Ką tik lentynose pasirodę „Pixel 9“ išmanieji, pirkėjų jau laukia „Telia“ salonuose. Čia taip pat galima apžiūrėti ir įsigyti serijos flagmaną „Pixel 9 Pro XL“, o į Lietuvą kiek vėliau atvyks ir „Pixel 9 Pro“ išmanieji telefonai.

„Google“ į išmaniųjų telefonų rinką atneša visiškai naują perspektyvą. Kol kiti gamintojai rungtyniauja kamerų megapikselių skaičiumi ar baterijos dydžiu, paieškos milžinė visą dėmesį sutelkė į mūsų kasdienybę lengvinančias inovacijas. „Pixel 9“ geba į grupinę nuotrauką magiškai „įfotografuoti“ ją fotografavusio asmens atvaizdą, ištaisyti susiliejusį kadrą ar tiesiog pasirūpinti, kad spėtume atlikti visus darbotvarkėje numatytus darbus. O visa tai papildo ilgiems metams į priekį paruošti parametrai ir daugybė vertingų atnaujinimų ateityje“, – teigia „Telia“ mobiliųjų įrenginių vadovas Jonas Puodžius.

Bekompromisė techninė dalis

Šiųmetė „Pixel“ linija yra platesnė už visas buvusias. Pirkėjams siūlomi net trys išmaniųjų variantai, subalansuoti skirtingiems poreikiams ir žmonių tipams. Bazinis „Pixel 9“, aprūpintas 6,3 colio ekranu, pritaikytas vidutiniams vartotojams, pageidaujantiems turėti prieigą prie visų svarbiausių „Google“ DI inovacijų, bet kartu vertinantiems gerą kainos ir kokybės balansą. Tuo metu didžiuliu 6,8 colio ekranu pasižymintis „Pixel 9 Pro XL“ nutaikytas į didžiausio našumo ieškančius pirkėjus ir fotografijos entuziastus, o kompaktiškesnė 6,3 colio „Pixel 9 Pro“ įstrižainė didesniojo modelio privalumus leidžia turėti neaukojant mobilumo.

Naujųjų „Pixel“ išmaniųjų dizaine dominuoja elegantiškos briaunos bei itin kokybiškos medžiagos. Dėl panaudoto smarkiai atsparesnio „Gorilla Glass Victus 2“ stiklo ir perdirbto aliuminio rėmo „Pixel 9“ tapo dukart tvirtesni už pirmtakus. Visi serijos įrenginiai taip pat turi IP68 atsparumą vandeniui ir dulkėms, todėl juos be baimės galima naudoti tiek paplūdimyje, tiek išsiruošus į ekstremalų žygį. Čia pasitarnaus ir įspūdingas „Pixel 9“ ekrano ryškumas, kuris išaugo 35 proc., ir išmaniajam padėjo pelnyti geriausio ekrano klasėje titulą.

„Vis dėlto didžiausias „Pixel 9“ išskirtinumas yra „Tensor G4“ lustų rinkinys. Pačios „Google“ suprojektuotas bei itin gerai veikti su „Pixel 9“ programine įranga optimizuotas procesorius pasižymi dar didesniu našumu, kartu užtikrindamas sklandų „Gemini“ DI modelių veikimą. Dėl to vartotojai gali mėgautis daug greitesniu nuotraukų apdorojimu, sinchroniniu teksto vertimu be interneto ar tiesiog ilgiau veikiančia baterija, atliekant įprastas kasdienes užduotis. Papildomai, šių išmaniųjų lustų rinkinyje integruota „Titan M2“ mikroschema taip pat rūpinasi vartotojo duomenų saugumu, užkirsdama kelią kenkėjiškai įrangai pasiekti išsaugotus slaptažodžius, biometrinius duomenis ir kitą jautrią informaciją“, – aiškina J. Puodžius.

Dar viena maloni detalė – naujieji „Google“ išmanieji išsiskiria ypač dosniais atminties resursais. „Pixel 9“ turi net 12 gigabaitų (GB) operatyviosios atminties (RAM), o „Pixel 9 Pro“ – net 16 GB. Tai prisideda prie šių išmaniųjų pirmavimo DI fronte ir užtikrina, kad bėgant metams ir sudėtingėjant naudojimo scenarijams telefonas nepradėtų strigti.

Kasdienybę keičiantis DI

Pasak specialisto, įsigijęs naujausią „Google“ išmanųjį, pirkėjas gauna ne tik „geležį“, bet ir išskirtinį, niekur kitur rinkoje nerandamą kompanijos paslaugų paketą. Kartu su net 2 TB siekiančia debesijos talpykla, „Pixel 9 Pro“ vartotojams vieneriems metams nemokamai suteikiama prieiga prie pažangiausio „Google“ DI asistento – „Gemini Advanced“.

Šis pokalbių robotas išmaniojo savininkui bus pasiruošęs padėti pačiose įvairiausiose situacijos ir kaip įmanydamas stengsis palengvinti kasdienę jo rutiną. „Gemini Advanced“ padės sugalvoti atsakymus į „Gmail“ laiškus, kurs „Docs“ dokumentų santraukas ir netgi išmaniai prisidės prie mūsų rutinos planavimo. Pro šio asistento akis nepraslys nei elektroniniu paštu gauti kvietimai, nei svarbiausi savaitės uždaviniai. „Gemini“ automatiškai sugeneruos detalią dienotvarkę įvertindamas kelionių laiką, renginio vietą ir galimus nesklandumus, o važiuojant vakarienės pas draugus, robotas netgi pasiūlys užsukti į pakeliui esančią parduotuvę, kad į svečius neatvyktumėte tuščiomis.

Nors visi serijos telefonai aprūpinti pajėgiomis 50 megapikselių pagrindinėmis kameromis, o abu „Pixel 9 Pro“ modeliai dar ir pasipildė raiškesnėmis 42 MP priekiniais jutikliais, centrine šių išmaniųjų kameros figūra išlieka DI galimybės.

„Prireikus nusifotografuoti su kolegomis ar draugais, „Add me“ funkcija išlaisvins nuo būtinybės prašyti praeivių pagalbos. Užfiksavus grupės nuotrauką, fotografui tereikės paprašyti vieno iš grupės narių jį nufotografuoti atskirai ir DI jį magiškai „įmontuos“ į grupės kadrą. Tuo metu „Magic Eraser“ iš nuotraukos padės nepastebimai pašalinti šiukšliadėžę ar kitą nepageidaujamą objektą, o „Reimagine“ funkcionalumas suteiks galimybę pakeisti viso kadro kompoziciją. Pavyzdžiui, DI paplūdimio nuotrauką gali papildyti tikrovišku jūsų augintinio atvaizdu, o apsiniaukusius debesis pakeisti įspūdingu saulėlydžiu“, – išskirtines išmaniųjų galias vardina „Telia“ atstovas.

Kasdieniame gyvenime taip pat turėtų praversti „Photo Unblur“ funkcionalumas. Jei fotografavote vienoje vietoje niekada nenustygstančius vaikus ar telefoną bandėte stabiliai nulaikyti vėjuotame laivo denyje ir tik po kurio laiko pastebėjote, jog užfiksuota nuotrauka yra susiliejusi, pažangūs „Pixel“ algoritmai padės tai ištaisyti. Analogišką funkciją naujieji „Google“ išmanieji siūlo ir video fronte – „Video Stabilization“ geba stabilizuoti drebančiomis rankomis nufilmuotus vaizdo įrašus, o DI paremti redagavimo įrankiai automatiškai aptinka įspūdingiausias klipo scenas, leisdami be didelių pastangų jas iškirpti ir dalintis profesionaliai atrodančiu turiniu socialiniuose tinkluose.

Nuolat tobulėjantis įrenginys

Nepaisant to, kad „Pixel 9“ linijos atstovai pirkėjus pasiekia su rinkoje pirmaujančiu išmanių funkcijų kraičiu, „Google“ žada, jog tai tik pradžia. Bendrovė savo išmaniesiems reguliariai siunčia „Pixel Drops“ pavadintus operacinės atnaujinimus, po kurių įrenginiai pasipildo naujais gebėjimais ar naujesniuose modeliuose debiutavusiomis naujovėmis. Be to, „Google“ žada skirti išskirtinį dėmesį „Pixel 9“ programinės įrangos priežiūrai – šie telefonai bus pirmieji eilėje prie netrukus pasirodysiančio „Android 15“ atnaujinimo ir patikimam įrenginio veikimui būtinas saugumo pataisas gaus rekordiškai ilgai – net septynerius metus.

„Norintys dar labiau išplėsti „Google“ telefonų funkcionalumą, jau netrukus galės įsigyti „Pixel Watch 3“ išmanųjį laikrodį. Bendrovė siūlo du skirtingus jo dydžius – 41 ir 45 mm, kurių baterijos patikimai atlaiko visą dieną ir leidžia nepertraukiamai sekti mūsų fizinius rodiklius. Laikrodis turi įdiegtą virtualų bėgimo trenerį, kuris praneša apie pabaigtą apšilimą, atsilikimą nuo užsibrėžto bėgimo laiko arba būtinybę pailsėti dėl per didelio širdies susitraukimų dažnio. Atsikėlęs ryte, vartotojas taip pat kasdien gaus „Morning Brief“ ataskaitą, kurioje bus apibendrintai pateikti miego kokybės duomenys, sveikatos rodikliai, progresas siekiant užsibrėžtų sporto tikslų bei orų informaciją“, –akcentuoja J. Puodžius.

Pageidaujantys prieigą prie inovatyviausių DI sprendimų turėti ne tik kišenėje, bet ir savo ausyse, dėmesį turėtų atkreipti į „Pixel Buds Pro 2“. Šios bevielės ausinės pirmąkart aprūpintos „Tensor A1“ lustu, kuris padeda dar efektyviau nuslopinti aplinkinį triukšmą ir nepertraukiamo grojimo trukmę pailgina iki 8 val.