kuriančią papildomą edukacinę vertę parko erdvei.

Siaubo legendos Vingio parke

Nejaukūs pasivaikščiojimai gąsdinančių garsų ir odą šiaušiančių dekoracijų parke yra puiki pramoga ilgėjančiais rudens vakarais, ypač jeigu esate adrenalino mėgėjas. Patirti Vilniaus siaubo legendas gali net ir mažieji drąsuoliai – specialiai įrengtoje vaikų zonoje juos globos ir saugos nuo tamsos paslapčių vienuolių šešėliai bei mistiškiausios miesto sielos.

Priešais pagrindinę Vingio parko vasaros estradą įsikūręs Vilniaus Siaubo legendų parkas garantuoja įdomią ir netikėtą patirtį tiek vaikams, tiek jų tėvams. Sostinės gyventojai ir miesto svečiai kviečiami apsilankyti kasdien nuo 15h iki 22 h., spalio 12 d. – lapkričio 3 dienomis.

Siaubo legendos Vingio parke

O jei atvyksite spalio 31 d., lapkričio 1 ar 2 dieną – būtinai pasimėgaukite įspūdingu lazerių šou!

Bilietų kainos:

I-IV: vaikams iki 18 m. – 9 Eur., suaugusiems – 11 Eur.V-VII: vaikams iki 18 m. – 10 Eur., suaugusiems – 12 Eur.Lazerių šou dienomis: vaikams iki 18 m. – 12 Eur., suaugusiems – 14 Eur.

Bilietus įsigyti galite čia.