Vieta nepaliko abejingų

Apsispręsti, kur vyksime su šeima, nebuvo sunku – norėjome prie jūros, o arčiausiai jūros įsikūręs sveikatos centras „Energetikas“ labiausiai atitiko mūsų lūkesčius. Perskaičiau puikių atsiliepimų apie čia dirbančius profesionalius specialistus ir ypač aukštos kokybės sveikatinimo procedūras bei, kas buvo ne mažiau svarbu, apie visiškai atnaujintus kambarius ir SPA zoną.

„Energetikas“ išties nustebino savo vieta – jūra praktiškai kieme, vos už 100 metrų. Aplinka preciziškai sutvarkyta, o, kaip paaiškėjo vėliau, pagrindinė Šventosios gatvė pasiekiama vos per keletą minučių – perėjus vadinamąjį Šventosios tiltą. Sveikatos centrą supa pušynai, įspūdingo grožio skulptūrų parkas – tikra atgaiva mums, ieškantiems ramybės ir gerų emocijų.

„Energetikas“ – moderniausias, arčiausiai jūros esantis sveikatos centras Lietuvoje

Žinojau, jog, atvykę čia, svečiai pirmiausia skuba prie jūros: įkvėpti pajūrio oro ir klausytis jos ošimo. Kadangi jūra visai čia pat, tą padarėme ir mes – vos įsikūrę skubėjome palydėti saulės. Nors ruduo – žmonių pajūryje netrūko iki pat vėlyvo vakaro.

Viešint „Energetike“ mūsų šeimą sužavėjo darbuotojų paslaugumas ir draugiškumas. Sveikatos centre lankėmės pirmą kartą, taigi, jie kantriai atsakinėjo į visus klausimus, paaiškino, kur įrengta SPA zona, baseinas, kaip atrodys sveikatinimo procedūros, kada laikas į kavinę, o tuomet – palydėjo iki kambario.

Kambario dydis ir įrengimas taip pat maloniai nustebino. Moderniai įrengtame kambaryje, skirtame keturiems asmenims, mes radome viską, kas svarbiausia kokybiškoms sveikostogoms: patogias lovas, vonios kambarį su higienos priemonėmis, rankšluosčius, chalatus, palydovinius kanalus rodantį plokščiaekranį televizorių ir, žinoma, nuostabų vaizdą pro langą ir iš balkono, kuriuos turi visi kambariai.

Kambarys – kokybiškai įrengtas, jame – viskas, ko reikia poilsiui

Procedūrų poveikis – iš karto

„Energetike“, iš tiesų, sveikata bei poilsiu pasirūpinama iki menkiausios detalės – čia mūsų laukė sveikatą stiprinančios gydomosios procedūros. Pripažįstu – jų labai reikėjo, kaip ir laiko su šeima malonioje, atpalaiduojančioje aplinkoje, be perpildytų darbo kalendorių ar nuolatinių skambučių. Po kiekvieną dieną atliktų procedūrų tikrai kartojau sau, jog šios atostogos – geriausios gyvenime ir kodėl čia neapsilankėme anksčiau.

Sveikatinimo procedūros parenkamos atsižvelgiant į sveikatos būklę ir poreikius

Sveikatos centre siūloma daugiau kaip 150 sveikatinimo procedūrų – apie kai kurias jų girdėjau pirmą kartą. Tai – ne problema: aukščiausios kvalifikacijos gydytojas konsultacijos metu sudaro individualią, į konkrečias sveikatos problemas orientuotą, sveikatinimo programą, o patyrusios, profesionalios ir žmonių mylimos kineziterapeutų bei kitų medicinos sričių darbuotojų komandos pasirūpina viskuo, kad visas laikas čia būtų skirtas tik poilsiui ir sveikatinimuisi.

Teko sau pripažinti: nuolatinis sėdimas darbas prie kompiuterio, įtampa, stresas, nesubalansuota mityba ir prastas miegas – pakankamos priežastys sveikostogoms, o pagrindinis tikslas – atsipalaiduoti. Tam, žinoma, padeda masažas.

Apsilankę „Energetike“, su vyru sužinojome, jog masažas gali būti atliekamas ne tik ant specialaus stalo, bet ir vandenyje – kūną masažuoja specialiai sukuriamos srovės. Sausas povandeninis masažas padeda atsipalaiduoti, teigiamai veikia kraujagyslių sistemą, smegenų veiklą, stiprina kūną – būtent tai, ko reikia gyvenimo tempo išvargintam žmogui.

Taip pat išbandėme perlinę vonią: procedūros metu kūną masažavo į vandenį pučiami oro burbuliukai. Atsipalaiduoti padėjo ir į vandenį įlašintas eterinis aliejus. Iš vonios net nesinorėjo lipti – išties maloni procedūra.

Perlinė vonia – ypač maloni procedūra patiriantiems stresą

Kadangi mūsų vaikai ypač mėgsta mėgautis vandens pramogomis, jie tikrai džiaugėsi baseino erdve, mes – tėvai – visiškai naujai įrengta sūkurine vonia ir trimis naujomis pirtimis. Baseino ir SPA zonoje apsilankę iš pat ryto ar vėliau vakare, mėgavomės ramybe ir tiesiog laiku vandenyje. Plaukiojimas baseine tikrai grąžina jėgas, pakelia nuotaiką, o nuovargis akimirksniu išgaruoja pasikaitinus pirtyse – jų čia net trys.

„Energetike“ įrengtos net trys pirtys

Apsilankius sveikatos centre laukia ir daugybė kitų procedūrų: atnaujintos perlinės vonios, vertikali vonia, kineziterapinės mankštos, o, galbūt, giluminis dinaminis masažas „Stima Well“ aparatu ar klientų išgirta, itin mėgstama japoniška sauso povandeninio masažo lova „Minato“ – net neabejoju, jog po šių procedūrų tikrai pamiršite ir skausmus, ir rūpesčius.

Atėjus ligų sezonui, su sūnumis buvo ypač naudinga apsilankyti druskų kambaryje, keturiese pasivaikščioti pajūryje, pakvėpuoti pajūrio oru – tai buvo auksinis laikas kartu, nes įsisukus į darbų, mokslų karuselę, jo rasti labai sudėtinga.

Manote, jog neturite sveikatos problemų? Aš irgi taip maniau, tačiau dabar žinau, jog nebūtina rimtai sirgti – į sanatoriją tiesiog būtina atvykti sustiprinti kūną, atsipalaiduoti, užsimiršti ir pailsėti: į darbus grįžome žvalūs, pilni energijos, motyvacijos ir geros nuotaikos.

„Energetiko“ svečių laukia trijų kartų maitinimas švediško stalo principu. Maistas kokybiškas, pasirinkimas tikrai nemažas. Kadangi pusryčiai, pietūs ir vakarienė patiekiami konkrečiu metu – prie disciplinos galima greitai priprasti, mat laiko kokybiškam maistui darbo dienomis lieka ne visuomet, o čia nereikėjo gaminti, tik į kavinę ateiti laiku ir mėgautis kokybišku bei subalansuotu maistu.

Padės pamiršti stresą

„Energetike“ iš tiesų kitoks poilsis nei Egipto ar Turkijos kurortuose. Sveikatostogos prie jūros, kur švarus oras, kelis kartus per dieną atliekamos gydytojo rekomenduotos procedūros – iš tiesų tai, ko reikia pervargusiam, daug dirbančiam, retai besiilsinčiam šiandienos žmogui.

Laikas prie jūros su šeima – svarbus ir geresnei savijautai. Asmeninio archyvo nuotr.

Po apsilankymo visiškai atsinaujinusiame, moderniausiame sveikatos centre ant jūros kranto, mes jautėmės ne tik pailsėję, žvalesni, bet ir pastebėjome, jog pagerėjo nuotaika ir atsirado daugiau jėgų.

Manantys, jog sveikatos centras – skirtas tik turintiems ypač rimtų sveikatos problemų arba, kad ten keliaujama tik su kelialapiais, kaip buvo įprasta prieš daugybę metų, nėra teisūs.

Jei anksčiau poilsis mūsų šeimai siejosi tik su aktyviomis pramogomis, kelionėmis, nuo šiol atostogų sąraše vienas prioritetų – sveikatos stiprinimas sanatorijoje, į kurią būtinai sugrįšime.