Planuokite iš anksto

„Pirmiausia patariu prieš kiekvieną kelionę sudaryti reikalingų daiktų sąrašą, kad nieko nepamirštumėte ar, atvirkščiai, neprigrūstumėte per daug. Žinoma, viskas priklauso nuo kelionės tikslo, trukmės ir sezono, bet visuomet prieš kiekvieną kelionę pagalvokite iš anksto. Patariu įrašyti į sąrašą viską – nuo dokumentų iki higienos priemonių ar kroviklių. Turėdami prieš akis tokį sąrašą, lagaminą ar kuprinę sukrausite be jokio streso ir bus kur kas mažesnė tikimybė, kad ką nors pamiršote, ar, atvirkščiai, gerokai per ilgas sąrašas padės lengviau iš anksto pamatyti daiktus, kurių net neverta krauti“, – pataria S. Savickytė.

Išnaudokite vietą efektyviai

Drabužius S. Savickytė pataria ne lankstyti, o kiekvieną jų susukti – taip jie užims mažiau vietos ir mažiau susiglamžys. Dar vienas efektyvus metodas – naudoti vakuuminius maišus.

„Taip pat bent aš naudoju pakavimo kubelius (angl. packing cubes) – tai labai geras būdas susidėlioti drabužius ir daiktus pagal kategorijas, kartu taupyti vietą“, – pataria „Wizz Air“ stiuardesė.

Dar vienas skrydžių palydovės patarimas, norint nešvaistyti vietos, – užpildyti batus kojinėmis ar kitais mažais daiktais, pavyzdžiui, krovikliais.

Wizz Air skrydžių palydovė Silvija Savickytė

„Dėl viso pikto“ – lagamine ar kuprinėje ne vieta

Ar kada nors esate įsidėję daiktų ar drabužių su mintimi „mažu prireiks“?

„Žinoma, visokių situacijų gali pasitaikyti, bet visgi patariu to nedaryti, ypač jei keliaujate tik su rankiniu bagažu. Verčiau paimkite šiek tiek daugiau pinigų, jei jau tikrai prireiks, bus proga atsinaujinti“, – pataria pašnekovė.

Ji taip pat siūlo vadovautis taisykle: jei kelionėje negalėsite apsivilkti drabužio ar apsiauti batų daugiau nei kartą, geriau jų nė nesidėti.

Daiktus sudėkite taip, kad nereikėtų visko sujaukti

S. Savickytė sako pastebinti, kad kai kurie keleiviai bilietus, pinigus ir kitus svarbius dokumentus neretai pačius pirmus įdeda į lagaminą ar į kuprinę, o ant jų sukrauna visą likusį bagažą.

„Nepamirškite, kad bilietus, dokumentus ar pinigus jums teks dažniau išsitraukti, laikykite juos saugiai lengviau pasiekiamoje vietoje, kad nereikėtų kiekvieną kartą sujaukti visų sudėliotų daiktų“, – pataria pašnekovė.

Tas pats galioja ir daiktams, kurių gali prireikti skrydžio metu, pavyzdžiui, ausines, užkandžius, drabužius geriausia laikyti rankiniame bagaže ir patogiai išimti, nesujaukiant sudėtų daiktų.

Nepamirškite palikti šiek tiek vietos

„Wizz Air“ skrydžių palydovė pataria kiekvieną kartą kraunant lagaminą ar kuprinę palikti nors šiek tiek tuščios vietos: „Juk neretai norisi iš svečios šalies šį tą atvežti, tad priminkite sau tai kiekvieną kartą išvykdami, jog po to netektų gailėtis, kad net mažytis šokoladas ar kita smulkmena netelpa.“

Stiuardesė, paklausta apie išradingiausius keleivių būdus sutaupyti vietos, sako dabar vis rečiau pastebinti, kad žmonės ateitų į lėktuvus su kur kas storesniu sluoksniu drabužių, bet neretai pamato, jog kai kurie į keleivines pagalvėles susideda kojinių ar plonų drabužių. „To daryti, žinoma, niekas nedraudžia, bet kiek tokiu atveju patogu pagalvę panaudoti pagal paskirtį, sunku pasakyti“, – šypsosi „Wizz Air“ stiuardesė.