Kaip EMBA studijos paveikė Jūsų karjerą?

Kai nusprendžiau prisijungti prie „BMI Executive Institute (toliau BMI), kaip AB „Lietuvos draudimo“ regiono pardavimų vadovas buvau atsakingas už 200 draudimo konsultantų veiklą ir generuojamą pridėtinę vertę įmonei. Puikūs mano padalinio rezultatai ir stipri komanda skatino ieškoti naujų inovatyvių būdų, kaip toliau išlaikyti ir didinti tvarų augimo rezultatą, stiprinti ir transformuoti veiklą. Taip pat norėjau augti kaip lyderis ir stiprinti savo kompetencijas tiek valdymo, tiek strateginiame lygmenyje. Tuomet ir atradau BMI.

Viena didžiausių verčių, kurią gauni iš BMI, yra žmonės. Tai yra bendruomenė, kupina įvairių patirčių. Viena yra sėdėti savo organizacijoje už uždarų durų, ir visai kas kita - dalintis savo patirtimi su kitais programos dalyviais. Klausydamasis ir dalindamasis gauni naujų įžvalgų ir įkvėpimo.

Svarbu ir tai, kad BMI savo studentams diegia tam tikrą mąstymo struktūrą. Mes mokomės dalykų, kuriuos privalo žinoti kiekvienas sėkmingas žmogus, nes programa sudėliota išlaikant pusiausvyrą tarp įvairių verslo sričių. Mano žinių bagažą labiausiai praturtino gilesnis supratimas apie korporatyvinį valdymą.

Laikas BMI tapo asmeninės transformacijos laikotarpiu, kuris paskatino judėti į priekį ir siekti naujų pareigų. Studijuodamas žengiau dar vieną karjeros žingsnį ir tapau Verslo klientų departamento direktoriumi, o netrukus ir „Lietuvos Draudimas“ valdybos nariu.

Koks yra įmonės požiūris į BMI studijas?

BMI yra puikus pavyzdys, kaip įmonė gali investuoti į savo darbuotojus. Šiuo metu įmonėje turime septynis valdybos narius, iš kurių keturi yra BMI tarptautinės EMBA programos alumniai. Du kito skyriaus vadovai taip pat baigė BMI programą. Esu paskatinęs savo du komandos kolegas pagilinti žinias ir prisijungti prie BMI bendruomenės.

Draudimas yra labai tikslus ir struktūruotas verslas. Mes žinome, kaip įvertinti investicijų grąžą ir potencialią naudą, ypač, kai tai susiję su sąnaudomis, efektyvumu ir t.t. Skatinant savo darbuotojus studijuoti BMI, mes matome pozityvią investicijų grąžą. Įgiję naujos patirties BMI paskaitose, kolegos grįžta su visai nauja aistra ir energija, siekiais sukurti kažką naujo, inovatyvaus.

Mūsų organizacija yra viena iš seniausių Lietuvoje, kaupianti patirtį jau kelis dešimtmečius – neseniai šventėme garbingą 100 metų jubiliejų. Kadaise buvusi valstybinė įmonė palaipsniui tapo šiuolaikiška tarptautine organizacija. Ir tik todėl, kad nuolat tobulėjame ir keičiamės, esam pirmaujančia draudimo bendrove rinkoje. Mes žiūrime į įmonės ateitį, atsižvelgiame į skaitmeninę plėtrą tam, kad savo klientams pasiūlytume geriausią klientų patirtį draudimo rinkoje.

Jūsų nuomone, koks yra BMI pranašumas lyginant su kitomis verslo mokyklomis?

Pirmiausia, BMI siūlo tai, ką turėtų žinoti kiekvienas sėkmingas vadovas. BMI suteikia galimybę būti tarptautinėje aplinkoje, išgirsti ir lyginti skirtingų šalių patirtis ir išmoktas pamokas vėliau pritaikyti savo įmonėje.

Kadangi pradėdamas studijas dar nebuvau aukščiausio lygio vadovas, turėjau abejonių, ar pritapsiu. O ir pažįstami, studijavę šią programą, buvo visai kito lygio vadovai. Tačiau programai startavus labai apsidžiaugiau – visi „klasiokai“ buvo labai atviri.

Ar dar vis bendraujate su buvusiais EMBA programos studentais?

Mūsų santykiai yra puikūs. 3-4 kartus per metus mes susitinkam prie pusryčių ar vakarienės stalo ir dalinamės savo patirtimi. Kuriant reikšmingus santykius su žmonėmis, reikia tam skirti laiko.

Kas „Lietuvos draudime“ jus laiko tiek metų?

„Lietuvos draudime“ dirbu jau 12 metų. Tai buvo mano pirmasis darbas pabaigus studijas. Pradėjau dirbti kaip duomenų analitiko padėjėjas ir vėliau pamažu kopiau karjeros laiptais iki pozicijos, kurią užimu dabar. Įdomiausia yra tai, jog kaskart pakeitus darbo poziciją, jaučiausi, lyg naujame darbe, nes keisdavosi aplinka, atsakomybės, nauji iššūkiai.

„Lietuvos draudime“ mane laiko ir kūrybiškumą skatinanti kultūra. Turėdamas idėją, gauni visus įrankius jos įgyvendinimui. Aišku, jei tai brangi idėja, reikalingas argumentuotas verslo planas. Tačiau drauge su komanda tai padarome greitai. Mes investuojame į savo darbuotojus, nes tai jiems padeda augti ir tobulėti.

Kas jus labiausiai motyvuoja?

Taip, karjera man yra svarbi, tai mano gyvenimo kelias. Tačiau ji niekada nebuvo mano tikslas. Visada bandau atlikti savo pareigas teisingai, priimdamas reikalingus sprendimus, tai man suteikia pasitenkinimo jausmą. Mano požiūris į darbą padėjo man būti pastebėtu organizacijoje, galėjau siekti karjeros srityse, kur manęs labiausiai reikėjo ir kur įmonei galėjau sukurti daugiausiai naudos.

Svarbiausia yra turėti motyvacijos, suburti gerą komandą, kuria galėtum pasitikėti ir su kuria galėtum kartu dirbti, tobulėti bei siekti bendrų tikslų. Esu labai dėkingas, kad įmonė patikėjo manimi.

Gali nuskambėti šiek tiek banaliai, tačiau man yra svarbu, kad mano ir įmonės vertybės sutaptų. Jei jos skiriasi, darbuotojas negali tobulėti. Sumanios ir tvarios organizacijos turi ne tik deklaruoti vertybes, tačiau ir rūpintis, kad darbuotojai suprastų, kaip jas integruoti į kasdienes darbines veiklas.