Inovacijų diegimas – viena iš svarbiausių įmonės sėkmės priežasčių

Siekdama derinti ilgametes tradicijas su šiuolaikiniais reikalavimais, įmonė nuosekliai investuoja į modernias technologijas ir tvarios gamybos sprendimus. Tai, anot „Švenčionių vaistažolės“ generalinio direktoriaus Eimanto Pocevičiaus, ir yra įmonės sėkmės paslaptis.

„Nors mūsų įmonė veikia jau 142 metus, suprantame, kad norint išlikti konkurencingais, būtina ne tik puoselėti tradicijas, bet ir nuolat diegti naujoves“, – teigia pašnekovas, pabrėždamas, kad šiuo metu fabrike dirba apie 150 darbuotojų, o gaminamų produktų asortimentas nuolat plečiasi. Šiuo metu jame gaminama apie 200 rūšių vaistažolinių arbatų. Be to, eksportas sudaro apie 30% visos produkcijos, kuri pasiekia ne tik Europos Sąjungos šalis, bet ir tolimesnes rinkas – Ameriką, Aziją bei Pietų Korėją.

„Švenčionių vaistažolių“ veikla yra neatsiejama nuo inovacijų. Bendradarbiaudama su Inovacijų agentūra, įmonė įdiegė modernią įrangą, leidžiančią efektyviau naudoti gamtinius išteklius ir mažinti kenksmingų medžiagų naudojimą gamybos procese. Tarp naujausių inovatyvių sprendimų – granulometras, smulkintuvas bei moderni pakavimo mašina. Pasak E. Pocevičiaus, šios inovacijos leidžia sumažinti gamybos sąnaudas ir tuo pačiu prisidėti prie tvarumo.

Tuo tarpu Inovacijų agentūros ekspertė Gintarė Kuncaitytė pabrėžia, kad technologijų diegimas ir tvarumo principų laikymasis yra svarbus ne tik įmonės konkurencingumui didinti, bet ir siekiant žiedinės ekonomikos tikslų.

„Šiandienos vartotojas tampa vis sąmoningesnis, jam svarbu, kad produktai būtų gaminami atsakingai, naudojant kuo mažiau žaliavų ir kenksmingų medžiagų“, – sako G. Kuncaitytė.

Tvarių sprendimų taikymas gamyboje

Naujosios technologijos, kurias įmonė įdiegė, ženkliai prisideda prie ekologinio efektyvumo. E. Pocevičius džiaugiasi, kad dabar „Švenčionių vaistažolių“ arbatos pakuotės gaminamos be plastiko, naudojant perdirbtą popierių ir minimalų klijų kiekį. Toks požiūris neabejotinai padeda „Švenčionių vaistažolėms“ išlikti rinkos lyderiu ir kartu siekti dar ambicingesnių tikslų ateityje.

„Šie sprendimai ne tik pagerina pakuotės ekologinį poveikį, bet ir garantuoja ilgesnį arbatos galiojimo laiką. Inovacijos mums leidžia išlikti lyderiais ir plėsti savo pozicijas rinkoje. Tai ypač svarbu šiandieninėje aplinkoje, kur tvarumas tampa esminiu verslo sėkmės veiksniu“, – teigia įmonės generalinis direktorius.

„Švenčionių vaistažolės“ – puikus pavyzdys, kaip siekiant išlikti konkurencingais, svarbu derinti ilgametes tradicijas su moderniomis technologijomis. Inovacijų diegimas ne tik padeda įmonei išlaikyti aukštą gamybos efektyvumą, bet ir prisideda prie tvarios ateities kūrimo, o tai savo ruožtu leidžia įmonei išlaikyti lyderio pozicijas tiek vietinėje, tiek tarptautinėje rinkoje.