Naujausia įranga Lietuvoje

Kaip pasakoja „Sostinės medicinos centro“ vadovas, hab. med. mokslų dr. prof. Kęstutis Strupas, naujoji gydymo įstaiga pasižymi išskirtine įranga, kuri leis čia dirbantiems medikams greičiau ir efektyviau padėti savo pacientams. Viena tokių inovacijų – oro pašto sistema.

Sostinės medicinos centras

„Paėmus pacientų tyrimų mėginius, juos siųsti galėsime oro paštu. Šiuo atveju mėginiai iš pirmo aukšto keliaus į penktą, kuriame yra laboratorija. Ši sistema veiks tyrimų kabinete, reanimacijoje ir operacinėje, o jos dėka tyrimų rezultatai atkeliaus greičiau, bus taupomi žmogiškieji resursai. Tai mūsų vizijos, turėti skaitmenizuotus ir automatizuotus procesus, išpildymas“, – sako prof. K. Strupas.

Sostinės medicinos centras

Klinika gali pasigirti ir specialiu nemaloniam pusiausvyros praradimui arba, kalbant moksliškai, vestibuliariniam aparatui atstatyti skirtu aparatu, kurio nerasite ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse.

Sostinės medicinos centras

„Įprastai praradus pusiausvyrą, ligonis yra vartomas rankiniu būdu, tačiau su šia įranga viskas daug paprasčiau – ligonis yra pasodinamas į specialią kėdę ir automatizuotais judesiais yra atstatoma jo pusiausvyra“, – aiškina medicinos centro vadovas.

Pagal sutaupomus energijos išteklius, centras turi ir vienintelę Lietuvoje endoskopų plovimo ir dezinfekavimo mašiną bei endoskopų džiovinimo mašiną su dirbtiniu intelektu.

Tęsdamas apie tvarumą, prof. K. Strupas pasakoja, kad „Sostinės medicinos centre“ gydytojai ves tik elektronines pacientų ligos istorijas.

„Tai reiškia, kad nenaudosime fizinių kartotekų. Tokiu būdu sunaudosime mažiau popieriaus, popierinių siuntimų, nes viskas nuguls vienoje duomenų bazėje. Patogu ir gydytojams, ir pacientams“, – neabejoja pašnekovas.

Visokeriopa prevencija ir gydymas

Širdies ligos – viena dažniausių lietuvius kamuojančių problemų, kuriai naujajame medicinos centre bus skiriamas didelis dėmesys.

„Gydytojo-kardiologo kabinetas yra erdvus, o jame visa reikalinga įranga tam, kad išvengti pacientams ir kardiologams būdingo vaikščiojimo po kabinetus. Čia pat vietoje pacientams bus atliekami ultragarsiniai tyrimai, veloergometrija (tyrimas su stacionariu dviračiu – aut.), elektrokardiograma ir kiti tyrimai“, – pasakoja prof. K. Strupas.

Sostinės medicinos centras

Šiame centre išskirtiniai yra ir ginekologo, urologo ir proktologo kabinetai, kuriuose pacientų patogumui įrengti atskiri kambariai, skirti pasiruošti patikrai.

„Įprastai tokių kambarių kitose gydymo įstaigose nepamatysite, tačiau tam, kad suteikti pacientui daugiau privatumo, nusprendėme, kad tokios patalpos yra būtinos“, – sako medicinos centro vadovas.

Ne ką mažesnis dėmesys „Sostinės medicinos centre“, pasak jo, bus skiriamas ir prevenciniam gydymui.

„Visa mūsų idėja kilo iš prevencinių programų prioritetizavimo, todėl prie visos mūsų diagnostinės įrangos turėsime ir prevencinę genetiką. Įsigijus papildomą įrangą, galėsime pacientams dar vaikystėje ar paauglystėje atlikti genetinius tyrimus ir nustatyti, kuriuo keliu einant jiems reikia pasisaugoti“, – sako pašnekovas.

Sostinės medicinos centras

Specialus klausos sutrikimų diagnostikos kambarys, gydytojo-dermatologo kabinetas, aprūpintas moderniausia ir naujausia įranga, su kuria galima išgydyti apie 90 proc. dermatologinių ligų, fototerapinė įranga odos gydymui, gydytojo oftalmologo kabinetas su inovatyviausiais diagnostikos prietaisais, endoskopinių tyrimų padalinys – visa tai ir dar daugiau jau rudenį duris atversiančiame „Sostinės medicinos centre“.

Sostinės medicinos centras
Sostinės medicinos centras